Ga naar de inhoud

Steun een goed doel met jouw kerstkaart

Kerst is een periode waarin we denken aan familie en vrienden, maar ook aan andere mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zeker in deze onzekere periode voor Kerstmis is het extra belangrijk dat we om elkaar blijven geven. Met een kerstkaart uit deze collectie stuur je niet alleen een kerstwens naar je naaste, maar steun je ook nog eens een goed doel. Kies bijvoorbeeld voor een kaart van Cliniclowns, Kika, Make-A-Wish Nederland of Amnesty International. Je vrienden en familie ontvangen een mooie kaart en jij steunt een goed doel. Ideaal, toch?

Kerstkaart voor goede doelen sturen

Kerst is dé periode om je steentje bij te dragen en een goed initiatief te steunen. En dat kan heel eenvoudig, door het versturen van een kerstkaart. Met onze goede doelen kerstkaarten help je organisaties die onze wereld een stukje mooier, duurzamer en veiliger maken. Jouw bijdrage helpt de organisatie en je maakt ook nog eens de ontvanger heel blij met een persoonlijke kerstboodschap.

Het steunen van een initiatief is heel eenvoudig. Je kiest een kaartje uit deze collectie (de organisatie staat vermeld in de omschrijving), plaatst je bestelling en wij zorgen ervoor dat jouw geld bij de juiste instantie terecht komt.

Van het bedrag dat jij betaalt voor de kaarten gaat er automatisch een percentage naar het goede doel. Hier hoef je niets voor te doen. Jij betaalt dus niets extra, je hebt mooie kerstkaarten van Kaartje2go kwaliteit én tegelijkertijd steun je een goed doel!

Bij Kaartje2go kun je een bijdrage leveren aan meerdere mooie initiatieven: 

  • CliniClowns
  • Amnesty International
  • Make-A-Wish 
  • Kika
  • Kleine Denkers / Gijs Gekko
  • Jeugdfonds Sport & Cultuur
  • Stichting Babyspullen
  • SOS Kinderdorpen

CliniClowns
is een stichting die zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie bezoekt. Met hun spel en humor zorgen de clowns voor afleiding en plezier, waardoor de kinderen en volwassenen even hun ziekte of beperking vergeten.

SOS Kinderdorpen
helpt weeskinderen en kinderen die de zorg van hun familie dreigen te verliezen door een liefdevolle en veilige omgeving voor ze te creëren. Zo krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen.

Amnesty international
zet zich in voor gelijke mensenrechten over de hele wereld. Ze zijn actief in alle delen van de wereld waarin er onrecht tegen mensen of groepen mensen wordt verricht. Ze vechten tegen de doodstraf, marteling en gevangenschap. Ze zetten zich in voor vrijheid van meningsuiting, klimaatverandering en internationaal recht.

Make-A-Wish
laat de allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling gaan. 

Kika
zamelt geld in voor onderzoek op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Kleine Denkers / Gijs Gekko
zamelt geld in voor Stichting Het Vergeten Kind.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit.

Stichting Babyspullen
verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen voor (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

 

Kerstkaarten maken en goede doelen steunen

Je kan zelf eenvoudig je eigen kerstkaarten maken. Begin met het zoeken van een kerstkaart uit de collectie. Zodra je die hebt gevonden klik je op “kaart bewerken”. Nu kom je in de kaartmaker. Voeg hier foto’s, figuren en plaatjes toe en geef je kaart een persoonlijke tint door er een leuke tekst of kerstboodschap op te schrijven.

Goede doelen kerstkaarten bestellen en versturen

Ben je klaar met je kaart maken? Dan kun je hem direct versturen. Voeg de adressen van de ontvanger toe aan jouw account en wij versturen de kaarten voor jou op de gekozen verzenddatum. Als je op werkdagen voor 20:00 uur ‘s avonds bestelt, dan versturen wij je kerstkaarten nog dezelfde dag.

Je kan er ook voor kiezen om de kerstkaarten als pakketje thuis te laten bezorgen. We versturen het pakketje gratis naar jouw adres toe. Als je voor deze verzendmethode kiest kun je leuke extra’s zoals gekleurde enveloppen en kerstige sluitzegels erbij bestellen. Schrijf vervolgens zelf de adressen en een persoonlijke (handgeschreven) boodschap op de kaart. 

Een goed doel steunen met zakelijke kerstkaarten

Als organisatie kun je ook je steentje bijdragen aan een betere maatschappij. In onze kaartmaker kun je heel eenvoudig je eigen logo, bedrijfsfoto en een persoonlijke kerstboodschap toevoegen. Kies een kaart uit deze collectie of kijk bij de zakelijke kerstkaarten en pas de kaart aan zodat het bij jouw bedrijf aansluit. Bekijk ook onze goedkope kerstkaarten en duurzame kerstkaarten.

Zijn de kerstkaarten ook duurzaam?

Naast dat je bijdraagt aan onze wereld door het bestellen van een goede doelen kerstkaart, vind je het vast leuk om te weten dat al onze kerstkaarten ook nog eens duurzaam zijn. We drukken jouw kaarten in een CO2-neutrale drukkerij en de papieren voor zowel de kaarten als de enveloppen hebben het FSC-keurmerk. Je kunt zelfs kiezen voor een kaart en envelop van 100% gerecycled papier. De verpakkingen waarin we de pakketjes kaarten verzenden zijn ook gemaakt van 100% gerecyled karton en voor de bezorging investeren we in het project Groene Post van PostNL. Zo kun je met het versturen van jouw persoonlijke kerstkaarten een goed doel steunen én je steentje bijdragen aan het milieu! Wil je meer weten wat Kaartje2go doet op het gebied van duurzaamheid? Kijk dan even op onze pagina over duurzaamheid, daar vertellen we je er alles over!

Ekomi
Kaartje2go krijgt een 9.2 uit 10 van 21.753 beoordelingen

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.