Ga naar de inhoudGa naar het kaarten filter

Vintage kerstkaarten

Wil jij dit jaar tijdens de kerst een stukje nostalgie verspreiden? Dan zijn onze vintage kerstkaarten echt iets voor jou. Met een kerstkaart in vintage stijl bezorg je de warmte en gezelligheid van vroeger thuis bij de ontvanger. Maak nu je eigen kaart en ontvang een gratis proefdruk.

Een warme kerst met een vintage kerstkaart

Met onze vintage kerstkaarten bezorg je je familie en vrienden hele fijne kerstdagen. Zodra jouw kerstkaart op de deurmat valt denken ze terug aan lang vervlogen tijden en aan mooie jeugdherinneringen. Van spelen in de sneeuw, de warmte van familie en heerlijke gezellige maaltijden.

Wat is vintage eigenlijk?

De term vintage wordt normaal gesproken gebruikt voor artikelen die minimaal 30 jaar oud zijn. Het gaat hierbij vaak om voorwerpen uit de jaren 50, 60, 70 en 80. Retro is de correcte term wanneer we het hebben over nieuwe artikelen die er oud uit zien. Vintage en retro worden vaak door elkaar gebruikt. Als we het over vintage kerstkaarten hebben, dan bedoelen we retro kaarten in een nostalgische, vintage stijl (zoals een zwart wit kerstkaartje). Oftewel, het gevoel van lang geleden op een nieuw gedrukt kaartje. Een kerstkaart in vintage of retro stijl is ontzettend leuk om naar vrienden te sturen, maar ook je opa of oma vinden het vast leuk om zo’n kaartje te krijgen. 

Op zoek naar trendy kerstkaarten? Bekijk onze moderne kerstkaarten. Iets te vieren rondom kerst? Kies dan de save the date kerstkaarten.

Vintage kerstkaart maken

Een vintage of retro kerstkaart maken is heel eenvoudig. 

  1. Kies kerstkaart uit de vintage collectie met één van de vele kerstige figuren: de kerstman, kerstmutsen, kerstballen, mooie winterse foto’s, sneeuwpoppen en kerstbomen. 
  2. Maak je kaart persoonlijk in de kaartmaker door een originele kerstwens op de kaart te zetten of door een eigen foto toe te voegen.
  3. Kies voor de papiersoort Oud-Hollands om je kerstkaart een echte nostalgische en vintage look & feel te geven.
  4. Bestel je vintage & retro kerstkaart of vraag eerst een gratis proefdruk aan. 

Tot slot nog wat tips om je eigen retro kaart te ontwerpen:

  • Kies Oud-Hollands- of kraftpapier, je kan de oudheid bijna voelen.
  • Maak een foto in zwart-wit of sepia, zo ga je meteen terug in de tijd.
  • Kies een vintage lettertype, in onze kaartmaker zijn dat bijvoorbeeld: American, Bolero, Guapa, Inky Fingers, Typical, VanillaFudge.
  • Kies een vintage kleur zoals: avocado, okergeel, antiek-rood, mintgroen en oudroze.

Vintage kerstkaarten met foto 

Een vintage kaart is natuurlijk hartstikke leuk, maar met een persoonlijke foto maak je de kerstkaart nog veel leuker. Nadat je een kaart hebt uitgekozen kun je hier eenvoudig een foto aan toevoegen door deze te uploaden vanaf je computer, tablet of telefoon. In de kaartmaker kun je een zwart wit of sepia filter gebruiken om je foto een oude look te geven. Zo maak je heel eenvoudig zelf een vintage kerstkaart met foto.

Vintage kerstkaarten bestellen en versturen

Een vintage kerstkaart bestellen bij Kaartje2go kent vele voordelen. Bij ons krijg je de eerste kaart cadeau. Als je op werkdagen voor 20:00 uur besteld, worden de kaartjes dezelfde dag nog verstuurd. Wil je eerst de kwaliteit van onze kerstkaartjes zelf voelen in je handen? Bestel dan een gratis proefdruk, zonder ergens aan vast te zitten. Zo weet je zeker dat jij de juiste keuze maakt met jouw vintage kerstkaarten. Heb je nog vragen over onze leuke kaartjes? Neem dan contact op met ons klanttevredenheidsteam. Wij maken je graag blij! 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.