Ga naar de inhoud
CondoleancekaartenBetuig je steun met een passende condoleancekaart
Papiersoorten

Oprechte deelneming met een condoleancekaart

Het verlies van een dierbare is een van de meest verdrietige dingen die je kunt meemaken. De leegte die achterblijft vraagt om een persoonlijke attentie van vrienden, familie en bekenden. Door een condoleance kaart te sturen laten we onze geliefden weten dat ze niet alleen staan. Maak daarom vandaag nog een gecondoleerd kaart en toon je innige deelneming.

Condoleance kaarten maken

Het verlies van moeder of vader, van een broer of zus, van een kind of een (ongeboren) baby is pijnlijk en verdrietig. Maar ook wanneer opa of oma overlijdt of een oom, tante, neef of nicht is er sprake van groot verdriet. Net als het overlijden van een goede buurman of buurvrouw of een trouwe collega. Verlies is er op veel verschillende manieren.

Oprechte deelneming is een van de dingen die we dierbaren in rouw kunnen bieden. Door langs te gaan en steun te betuigen of heel tastbaar door een condoleancekaartje te sturen. Met een condoleancekaart bied je troost, betuig je steun en wens je sterkte in een moeilijke tijd.

Zo maak je zelf een meelevende en respectvolle kaart:

 1. Kies een kaart uit de collectie condoleancekaarten. Ga bijvoorbeeld voor een moderne, klassieke of stijlvolle kaart. Of kies voor een bepaald symbool. Zoals een kaart met bloemen, sterren of hartjes. Wegvliegende vogels, riet dat waait in de wind of bloemzaadjes die door de wind worden weggedragen zijn ook een uitstekende keuze.
 2. Heb je een passende gecondoleerd kaart gevonden? Klik dan op “Kaart bewerken”, om de kaart van een persoonlijke boodschap of foto te voorzien.
 3. In de kaartmaker kun je de kaart verder personaliseren. Upload bijvoorbeeld een foto van de dierbare. Upload bijvoorbeeld een mooie foto van de overledene. Of een dierbare herinnering van jullie samen. Als je wilt kun je hier ook de lettertypes, kleuren en achtergrond aanpassen en met de elementen schuiven. Voeg eventueel een kader of figuren toe, of ga voor een meer ingetogen kaart en haal juist elementen weg.
 4. Schrijf tot slot een persoonlijke boodschap in de kaart. Dit kan een sterkte wens, een bemoediging of troost zijn.
 5. Is de kaart klaar? Stuur de kaart dan rechtstreeks naar de ontvanger en wij regelen de rest.

Tekst voor op de condoleancekaart

Een passende kaart zoeken kan al best een uitdaging zijn. Maar passende woorden zijn soms nog veel moeilijker. Zeker als het om overlijden gaat. Want wat kun je zeggen bij zo’n groot verlies?

De eerste tip is: hou het kort. Vaak staat op de kaart: gecondoleerd, sterkte of woorden schieten tekort en veel meer is er eigenlijk ook niet nodig. Gecondoleerd met het verlies van je … of wat een gemis kunnen nog een mooie aanvulling zijn voor in de binnenkant.

Wil je toch iets meer zeggen? Dan is het allerbelangrijkste om vanuit je hart te spreken. Wat betekent het verlies voor jou persoonlijk? Wat betekent het voor degenen die achterblijven? Als je iemand beter hebt gekend kun je kort beschrijven wat je het meeste gaat missen aan hem of haar. Of misschien is er wel een passend verhaal wat de overledene mooi omschrijft.

Tot slot kun je je richten tot de Bijbel. Daarin staan mooie verzen in dichterlijke vorm, die vaak nauw aansluiten bij verlies en overlijden. Het filter met christelijke condoleancekaarten helpt je om te vinden wat je zoekt.

Meestal staan in onze kaarten kant-en-klare teksten die je zo kunt overnemen. Je kunt ook kijken bij onze condoleance teksten en gedichten of lees dit blogartikel: Wat schrijf je op een condoleancekaart?

Condoleancekaart met bloemzaadjes cadeau

Verdriet lijkt niet het juiste moment om een cadeau te sturen. En toch kan het heel mooi zijn als je een passend geschenk kunt vinden. Daarom vind je in ons assortiment bloemzaadjes om troost of kracht te zaaien.

