Nieuwjaarskaarten 2018

Nieuwjaarskaarten: nu met gratis proefdruk

Je begint het nieuwe jaar goed met originele nieuwjaarskaarten. En om er zeker van te zijn dat jouw kaarten perfect zijn, kun je bij ons gratis een proefdruk maken. Een proefdruk aanvragen is heel gemakkelijk: klik op de productpagina op Gratis proefdruk aanvragen en volg de aanwijzingen. Kies een mooie kaart voor het nieuwe jaar, pas hem aan naar wens en stuur ‘m naar jezelf. Klaar!

Kaartje2go is als beste getest door Volkskrant, KASSA en de Consumentenbond

Supersnel verzonden

Rond je vóór 20:00 uur bij ons je bestelling af, dan doen wij het dezelfde dag (op werkdagen) nog op de post voor jou.
Bekijk levertijden

Daarom Kaartje2go:

Kaartje2go krijgt een 9.6 van 10 uit 9088 beoordelingen

Originele nieuwjaarskaarten voor 2018

Weet jij al met wie je dit jaar oudjaarsdag door gaat brengen? Dat is fijn! De genodigden kun je namelijk persoonlijk een heel gezond en gelukkig nieuwjaar wensen. De personen die je niet ziet kun je echter ook gelukwensen toesturen. Op een heel originele wijze: met een bijzondere nieuwjaarskaart. Een wat meer populaire variant van de nieuwjaarskaart is de kerstkaart. Deze stuur je al voor de kerstdagen en bevat soms ook al een nieuwjaarswens. Nieuwjaarskaarten voor 2018 versturen doe je aan het eind van 2017.

Gelukkig nieuwjaar kaarten

'Gelukkig nieuwjaar' en 'de beste wensen' zijn veel gebruikte nieuwjaarswensen. Deze gelukwensen worden vaak gebruikt op nieuwjaarskaarten. Echter zijn er natuurlijk ook veel andere leuke en originele nieuwjaarswensen!

Waarom vieren we het nieuwe jaar in januari? 

Wellicht ben je jouw nieuwjaarskaarten met gelukswensen voor 2018 aan het maken en stel je jezelf eigenlijk de vraag waarom wij het nieuwe jaar in januari vieren. Daar is een mooie historische verklaring voor. De oude Romeinse maankalender telde maar 355 dagen en liep daarom niet gelijk met de seizoenen. Julius Caesar besloot de kalender van de Romeinen aan te passen. Hij wisselde de maan in voor de zon als het uitgangspunt van zijn kalender. Het nieuwe jaar moest ingaan op 1 januari. Januari is vernoemd naar de god Janus, de god van het begin en het einde. 

Kijk ook eens bij onze kerstkaarten

Vind je geen geschikte kaart tussen de nieuwjaarskaarten? Kijk dan eens bij onze grote collectie kerstkaarten. De keuze is reuze!