Ga naar de inhoud

Save the Date kaarten

Ga je trouwen en is de trouwdatum bekend? Allereerst gefeliciteerd! Met een persoonlijke save the date kaart van Kaartje2go weet je zeker dat iedereen jullie trouwdag in de agenda noteert. 

Kondig je trouwdatum aan met een save the date kaart

Hoera, je bent verloofd! Op de dag van je bruiloft wil je natuurlijk dat iedereen erbij kan zijn. Stuur alle genodigden daarom een save the date kaartje. Je gasten kunnen de datum vrijhouden en jij weet zeker dat familie en vrienden erbij zijn op jullie huwelijksdag. Nog een tip voor het versturen van de save the date kaart: wees op tijd! Verstuur de kaartjes ongeveer een half jaar van tevoren.

Tips: trouwkaarten sets  |  gratis nieuwe kaarten bij corona-annulering  |  ♥ gratis proefdruk ♥

Stuur een aankondiging van de trouwdatum

Een save the date kaart is een handige manier om je trouwdatum aan te kondigen. Als de datum van de bruiloft bekend is, stuur je de genodigden alvast een save the date kaart zodat ze deze dag vrij kunnen plannen. De trouwkaarten verstuur je vervolgens zes tot acht weken voor de huwelijksdatum.

Save the date kaartjes maken

Wil je zelf save the date kaarten maken? Wij helpen je graag verder! In onze kaartmaker kun je heel eenvoudig je eigen kaart maken. Voeg bijvoorbeeld een mooie afbeelding van een fotoshoot toe en schrijf een persoonlijke tekst op de kaart. Je kan ook leuke figuren en kaders toevoegen. Of kies een originele save the date kaart uit de collectie. Gebruik de kaart als inspiratie en ontwerp je eigen, unieke save the date kaarten.

Save the date kaarten in dezelfde stijl

Bij de voorbereidingen van je bruiloft krijg je met heel wat drukwerk te maken. Menukaarten, bedankkaartjes en natuurlijk de huwelijksuitnodiging (met R.S.V.P. kaartje). Bestel alle kaartjes in dezelfde stijl als je save the date kaarten, want dit maakt je bruiloft helemaal compleet.

We hebben veel verschillende collecties en stijlen voor save the date kaartjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van hippe save the date kaartjes, een klassieke stijl of je eigen fotokaarten? Ook mooi: een kaart met sierlijke gouden letters, bohemian trouwkaartjes of kraftlook kaarten.

Tips voor het versturen van de save the date kaart

Ben je van plan een save the date kaart te versturen, dan hebben wij nog een aantal tips voor je!

Verstuur de kaarten als de datum vaststaat

Het laatste wat je wil is onduidelijkheid over de datum. Daarom verstuur je de save the date kaarten pas als de datum vaststaat. Wat dit betekent, verschilt natuurlijk per persoon. Vind je bijvoorbeeld de trouwlocatie heel belangrijk en ben je bereid de trouwdatum te verschuiven, wacht dan totdat de locatie vaststaat. Voor anderen staat de datum pas vast als het stadhuis, de trouwlocatie, de fotograaf, de diner- en de feestlocatie geregeld zijn.

Laat je stijl of thema terugkomen op de kaart

Heb je een thema voor de bruiloft gekozen of vier je de trouwdag in een bepaalde stijl? Laat dit dan alvast terugkomen in de save the date kaart. Voor je gasten is het direct duidelijk wat ze kunnen verwachten en je zet hiermee gelijk de toon voor je bruiloft! De trouwkaarten maak je later eenvoudig in dezelfde stijl.

Geef aan of de gasten vrij moeten nemen

Niet iedereen hoeft vrij te vragen voor jouw bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan feestgasten die alleen in de avond aanwezig zijn. Daggasten moeten wel de hele dag vrij vragen. Je kan ervoor kiezen om dit al op de save the date kaart te zetten. Dit maakt het in sommige gevallen wel ingewikkeld. Wil je het simpel houden? Stuur dan een save the date kaart zonder dit te vermelden. Je gasten komen er bij de officiële trouwuitnodiging wel achter of ze de hele dag, ’s avonds of alleen voor de receptie zijn uitgenodigd.

Verstuur de kaart niet naar receptiegasten

In principe hoef je de save the date kaart niet te versturen naar receptiegasten. Alleen de dag- en avondgasten ontvangen een kaartje om de trouwdatum vrij te houden. Zie ook: Naar wie stuur je een save the date kaart?

Check de datum

Het lijkt een cliché, maar je zou niet de eerste zijn die een prachtig kaartje maakt, verstuurt en er dan achterkomt dat de datum verkeerd is. Check daarom voordat je op verzenden drukt nog een laatste keer of de datum op je save the date kaart klopt. Lees ook: Wat moet ik op de save the date kaart zetten?

Goedkope save the date kaartjes

Wil je besparen op de kosten van de kaarten? Bestel de save the date kaartjes als enkele kaart. Kies er witte enveloppen bij, want deze krijg je van ons gratis. Laat het pakketje thuisbezorgen zodat je de kaartjes zelf kan rondbrengen. Zo kun je met een klein budget save the date kaarten sturen.

Bekijk ook onze originele, stijlvolle en klassieke trouwkaarten.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.