Ga naar de inhoudGa naar het filter

Kerstkaarten zwart wit

Het zwart en witte in kerstkaarten vullen elkaar aan. De donkere nacht en het stralende ochtendlicht, mysterie en eenvoud, warm en koel. Misschien dat we ze daarom zo graag terugzien op onze zwart wit kerstkaarten. Maak vandaag nog zo’n mooie kerstkaart en bestel direct een proefdruk!

Zwart witte kerstkaarten maken

Een zwarte of witte kerstkaart maak je heel eenvoudig zelf. Kies één van de vele kaarten uit de kerstcollectie en bewerk deze in de kaartmaker. Hier kun je de kaart precies zo maken als jij hem hebben wilt. Voeg bijvoorbeeld en eigen foto toe, schrijf een persoonlijke kerstgroet aan de binnenkant en vrolijk de kaart op met leuke figuren en kaders. Zo maak je in een handomdraai een prachtige zwart wit kerstkaart.

Krachtige typografie

Zwart wit kerstkaarten zijn prachtig en erg hip. Ze geven een warm gevoel. De trendy typografie op deze kaarten is eenvoudig, maar doet zijn werk uitstekend. De handgeschreven teksten springen van de kaart af: Merry christmas; Prettige feestdagen; Vrolijk kerstfeest; En dat komt allemaal door het sterke contrast tussen de kleuren zwart en wit.

Kies je voor zwarte of witte kerstkaarten?

Zwart en wit zijn uitstekend met elkaar te combineren, maar je kunt de kleuren ook goed los van elkaar gebruiken. Zo zijn zwarte kerstkaarten elegant, formeel, verfijnd en warm, maar kunnen ook een tikkeltje duister zijn. Combineer zwart met gouden tinten of koninklijk blauw en je hebt een prachtige kaart in handen. 

Ga je voor een witte kerstkaart dan geef je daarmee een signaal van onschuld, licht, goedheid en veiligheid af. Wit is de kleur van een nieuw begin en de kleur van sneeuw, en daarom perfect voor een kerstkaart.

Natuurlijk is de keuze voor zwart of wit niet zo zwart-wit. Maar door deze kleuren op je kerstkaart goed te gebruiken ben je verzekerd van een prachtige kerstkaart met betekenis. Vind je dat niet belangrijk, dan heb je alsnog een hippe en trendy kerstkaart in handen. Hoe dan ook, dit jaar kun je in ieder geval weer eens genieten van een (zwart) witte kerst!

Donkere kerstdagen en lichtjes in huis

Zeg nou zelf, welke periode laat het contrast tussen donker en licht nou beter zien dan de kerstperiode? 

Tijdens de kortste en donkerste dagen van het jaar zijn de huizen in Nederland vrolijk verlicht. Door de koude nachten voelt de warmte binnen extra behaaglijk en dat zorgt voor het echte kerstgevoel. In deze dagen brengen we tijd met familie en vrienden door en zijn we aan elkaar verbonden. Soms fysiek, maar altijd in gedachten. Donker en licht weerspiegelen het goede van het afgelopen jaar en ook dat wat we hebben moeten missen.

Kerst is een periode van contrast en zwart wit kerstkaarten vatten dit perfect samen. De kaarten zijn elegant en puur, complex en toch ook simpel, maar bovenal erg mooi. Ze zijn trendy, hip en je kunt er alle kanten mee op!

Zwart wit kerstkaarten bestellen en versturen

Heb je de leukste zwart wit kerstkaarten gemaakt of gevonden? Dan is het tijd om te gaan bestellen. Wil je eerst kijken hoe het kaartje eruit ziet? Bestel de gratis proefdruk en ervaar hoe het kaartje aanvoelt. Je kan ook leuke extra's toevoegen zoals een gekleurde envelop of mooie sluitzegel. Verstuur de zwart wit kerstkaarten direct naar de ontvangers of naar je huisadres en breng ze zelf rond. Merry christmas! 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.