Ga naar de inhoudGa naar het filter

Enveloppen bij je kerstkaart

Je kerstkaart is meer dan een kaart. Het is een warme groet tijdens de koude decemberdagen, en daar mag dus zeker een mooie envelop omheen. Wanneer je je kerstkaarten bij Kaartje2go bestelt en als een pakketje thuis laat bezorgen, kun je daar een gekleurde envelop bij kiezen. Het is helaas niet mogelijk om een gekleurde envelop te bestellen bij kerstkaartjes die direct naar de ontvanger worden verstuurd. Deze kaarten krijgen een standaard witte envelop met doorzichtig venster.

kerstkaarten enveloppen

Kerstactie: Gratis rode enveloppen tot en met 10 december

Tijdens de kerstperiode kun je bij je kerstkaarten, zakelijke kerstkaarten en nieuwjaarskaarten kiezen voor gratis rode enveloppen. Daarmee geef je je kaarten nog meer kerstvreugde mee. Let op: Deze feestelijke actie loopt tot en met 10 december 2023. Daarna betaal je voor deze envelop 29 cent (op=op). 

✉️ Tip: Maak de rode envelop he-le-maal af door een bijpassende sluitzegel en mooie adressticker aan je bestelling toe te voegen.

Veelgestelde vragen over enveloppen voor je kerstkaarten

Bij een pakketje kerstkaarten ontvang je standaard gratis witte enveloppen. Deze kun je zelf adresseren en voorzien van een postzegel. Daarnaast kun je tegen een kleine meerprijs gekleurde enveloppen bestellen. Deze kies je uit nadat je de kaart hebt gemaakt, samen met andere leuke extra’s zoals een luxe papiersoort of feestelijke sluitzegels. 

Gekleurde enveloppen voor € 0,29 per stuk:

  • Blauw
  • Roze
  • Grijs
  • Kraft (Gerecycled papier) 
  • Natuurlijk (Gerecycled papier) 

Luxe enveloppen voor € 0,39 per stuk:

  • Goud
  • Zilver
  • Parelmoer wit

We zien deze vraag regelmatig voorbij komen. Bijvoorbeeld of de envelop bij het gebruik van Decemberzegels open of dicht moet. Het korte antwoord is ja; plak de enveloppen altijd dicht. Dat zit zo: 

Er is een tijd geweest dat er verschillende tarieven waren voor het verzenden van post. Een tarief voor drukwerk (envelop open) en een overig tarief (envelop gesloten). Maar tegenwoordig is er nog maar één tarief, waardoor er niet meer naar de inhoud van de envelop gekeken hoeft te worden. 

Daar komt nog bij dat de kaarten razendsnel door een sorteermachine heen gaan. Door de hoge snelheid kan een kaart uit een open envelop schieten. Bij de ontvanger valt dan een lege envelop op de deurmat, en dat is natuurlijk zonde. Daarom onze tip voor het versturen van je (kerst)kaart: Altijd dichtplakken die envelop!

 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.