Onze cookies maken winkelen en reclame persoonlijker. Als je verder gaat accepteer je deze cookies. Meer weten?

Uitnodiging kraamfeest

Uitnodiging kraamfeest: hoe verstuur je de uitnodigingen?

Als je een kraamfeest organiseert, zijn de kraamfeest uitnodigingen een belangrijk onderdeel. Je gasten weten dan precies wanneer ze jouw kleintje gaan ontmoeten. De uitnodiging voor een kraamfeest kun je op verschillende manieren versturen. Verstuur een klein kaartje voor het kraamfeest bijvoorbeeld samen met het geboortekaartje. Kies een klein kaartje voor de babyborrel in ons kleinste formaat (10 x 10 cm) en ga voor een enkele kaart. Wil je de datum voor je kraamborrel pas na je bevalling prikken? Sla het ontwerp van je kraamborrelkaartjes dan op in je account, zodat je na je bevalling kunt besluiten wanneer je voldoende hersteld bent voor het feest.

Wat is een kraamfeest of babyborrel?

Tijdens een kraamfeest ontmoeten familie en vrienden jouw pasgeboren kindje op één moment. Zo kun je in de eerste weken van je kindje genieten en wennen aan je nieuwe ritme. Een kraamfeest is een groot feest, want iedereen maakt kennis met de nieuwe wereldburger. Als ouders heb je in de weken na je bevalling dus veel minder kraamvisite. Vind je het toch leuk om wat kraamvisite te krijgen? Houd je kraamfeest dan alleen voor collega’s en voor familie die wat verder van je afstaat.

Kraamfeest uitnodigingen

Bij Kaartje2go vind je kraamborrelkaartjes in heel veel stijlen. Kies bijvoorbeeld voor kraamfeest uitnodigingen met foto, met een leuke illustratie of met beschuit met muisjes. Daarbij pas je de uitnodigingen helemaal naar wens aan in onze kaartmaker. Voeg bijvoorbeeld leuke figuren toe, plaats een kader of zet de tekst in je favoriete lettertype. Het resultaat is een heel unieke en persoonlijke kraamfeest uitnodiging! Zijn de kraamfeest uitnodigingen in onze collectie niet helemaal naar jouw smaak? Kijk dan eens tussen onze geboortekaartjes! Deze kun je met een paar kleine aanpassingen namelijk ook gebruiken als kraamborrelkaartje.

Heb je een feestje te vieren? Kijk dan ook eens bij onze andere uitnodigingen.

Tekst voor de kraamfeest uitnodigingen

Een kraamfeest kaartje maken is een leuke bezigheid, maar de tekst voor een kraamfeest uitnodiging is misschien wat lastig om te schrijven. Vermeld in ieder geval de volgende basisonderdelen op je kraamfeest uitnodigingen:

 • de naam van je kindje;
 • jullie naam;
 • de plaats en datum van het kraamfeest;
 • de begin- en eindtijd van het kraamfeest;
 • jullie contactgegevens, zoals je adres en telefoonnummer;
 • dat je het fijn vindt als mensen zich afmelden.

Naast deze onderdelen kun je ook nog een cadeautip of de link van een online cadeaulijstje vermelden, zodat je gasten niet zelf een cadeau hoeven te verzinnen.

Tips voor een geslaagd kraamfeest

Als je de kraamborrelkaartjes gemaakt hebt, kun je de rest van het kraamfeest gaan organiseren! De volgende tips zijn handig om mee te nemen.

 • Let er bij het samenstellen van de gastenlijst op dat je niet teveel mensen uitnodigt. Zo heb je genoeg tijd voor elke gast en kan iedereen je kindje ontmoeten.
 • Heb je geen zin in rommel? Houd de babyborrel dan in een restaurant!
 • Wanneer je niet teveel geld uit wilt geven aan het kraamfeest, kun je het feest thuis vieren en een aantal vriendinnen of familieleden vragen om te helpen.
 • Zorg ervoor dat je kindje op zijn of haar eigen tijden kan eten en slapen.
 • Bewaak de eindtijd van je kraamfeest goed. Een kraamfeest is zowel voor je kindje als voor jou erg intensief!

Wil je nog meer weten over het regelen van een kraamfeest? Lees dan het artikel Tips voor het organiseren van een kraamfeest op onze blog.

Wanneer houd je het kraamfeest?

Wil je graag een kraamfeest houden maar weet je niet precies hoeveel weken na de geboorte dit gebruikelijk is? Een kraamfeest houd je ongeveer 4 tot 8 weken nadat je bevallen bent, want je wilt familie en vrienden natuurlijk niet te lang in spanning houden! Let er wel op dat een bevalling en een nieuw mensje veel energie vragen. Je kunt de datum daarom het beste na je bevalling prikken en je kraamfeest uitnodigingen van tevoren opslaan in je account. De kraamborrelkaartjes verstuur je vervolgens ongeveer 4 weken voor het kraamfeest.

Kaartje2go krijgt een 9.6 uit 10 van 12572 beoordelingen