Save the Date kaarten: kondig je trouwdatum aan!

Nodig je gasten op tijd uit, stuur een kaart!

Hoera, je bent verloofd! Op de dag van je bruiloft wil je natuurlijk dat iedereen erbij kan zijn. Stuur alle genodigden daarom een save the date kaartje. Je gasten kunnen de datum vrijhouden en jij weet zeker dat familie en vrienden erbij zijn op jullie huwelijksdag. Nog een tip voor het versturen van de save the date kaart: wees op tijd! Verstuur de kaartjes ongeveer een half jaar van tevoren.

Save the date kaartjes maken bij Kaartje2go

Wil je zelf save the date kaarten maken? Wij helpen je graag verder! In onze kaartmaker kun je heel eenvoudig je eigen kaart maken. Voeg bijvoorbeeld een mooie afbeelding van een fotoshoot toe en schrijf een persoonlijke tekst op de kaart. Je kan ook leuke figuren en kaders toevoegen. Of kies een originele save the date kaart uit de collectie. Gebruik de kaart als inspiratie en ontwerp je eigen, unieke save the date kaarten.

Tips voor het versturen van een save the date kaart

Ben je van plan een save the date kaart te versturen, dan hebben wij nog een aantal tips voor je!

Verstuur de kaarten als de datum vaststaat
Het laatste wat je wil is onduidelijkheid over de datum. Daarom verstuur je de save the date kaarten pas als de datum vaststaat. Wat dit betekent verschilt natuurlijk per persoon. Vind je bijvoorbeeld de trouwlocatie heel belangrijk en ben je bereidt de trouwdatum te verschuiven, wacht dan totdat de locatie vaststaat. Voor anderen staat de datum pas vast als het stadhuis, de trouwlocatie, de fotograaf, het diner- en de feestlocatie geregeld zijn.

Laat je stijl of thema terugkomen op de kaart
Heb je een thema voor de bruiloft gekozen of vier je de trouwdag in een bepaalde stijl? Laat dit dan alvast terugkomen in de save the date kaart. Voor je gasten is het direct duidelijk wat ze kunnen verwachten en je zet hiermee gelijk de toon voor je bruiloft! De trouwkaarten maak je later eenvoudig in dezelfde stijl.

Geef aan of de gasten vrij moeten nemen
Niet iedereen hoeft vrij te vragen voor jouw bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan feestgasten die alleen de avond aanwezig zijn. Daggasten moeten wel de hele dag vrij vragen. Je kan ervoor kiezen om dit al op de save the date kaart te zetten. Dit maakt het in sommige gevallen wel ingewikkeld. Wil je het simpel houden? Stuur dan een save the date kaart zonder dit te vermelden. Je gasten komen er bij de officiële trouwuitnodiging wel achter of ze de hele dag, ’s avonds, of alleen voor de receptie zijn uitgenodigd.

Verstuur de kaart niet naar receptiegasten
In principe hoef je de save the date kaart niet te versturen naar receptiegasten. Alleen de dag- en avondgasten ontvangen een kaartje om de trouwdatum vrij te houden. Zie ook: naar wie stuur je een save the date kaart?

Check de datum
Het lijkt een cliché, maar je zou niet de eerste zijn die een prachtig kaartje maakt, verstuurt en er dan achterkomt dat de datum verkeerd is. Check daarom voordat je op verzenden drukt nog een laatste keer of de datum op de save the date kaart klopt. Lees ook: wat moet ik op de save the date kaart zetten?

Kaartje2go krijgt een 9.6 van 10 uit 9957 beoordelingen