Geboortekaartjes met dieren

Geboortekaartjes met dieren zijn al jarenlang razend populair. En zeg nou zelf, wat is er leuker dan de geboorte aankondigen met een kaartje met leuke dieren erop? Onze designers hebben alle leuke, schattige en stoere dieren geboortekaartjes voor je verzameld. Het zijn er meer dan 750, dus zit er altijd een kaartje tussen dat bij jou past!

Meer: waterverf | zwart-wit | sluitzegels 

Geboortekaartjes met dieren in jouw favoriete stijl

We hebben geboortekaartjes met getekende dieren - elk in de unieke stijl van de ontwerper, geboortekaartjes met het silhouet van dieren erop, lijntekeningen van dieren en dierenprints. Ze zijn er voor jongens en meisjes, een tweeling en voor een eerste, tweede of derde broertje of een zusje. Welke stijl je dus ook kiest, er is altijd een geboortekaartje dat past bij jou.

Geboortekaartjes met getekende dieren

Het leuke aan de getekende dieren geboortekaartjes is dat ze zo enorm verschillend zijn. Dat komt omdat iedere designer zijn eigen unieke tekenstijl heeft. Ieder dier is dus verkrijgbaar in heel veel verschillende stijlen. Lief, stoer, hip, geometrisch, klassiek en retro.

Geboortekaartjes met silhouetten van dieren

Een geboortekaartje met een silhouet van een dier is ontzettend leuk, omdat je zelf de kleur kunt kiezen. Je maakt van een typisch jongens geboortekaartje eenvoudig een kaartje voor een meisje door het silhouet of de achtergrond aan te passen.

Een blije beestenboel en doldwaze dierenparade

De ontwerpen van geboortekaartjes met dieren zijn uiteenlopend en zo talrijk als het dierenrijk zelf. Kies uit olifanten, beren, hertjes, uilen, giraffes, vossen, varkentjes, leeuwen, konijnen en nog veel meer. De kaartjes zijn van zichzelf al een blije beestenboel, maar met de dierfiguren in de kaartmaker maak je er een doldwaze dierenparade van.

Is deze beestenboel echt iets voor jou? Maak dan een geboortekaartje met dieren en bestel meteen je GRATIS proefdruk.

Geboortekaartje met dieren maken

Zelf een geboortekaartje met dieren maken is heel eenvoudig. Kies een kaart uit de collectie met dieren die het beste bij jou past. Klik vervolgens op bewerken en je komt in onze kaartmaker. Hier kun je de kaart helemaal aanpassen naar jouw stijl. Pas bijvoorbeeld het lettertype aan of verander de kleur, maak het dier op de kaart groter of voeg extra dieren vanuit de galerij toe. Wat je ook doet, het resultaat is altijd een origineel en uniek dierengeboortekaartje.

Geboortekaartje met huisdieren

Het is leuk om een huisdier op het geboortekaartje terug te laten komen. Bijvoorbeeld omdat je zelf een huisdier hebt of omdat je dieren erg schattig vindt. Kies dan voor een geboortekaartje met huisdieren erop. Wat dacht je bijvoorbeeld van een silhouet geboortekaartje met een hond, een getekend geboortekaartje van een kat of een geometrisch dierenkaartje met een konijn? 

Geboortekaartje met boerderijdieren

Naast de huisdieren zijn er natuurlijk ook nog de boerderijdieren. Lammetjes, kalfjes en kuikentjes, de boerderij ademt jong leven. Kies bijvoorbeeld een silhouette kaart met een kip, haan of gans of ontwerp een kaart met een koe, paard, varken of schaap erop. De zachte knuffelige alpaca’s zijn ook nog steeds ontzettend populair en daarom vind je deze figuren ook terug in onze kaartmaker.

Geboortekaartje met bosdieren

Nergens lopen er zoveel dieren als in het bos. In onze collecties vind je daarom een heleboel geboortekaartjes met bosdieren. Denk aan een geboortekaartje met een knuffelige beer, een schattig hertje, slimme vos of een wijze uil. Ook zijn er kaarten met hartjes, vogels en vlinders in een mooie silhouet stijl. Dus wanneer je een stoer of juist een lief kaartje wilt maken, dan zijn de geboortekaartjes met bosdieren een uitstekende keuze.

Geboortekaartje met jungle dieren

De geboortekaartjes met jungle dieren zijn helemaal hip. Je vindt dan ook regelmatig een tijger, giraf, olifant of panda die tussen de bladeren doorkijkt. De botanische stijl met monstera bladeren, bloemen en donkergroene tinten past perfect bij de felle dierenprints van tijgers, papegaaien en giraffes. Net als het gouden silhouet van een olifant of panter trouwens. 

Wanneer je op zoek bent naar een geboortekaartje met een panda, tijger, panter, giraf, zebra, leeuw, olifant of koala, dan zit je bij Kaartje2go goed. 