Condoleance kaart sturen

Een condoleancekaart sturen gaat eenvoudig en snel. Het enige wat je hoeft te doen is het adres te selecteren en de verzenddatum te kiezen. Wij regelen de rest om jou een beetje te ontzorgen.

Als je op werkdagen voor 20:00 uur bestelt, dan wordt je kaart nog dezelfde dag verstuurd. In 95% van de gevallen bezorgt PostNL de kaart al de volgende dag.

Wil je de kaart liever zelf overhandigen? Bestel dan een pakketje en laat de kaart bij je thuis bezorgen. Het adres staat dan niet op de kaart.

Veelgestelde vragen over condoleancekaarten

Condoleance betekent "betuiging van medeleven", "rouwbeklag" of "deelname". Dat medeleven toon je aan de geliefden van iemand die is overleden. Na een begrafenis of crematie is er vaak de gelegenheid om nabestaanden te condoleren. Daarnaast sturen veel mensen een condoleance kaart.

De condoleancekaart is er om steun te betuigen, sterkte te wensen en troost te bieden. Het wordt ook wel een deelneming kaart genoemd omdat je met innige deelneming meeleeft met de nabestaanden.

Het maken en versturen van een condoleancekaart is heel eenvoudig. Ontwerp de kaart helemaal zelf of kies een bestaande kaart uit de collectie. Onze designers hebben uiteenlopende ontwerpen gemaakt, zodat er altijd een passende kaart te vinden is. Een condoleance kaart maak je in een paar eenvoudige stappen:

 1. Kies een kaart uit het assortiment.
 2. Bewerk de kaart en voeg een persoonlijke boodschap toe.
 3. Kies het adres van de ontvanger en de verzenddatum.

Een condoleancekaart stuur je zo snel mogelijk na het overlijden van de dierbare. Dat kan op dezelfde dag als dat je het verdrietige nieuws hoort of de dag erna. Je kunt ook wachten tot je de rouwkaart van de nabestaanden hebt ontvangen. Weet je nog niet wat je op de kaart moet zetten? Dan kun je uiteraard best een paar dagen wachten.

Als je op werkdagen voor 20:00 uur bestelt, wordt de condoleancekaart nog dezelfde dag verzonden. In Nederland worden de kaarten door PostNL bezorgd. In 95% van de gevallen liggen ze al de volgende dag op de deurmat. PostNL bezorgt op de volgende dagen:

 • Dinsdag
 • Woensdag
 • Donderdag
 • Vrijdag
 • Zaterdag

Kaarten die tussen zaterdagavond en maandagavond worden besteld worden op dus op zijn vroegst dinsdag bezorgd.

Bestel je vanuit België dan worden de kaarten binnen 3-4 werkdagen bezorgd.

Bekijk ook onze actuele bezorginformatie

Wil je de kaart graag zelf overhandigen? Dat kan. Tijdens het bestellen kun je kiezen uit rechtstreeks versturen of thuis ontvangen.

Als je voor thuis ontvangen kiest vul je jouw eigen adres in bij de ontvanger. Als je bestelling is afgerond ontvang je een pakketje met daarin de condoleancekaart en een blanco envelop. Zo kun je de kaart zelf nog op de post doen, door de brievenbus gooien of zelf overhandigen. Jouw adresgegevens staan op het pakketje, dus NIET op de kaart.

Wil je graag een foto van de overledene toevoegen aan de condoleancekaart? Upload dan een foto vanaf je computer of social media kanalen. Voeg eventueel ook nog een tekst toe. Gebruik ook het filter om te zoeken op kaarten met een foto. Op deze kaarten kun je heel eenvoudig een foto invoegen, zodat deze gelijk goed staat.

Soms schieten woorden tekort. Een passende tekst vinden voor een condoleancekaart is dan ook best moeilijk. We helpen je graag een eindje op weg met het vinden van de juiste tekst.

Niets is zo belangrijk als een steuntje in de rug. Dat kun je zeggen met de woorden: ik denk aan jullie, heel veel sterkte met het overlijden van… of gecondoleerd en sterkte!

Meestal is het al voldoende om iemand enkel sterkte te wensen met een kaartje. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze condoleance teksten en gedichten of lees dit artikel: Wat schrijf je op een condoleancekaart?

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.