Uitnodiging maken 50 jaar

50 worden is een mijlpaal in je leven. Het is een echt jubileum en de reden om een groot feest te geven. Maak je uitnodiging 50 jaar in onze kaartmaker en ontvang een GRATIS proefdruk van je kaart erbij. We versturen de uitnodigingskaarten rechtstreeks naar de ontvanger of laten een pakketje bij jou thuis bezorgen. Het feestje begint al bij de uitnodiging!

50e verjaardag uitnodiging maken

In een paar simpele stappen kun jij de uitnodiging voor je 50e verjaardag maken. Dit doe je helemaal zelf in onze kaartmaker. 

Zoek een mooie kaart

Begin je zoektocht naar geschikte uitnodigingskaarten in onze galerij. Daar vind je alle kaarten die leuk zijn voor een 50 jaar feestje. Gebruik de zoekfunctie en de filters om jouw perfecte kaart te vinden. Filter bijvoorbeeld op de stijl van de kaart: zo zie je in een oogopslag alle hippe, originele, leuke of grappige 50 jaar uitnodigingen.

Misschien heb je zelf al een ontwerp in gedachten. Begin dan met een blanco kaart en ontwerp de uitnodigingskaart helemaal zelf!

Kies een uitnodiging uit de collectie

Heb je een leuke kaart gevonden voor het verjaardagsfeest? Voeg de kaart toe aan jouw favorieten. Kies vervolgens een uitnodiging die past bij jouw 50e verjaardag. 

Ontwerp de kaart

Het ontwerpen van de kaart doe je in de kaartmaker. Schrijf een leuke uitnodigingstekst of pas de lettertypes en kleuren aan. Voeg figuren, leuke elementen en kaders toe aan de kaart of upload een foto. Zo kan jij in een handomdraai een originele 50 jaar uitnodiging met foto maken. 

Vraag een proefdruk aan

Wil je graag weten hoe je uitnodiging eruit komt te zien? Vraag dan een gratis proefdruk aan. Zo weet je zeker dat de kaart aan al jouw wensen voldoet. Ben je tevreden over het ontwerp van je uitnodiging, dan kun je de kaart versturen. 

Verstuur de uitnodiging

Het versturen maken we graag zo eenvoudig mogelijk. De uitnodigingen kun je als pakketje thuis laten bezorgen, om vervolgens zelf de enveloppen te adresseren en de kaarten te versturen of persoonlijk te overhandigen. Maar je kan ook gebruikmaken van onze verzendservice. Wij versturen de uitnodigingen rechtstreeks aan de ontvangers. Het enige wat jij hoeft te doen is een adressenlijst uploaden. Makkelijk, toch?

Abraham en Sarah

Een man die 50 wordt noemen we Abraham. Een vrouw krijgt de naam Sara op haar 50e verjaardag. Word jij of je partner binnenkort 50 jaar? Vier het leven met familie en vrienden. Het bereiken van deze leeftijd is een mooie gelegenheid voor een groot feest of een borrel bij je thuis. Maak nu de uitnodiging voor een sarah of abraham feestje.

De 50e verjaardag vieren

Op de 49e verjaardag krijg je het al te horen: volgend jaar word je 50. Het is geen gewone verjaardag, maar een jubileum. Bij de 50e verjaardag wordt er vaak een grote pop - een abraham of sarah - in de tuin gezet. Ook komen er spandoeken te hangen met een grappige tekst. Het lijkt misschien een beetje fout, maar als je 50 wordt mag er veel humor aan te pas komen. Zo weet iedereen dat jij Abraham of Sarah hebt gezien. 

Geef je een feestje, dan mag de 50 jaar uitnodiging voor Sara en Abraham natuurlijk niet ontbreken.

Waar komt Abraham en Sarah vandaan?

De zin “hij heeft Abraham gezien” komt uit de Bijbel. In Johannes 8:57 staat ‘De Joden zeiden: “U bent nog geen vijftig en u zou Abraham gezien hebben?”’  Abraham is een van de aartsvaderen, een bekend figuur uit de Bijbel. De vrouw van Abraham heet Sarah. Tot 1950 werd ook over de vrouw gezegd ‘zij heeft Abraham gezien’. Na 1950 werd dit veranderd in ‘zij heeft Sarah gezien’. 

Word je 60, 70, 80, 90 of 100 jaar? Ook voor deze leeftijden is er een bijbelse naam die bij het jubileum hoort. 

  • 60 jaar: Isaak (of Rebekka)
  • 70 jaar: Jacob (of Rachel)
  • 80 jaar: Jozef (of Asnath)
  • 90 jaar: Efraïm
  • 100 jaar: Metusalem

Hoe vier jij je 50e verjaardag?

Het vieren van een 50-feestje is leuk en gezellig. Bedenk eens hoe jij je 50e verjaardag wilt vieren. Ga je voor een groot feest met familie, vrienden en kennissen? Of vier je het met een kleiner gezelschap? Er zijn genoeg keuzes te maken en er is vast iets wat bij jou aansluit. Geef een high-tea of vier het met een barbecue of tuinfeest. Een borrel of een fuif in een kroeg zijn ook erg leuk. Stel jezelf de volgende vragen.

  • Wie wil ik uitnodigen?
  • Waar wil ik het vieren?
  • Wanneer wil ik het vieren?

Als je de feestlocatie en datum hebt gekozen dan maak je de 50 jaar uitnodigingen. Stuur de kaarten 6 tot 8 weken van tevoren naar de gasten toe. Dan heeft iedereen nog genoeg tijd om de datum te reserveren en kan hopelijk iedereen erbij zijn om de Abraham of Sara te feliciteren.

Verjaardagskaarten om de 50-jarige te feliciteren

Wil jij de 50-jarige Abraham feliciteren met zijn verjaardag of wil je Sarah een verjaardagsgroet toesturen? Kijk dan eens bij de verjaardagskaarten 50 jaar

Wil je iemand feliciteren met een huwelijksjubileum? Bekijk dan onze 50 jaar getrouwd uitnodigingen