Ga naar de inhoudGa naar het filter
Condoleancekaarten

Condoleancekaarten

Condoleancekaartje waterverf paardenbloem sterkte kracht
Condoleancekaart met bloemen in aquarel
Condoleancekaart met eucalyptus en klokwinde
Condoleancekaart landschap Ierland zwart wit stil
Condoleancekaart duinen en zee
Condoleancekaart witte orchideeën
Condoleancekaart sterkte bloemen en vlinders in aquarel
Condoleancekaart sterkte knuffels geen woorden hartjes
Condoleance wilde bloemenveld met verplaatsbare vlinders
Sterkte kaart gecondoleerd vlinders hartjes goud
Condoleancekaart strand met heteluchtballon
Condoleancekaart vlinder bloemen foto verlies vader
Papiersoorten
Sterktekaart engelse roos perzikkleur
Zwart wit condoleancekaartje met subtiel bloempje
Rechthoekige condoleance kaart met eucalyptus takje
Condoleancekaart met roze ballon hartje sterkte
Minimalistische condoleancekaart met paardebloem pluisjes
Condoleancekaart tekening madeliefjes
Condoleancekaart zacht textuur bloem
Condoleancekaart lijntekening van moeder en dochter
Condoleancekaart sterkte kolibrie vogel waterverf
Condoleancekaart bloemen met vlinders en watercolor
Condoleancekaart met subtiele lijntekening bloemen
Condoleance kaart zeilboot op stille zee

Het verlies van een geliefde is een van de meest verdrietige dingen die je kunt meemaken. De leegte die achterblijft vraagt om een persoonlijke attentie van vrienden, familie en bekenden. Door een condoleance kaart te sturen laat je de nabestaanden weten dat ze niet alleen staan. Maak daarom een gecondoleerd kaart en laat weten dat je meeleeft met dit verlies.

Passende gecondoleerd kaart voor elke situatie

Misschien vind je het lastig om een kaart te kiezen voor je oprechte deelneming. Onthoud dan dat het bij een condoleance kaartje vooral om het gebaar gaat. Daarbij is er altijd wel een condoleance kaart die past bij de overledene of bij de situatie. Een overlijdenskaart met bloemen als lelies, rozen of wilde bloemen is mooi voor die bekende die van bloemen houdt en zijn of haar moeder moet missen. Wil je een overlijdenskaart sturen bij verlies van een kind of baby, ga dan bijvoorbeeld voor een kaart met een olifantje of vlindertje. En haalt je buurvrouw steun uit het christelijk geloof na het overlijden van haar vader, dan is een christelijke condoleance kaart met een kruis, duif of bijbeltekst mooi om te sturen. We hebben trouwens gecondoleerd kaartjes in verschillende stijlen, zoals moderne of juist klassieke condoleancekaarten.

Condoleance kaart maken en sturen: zo werkt het

Je wilt er graag voor die bekende zijn als hij een geliefde heeft verloren. Even langsgaan, een maaltijd brengen of een kaart sturen om te condoleren met dit verlies is een mooi gebaar. Wil je een kaart sturen, dan helpen we je daar graag mee.

Zo maak je zelf een meelevende en respectvolle kaart bij overlijden:

  1. Kies de kaart en klik op ‘Kaart bewerken’.
  2. Personaliseer je kaart in de kaartmaker. Voeg bijvoorbeeld een mooie foto toe van de overleden dierbare, of kies voor figuren die helemaal passen bij diegene. Met een ander lettertype, letterkleur en achtergrond maak je je kaart extra persoonlijk. Haal eventueel elementen weg voor een meer ingetogen kaart.
  3. Schrijf een persoonlijke boodschap op de condoleance kaart. Kun je de juiste woorden niet goed vinden? We tippen je graag 33 teksten om iemand gecondoleerd te wensen
  4. Is je kaart klaar, rond dan je bestelling af. Wij versturen de condoleance kaart voor je. Heb je je kaart op een werkdag voor 21:00 uur besteld, dan dragen we je kaart nog dezelfde dag over aan PostNL.

🤍 Tip: Wil je de kaart liever zelf geven of door de brievenbus doen, kies dan voor ‘Thuis ontvangen’ als verzendwijze. Je ontvangt de kaart dan in een pakketje thuis. 

Een beetje extra bemoedigen: condoleance cadeau bij je kaart

Soms voel je dat je graag iets extra’s bij je condoleance wilt geven. Denk bijvoorbeeld aan een passend cadeau voor bij je condoleance kaart. Een boeket bloemen om te bemoedigen, een zakje bloemzaadjes voor een sprankje vreugde of thee voor een warme knuffel over de post. Hier vind je al onze cadeaus om iemand sterkte te wensen. 

🤍 Het missen van een viervoeter, wollig maatje of gevleugelde vriend kan ook veel impact hebben. Stuur een huisdier condoleancekaart om je steun te betuigen.

Veelgestelde vragen over condoleancekaarten

Condoleance betekent "betuiging van medeleven", "rouwbeklag" of "deelname". Dat medeleven toon je aan de geliefden van iemand die is overleden. Na een begrafenis of crematie is er vaak de gelegenheid om nabestaanden te condoleren. Daarnaast sturen veel mensen een condoleance kaart. De condoleancekaart is er om steun te betuigen, sterkte te wensen en troost te bieden. Het wordt ook wel een deelneming kaart genoemd omdat je met innige deelneming meeleeft met de nabestaanden.

Een condoleancekaart stuur je zo snel mogelijk na het overlijden van de dierbare. Dat kan op dezelfde dag als dat je het verdrietige nieuws hoort of de dag erna. Je kunt ook wachten tot je de rouwkaart van de nabestaanden hebt ontvangen. Weet je nog niet wat je op de kaart moet zetten? Dan kun je uiteraard best een paar dagen wachten. Er zijn trouwens geen etiquette over tot wanneer je een condoleance kaart kunt sturen. Mocht het overlijden al even geleden zijn, dan zou je ook een sterktekaart kunnen sturen.

Als je op werkdagen voor 21:00 uur bestelt, wordt de condoleancekaart nog dezelfde dag verzonden. In Nederland worden de kaarten door PostNL bezorgd. In 95% van de gevallen bezorgt de post ze de volgende dag al. PostNL bezorgt van dinsdag t/m zaterdag. Kaarten die tussen zaterdagavond en maandagavond worden besteld, bezorgt PostNL dus op zijn vroegst op dinsdag. Bestel je vanuit België, dan worden de kaarten binnen 3 à 4 werkdagen bezorgd. Bekijk voor meer informatie ook onze actuele bezorginformatie.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.