Kerstkaarten maken en versturen 2017

Kerstkaarten maken als traditie

Kerst is voor velen de mooiste tijd van het jaar. De kerststal wordt van zolder gehaald, de kerstboom wordt volgehangen met ballen en slingers en de straten zijn gezellig verlicht. Kerst is een gezellige periode die we doorbrengen met familie en vrienden en waarin we een heleboel kerstkaarten sturen. Miljoenen kaartjes met kerstwensen worden tijdens de kerstdagen verstuurd. Als Nederlander kun je gemiddeld zo’n 10 kerstkaartjes op de deurmat verwachten. Kerstkaarten versturen is dan ook een echte traditie. Het is bijzonder om kerstkaarten te schrijven en ook zeker om deze te ontvangen.

Kaartje2go is als beste getest door Volkskrant, KASSA en de Consumentenbond

Supersnel verzonden

Rond je vóór 20:00 uur bij ons je bestelling af, dan doen wij het dezelfde dag (op werkdagen) nog op de post voor jou.
Bekijk levertijden

Daarom Kaartje2go:

Kaartje2go krijgt een 9.6 van 10 uit 9007 beoordelingen

Hoe is de eerste kerstkaart ontstaan?

De kerstkaart is ontstaan in het begin van de 19e eeuw. Inmiddels sturen we dus al een hele tijd kerstkaarten. Wie er ooit met deze traditie is begonnen? Het kerstkaartje hebben we te danken aan de Engelse zakenman Sir Henry Cole.

De eerste kerstkaart ooit

De eerste kerstkaart ooit is verstuurd door Sir Henry Cole, die het versturen van wenskaarten tijdens de kersttijd van 1843 heeft bedacht. Sir Henry Cole wil namelijk geen handgeschreven brieven meer sturen naar zijn familie, vrienden en zakenrelaties. Daarom geeft hij John Callcott Horsley de opdracht om een kerstkaart te ontwerpen. John Callcot Horsley ontwerpt een kaart met daarop drie generaties van een gezin die een toost uitbrengen op de ontvanger van de kaart. Naast de familie zijn symbolen van liefdadigheid te zien, zoals voedsel en kleding die aan de armen wordt verstrekt. Op de kaart staat ook de bekende tekst: “A merry Christmas and a happy new year to you”. Dat jaar worden er voor het eerst kerstkaarten gedrukt op stevig karton en vervolgens met de hand ingekleurd. In totaal ontvangen 2.050 mensen dat jaar een eerste kerstkaart. Inmiddels worden er miljoenen kaarten gedrukt. De eerste kerstkaart is uitgegroeid tot een bijzondere traditie die voor veel mensen een lichtpuntje is in de donkere decembermaand.

Kerstkaarten ontwerpen en bestellen

Het ontwerpen en bestellen van kerstkaarten is door de jaren heen gelukkig een stuk eenvoudiger geworden. Er bestaan online duizenden mooie kerstkaartjes die je zelf kan aanpassen om jouw familie en vrienden op gepaste wijze prettige feestdagen en een fijn 2018 te wensen.

Kerstkaart voor een fijn 2018

Ook in 2017 worden er weer veel kerstkaarten met jaartal verstuurd om een gelukkig 2018 te wensen. Een kerstkaart met jaartal is een leuke manier om een warme kerstgroet te sturen.

Kerstkaart met een foto maken

Een kerstwens sturen is ontzettend leuk, maar je kan het nog leuker maken door het versturen van een fotokaartje. Het ontwerpen van je eigen unieke foto kerstkaart is gegarandeerd een succes.

Kerstwensen en kerstgroeten

Een kerstkaartje schrijven is mooi, helemaal wanneer het een persoonlijke kerstgroet bevat. Maar wat zet je op een kerstkaart? Heb je even geen inspiratie of ben je op zoek naar een creatieve tekst, kijk dan snel op onze tekstenpagina.

Kerstkaart feitjes

We hebben een aantal leuke feitjes over kerstkaarten voor je verzameld.

  • De eerste kerstkaart werd verstuurd in 1843.
  • In Groot-Brittannië worden bijna 670 miljoen kerstkaarten verstuurd, wat de helft van alle wenskaarten is!
  • Kerstkaarten worden in Tsjechië nieuwjaarskaarten genoemd, maar de Tsjechen versturen ze wel voor de kerstdagen.
  • Door het versturen van kerstkaarten kun je goede doelen steunen! Zo heeft Kaartje2go elk jaar een lijn met kerstkaarten waarmee je de CliniClowns steunt.
  • De eerste kerstkaart, ontworpen in 1843, werd in het jaar 2001 op een veiling verkocht voor £22.250. Dat is ruim €25.000!