Ga naar de inhoudGa naar het filter

Kraamfeest uitnodiging

Een kraamfeest is het perfecte moment om jullie kindje aan familie en vrienden te laten zien. Met een mooie kraamfeest uitnodiging nodig je jullie dierbaren uit voor dit speciale moment. Bekijk onze uitgebreide collectie kraamfeest uitnodigingen en vraag meteen een gratis proefdruk aan.

 • Gratis proefdruk
 • Eenvoudig personaliseren
 • CO2-neutraal gedrukt

Kraamfeest uitnodigingen in verschillende stijlen

Als je een kraamfeest of babyborrel gaat organiseren, wil je natuurlijk dat al jullie geliefden erbij kunnen zijn. Kraamfeest uitnodigingen zijn dan ook een belangrijk onderdeel. Deze babyborrelkaartjes vertellen je gasten precies wanneer ze jullie kleintje kunnen ontmoeten. We helpen je graag om mooie babyborrelkaartjes te maken. Daarom hebben we kraamborrelkaartjes in heel veel stijlen voor je verzameld, die je eenvoudig zelf kunt aanpassen. Kies bijvoorbeeld voor een kraamfeest uitnodiging met eigen foto, met hartjes of met de naam van jullie kindje.

Tip: Bekijk ook onze doopkaarten voor een doopfeest en geboorte bedankkaartjes

Zelf een uitnodiging kraamfeest maken

In onze kaartmaker is een kraamborrel uitnodiging maken heel eenvoudig. Zo maak je er een unieke en persoonlijke kraamborrel uitnodiging van:

 • Kies een kaart uit de collectie.
 • Klik op ‘Kaart bewerken’.
 • In de kaartmaker kun je het babyborrel kaartje helemaal naar wens aanpassen. Upload je eigen foto, pas het lettertype aan of verander de achtergrond. Voeg eventueel leuke figuren toe en schrijf tot slot een kraamfeest uitnodigingstekst op de kaart.
 • Klaar met bewerken? Vraag meteen een gratis proefdruk aan om je kaartje in het echt te kunnen bewonderen.

Tip: Op zoek naar meer ontwerpen? Bekijk dan eens onze geboortekaartjes. Deze kun je met een paar kleine aanpassingen eenvoudig ombouwen naar een kraamborrelkaartje. 

Tekst voor de uitnodiging kraamfeest

Een kraamfeest kaartje maken is heel eenvoudig, maar er moet natuurlijk ook een tekst op de kaart komen te staan. Zo weten je gasten precies wat de bedoeling is. Denk daarbij in ieder geval aan de volgende informatie:

 • De locatie en datum van het kraamfeest.
 • De begin- en eindtijd.
 • Jullie contactgegevens, zoals adres en telefoonnummer.
 • Jullie eigen namen en de naam van jullie kindje.
 • Eventuele cadeautips of een link naar een online cadeaulijstje is ook erg handig.

Vind je het prettig om te weten hoeveel mensen er ongeveer komen, zodat je niet met een jaarvoorraad beschuit met muisjes blijft zitten? Vraag dan ook meteen of mensen zich even willen afmelden. 

Tips voor een geslaagd kraamfeest

Nadat je de kraamborrelkaartjes hebt gemaakt en verstuurd is het tijd om het kraamfeest te gaan organiseren. We geven je graag wat handige tips.

 • Vraag vriendinnen en familieleden om te helpen met een taart bakken, stoelen klaarzetten en foto’s maken. Of nog beter, laat het kraamfeest voor je organiseren. Zo hoef je zelf echt helemaal nergens naar om te kijken.
 • Geen zin in een rommelig huis? Vier de babyborrel op een externe locatie.
 • Zorg ervoor dat het feestje niet te lang duurt. Een kraamfeest is zowel voor jezelf als voor je kindje intensief. Hou er ook rekening mee dat je mini voldoende eten en slaap krijgt.

Op ons blog vind je nog veel meer tips voor het organiseren van een kraamfeest.

Veelgestelde vragen over kraamfeest uitnodigingen

Jazeker, dat kan! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een account aanmaken. Op die manier kunnen we je ontwerp bewaren, zodat je deze later gemakkelijk kunt aanpassen.

We leggen je hier uit hoe het bestellen van een proefdruk precies werkt.

Een kraamfeest vier je 4 tot 8 weken na de geboorte. Omdat de bevalling en een nieuw mensje veel energie vragen, is het aan te raden om een uitnodiging voor het geboortefeest te sturen. Dit heeft als voordeel dat jullie eerst even kunnen wennen aan de nieuwe gezinssamenstelling en samen kunnen beslissen wanneer een gezellig geboortefeest het beste uitkomt.

De kraamborrelkaartjes stuur je ongeveer 4 weken voor het kraamfeest. Jullie gasten hebben dan voldoende tijd om de datum vrij te houden. 

Tip: Op het geboortekaartje kun je aangeven of mensen even willen bellen voordat ze op kraamvisite komen. Geen onverwachts bezoek dus, van je oom en tante die met een gigantische luiertaart voor de deur staan.

Ja dat kan. We hebben geen aparte inlegkaartjes, maar je kunt wel heel eenvoudig een uitnodiging maken die op het ontwerp van je geboortekaartje lijkt. Bestel beide soorten kaarten en laat ze bij je thuis bezorgen. Het mooiste is om te kiezen voor een enkele kaart, eventueel zelfs in een kleiner formaat. Vouw het kraamborrelkaartje bij het geboortekaartje in en doe ze samen in de envelop.

Als alternatief kun je er ook voor kiezen om het kraamfeest kaartje later te sturen. Het voordeel hiervan is dat jullie pas na de geboorte hoeven te beslissen wanneer een gezellig geboortefeest het beste uitkomt. Ook hoef je niet iedereen uit te nodigen die je een geboortekaartje stuurt.

Een kraamfeest is het allereerste feest van jullie baby en het moment voor familie en vrienden om kennis te maken met de nieuwe wereldburger. Steeds meer ouders kiezen ervoor om een kraamfeest of babyborrel te organiseren. Vanwege de gezelligheid en omdat het handig is. 

Als kersverse ouders wil je misschien niet elke dag bezoek ontvangen. Een kraamfeest kan dan een oplossing zijn. Het geeft jullie de ruimte om de eerste weken in alle rust van jullie kindje te genieten en te wennen aan het nieuwe ritme. Maar een kraamfeest is ook heel leuk en gezellig omdat je alle visite in één keer ontvangt. Ook kunnen gasten met elkaar praten, terwijl jij je even terugtrekt met de baby.

Aan de andere kant kan een kraamborrel best een beetje druk zijn. Je kunt overwegen om het feestje daarom op een externe locatie te vieren of gewoon aan kraamvisite te doen. Stuur een uitnodiging om beschuit met muisjes te komen eten en gezellig bij te kletsen onder het genot van een bakje koffie of thee.

Voor een kraamfeest nodig je broers, zussen, zwagers en schoonzussen uit. Net als je ouders, schoonouders en opa en oma. Je beste vriendin en de vriendengroep mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Afhankelijk van hoe groot je het kraamfeest maakt kun je verder nog teamgenoten en collega’s uitnodigen. 

Tip: Nodig niet teveel mensen uit, dan kan iedereen ook echt even jullie baby bewonderen.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.