Geboortekaartjes met zeedieren

Ben jij gek van het water en zijn waterdieren helemaal jouw ding? Dan is een geboortekaartje met zeedieren wellicht iets voor jou. Op deze kaarten tref je vrolijke walvissen, blije pinguïns en speelse dolfijnen aan. Maar ook schildpadden, vissen en zeepaardjes horen er helemaal bij en zorgen voor de nodige waterpret.

Bekijk ook eens onze andere collecties geboortekaartjes, zoals geboortekaartjes voor het hele gezin, grappige geboortekaartjes of geboortekaartjes met hartjes

Geboortekaartjes met dieren zijn eigenlijk altijd erg populair, maar dit jaar zijn het vooral de jungle dieren die eruit springen. Leeuwen, tijgers, beren, olifanten en giraffen zijn nu bijvoorbeeld erg populair. Maar dieren zijn ook seizoensgebonden. Zo zie je dat de uil, de vos en het hertje geliefder zijn in de herfst en dat vlinders, vogels, konijnen en boerderijdieren in de lente en de zomer meer gewild zijn.

Wanneer je zelf een geboortekaartje ontwerpt kun je in de kaartmaker allerlei afbeeldingen en figuren van dieren uitkiezen. De figuren kun je gemakkelijk positioneren, groter of kleiner maken en sommige ervan kleur je gemakkelijk zelf in om er een silhouet van te maken.

Een geboortekaartje met dieren maak je eenvoudig zelf, maar je hoeft natuurlijk niet alles zelf te doen. Kies een geboortekaartje met het dier dat het beste bij je past in de stijl die jij leuk vindt. Vervolgens pas je de kaart zelf aan in de kaartmaker. Dit kun je doen door de kleuren aan te passen, figuren toe te voegen en het lettertype aan te passen. Met een persoonlijke tekst en foto maak je het helemaal compleet.

Populaire dieren en hun betekenis

Een geboortekaartje met dieren kun je kiezen omdat je ze lief, stoer of mooi vindt, maar de meeste dieren hebben ook een duidelijke betekenis. 

Geboortekaartje beer

De beer is het symbool van kracht. In het oude China werd dromen over een beer als voorteken gezien voor de geboorte van een zoon. Maar dat betekent niet dat de naam alleen geschikt is voor jongens. Want een beer op een geboortekaartje staat ook voor wilskracht, levendigheid, instinct en bescherming van de wereld.

Bekijk alle geboortekaartjes met beren

Geboortekaartje giraffe

De giraf kan met zijn lange nek ver kijken en ziet als het ware de toekomst. Een giraf is bovendien erg elegant en schoon en is dus perfect voor de geboorte van een meisje. Verder staat de giraf op een geboortekaartje symbool voor intelligentie, intuïtie en het bereiken van het onbereikbare.

Geboortekaartje hond

In de westerse samenleving staat de hond symbool voor trouw en opoffering. In Nederland hebben we zelfs het spreekwoord zo trouw als een hond. Maar honden zijn ook beschermers en gehoorzame begeleiders. Met een hond op het geboortekaartje laat je zien dat jouw kindje trouw, edel en loyaal is. 

Geboortekaartje leeuw

In veel culturen staat de leeuw symbool voor dapperheid en in de middeleeuwen geloofde men dat de leeuw met open ogen sliep. Zo ontstond het symbool voor waakzaamheid – wat je overigens nog steeds ziet op de standbeelden van paleizen en kerken. De leeuw staat ook symbool voor familie, is net als de hond een beschermer, maar ook een leider, met kracht, moed en eer. De leeuw staat ook voor gezondheid en is een symbool dat goed past bij de geboorte van een kindje.

Bekijk alle geboortekaartjes met leeuwen

Geboortekaartje olifant

De olifant heeft een positieve symbolische kracht. Bovendien kunnen olifanten erg oud worden en zijn ze een symbool voor het overwinnen van de dood. Een olifant op het geboortekaartje symboliseert affectie en loyaliteit en betrouwbaarheid. Olifanten zijn koninklijk en wijs en symboliseren een gevoel voor geschiedenis en trots.

Bekijk alle geboortekaartjes met olifanten

Geboortekaartje uil

De uil heeft een intelligent voorkomen en is het symbool voor de wijsheid. Een uil heeft ook iets geheimzinnigs en mysterieus, staat voor vrijheid en intuïtie en heeft visie. Als je dit mooie symbolen vindt, dan is een geboortekaartje met een uil wellicht iets voor jou.

Geboortekaartje vos

Vosjes op een geboortekaartje zijn niet alleen erg schattig, ze zijn ook erg symbolisch. De vos is slim en sympathiek en ook nog eens zelfredzaam. Een vos is behendig, opgewekt en wild. Als je een levendig kindje verwacht kan een geboortekaartje met een vos dus een mooie betekenis geven.