Ga naar de inhoudGa naar het filter

Kerstkaarten met roodborstje

Een kerstkaart met een roodborstje geeft je meteen een kerstgevoel. Je kijkt naar buiten en ziet het roodborstje met zijn rode borst door de sneeuwvlokken heen. Het roodborstje staat symbool voor hoop, positieve groei, liefde en mededogen. Dat is een mooie kerstboodschap om met je familie en vrienden te delen. Kies snel jouw favorieten uit kerstkaarten met roodborstjes! 

🐤 Andere vogelvriendjes op je kaart? Bekijk hier onze kerstkaarten met vogels. 

 

De mooiste roodborstjes kerstkaarten

Het roodborstje is een van de bekendste vogeltjes; iedereen herkent het vogeltje aan zijn mooie rode borst. Het vogeltje brengt echte kerstsferen en kan zeker niet ontbreken op jouw mooie kerstkaart. Daarom hebben we verschillende roodborstjes kerstkaarten waar je uit kan kiezen. We hebben het leuke roodborstje met zachte kleuren of kenmerkende kerstkleuren zoals rood, groen, zwart, goud en blauw. Naast kerstkaarten met het roodborstje hebben we ook beestachtige kerstkaarten met bijvoorbeeld beren 🐻 en pinguïns 🐧. 

Maak je kerstkaart nog specialer door mooie kerstfiguren toe te voegen in de kaartmaker. Denk bijvoorbeeld aan sneeuwvlokken, roodborstjes of andere leuke dierenvriendjes. Je kan ook wat extra kleur toevoegen aan de kerstkaart. Denk bijvoorbeeld aan rood zodat de kleur van het rode borstje nog beter naar voren komt. 

Roodborstjes en kerstkaarten 

De connectie die wij maken tussen roodborstjes en kerst, komt door de Engelse postbezorgers. Zij hadden in de victoriaanse tijd een rood pak aan wanneer ze de post kwamen bezorgen. Daardoor leken ze op roodborstjes en kregen dan ook die bijnaam. Kort daarna kwamen er kerstkaarten met roodborstjes. Waar we erg blij mee zijn want dit vogeltje is niet meer weg te denken uit de kerstperiode!

 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.