Kerstkaarten maken 2017

Kerstkaartjes maken als traditie

Kerst: voor velen is het de mooiste tijd van het jaar! De kerststal wordt van zolder gehaald, de boom wordt volgehangen met kerstballen en de straten zijn gezellig verlicht. Maar naast dat alles worden er natuurlijk ook een heleboel kerstkaarten verstuurd. Miljoenen kaartjes met gelukswensen gaan rondom de kerstdagen over en weer. Het versturen van een kerstkaart is een echte traditie in vele landen. Bijzonder voor degene die de kerstkaarten schrijft, maar zeker ook voor degene die de kerstkaartjes ontvangt!

Kaartje2go is als beste getest door Volkskrant, KASSA en de Consumentenbond

Supersnel verzonden

Rond je vóór 20:00 uur bij ons je bestelling af, dan doen wij het dezelfde dag (op werkdagen) nog op de post voor jou.
Bekijk levertijden

Daarom Kaartje2go:

Kaartje2go krijgt een 9.6 van 10 uit 1173 beoordelingen

Kerstkaarten maken door de eeuwen heen

Kerstkaarten maken en versturen is dus van alle tijden. We doen het al eeuwenlang, maar wie is de traditie eigenlijk gestart? De Engelse zakenman Sir Henry Cole.

De eerste kerstkaart ooit

In het begin van de 19e eeuw begint men al met het versturen van kerstkaarten. Een Engelse zakenman, Sir Henry Cole, wil namelijk zijn familie, vrienden en zakenrelaties geen handgeschreven brieven meer sturen. Hij geeft de tekenaar John Callcott de opdracht om een kerstkaart voor hem te ontwerpen. John Callcott ontwerpt een kaart met een afbeelding van mensen in armoede en een afbeelding van een gezin die Kerst aan het vieren is. Op de kaart staat ook de bekende tekst "A merry Christmas and a happy new year to you". Deze kerstkaart werd duizend keer gedrukt op stevig karton en werd vervolgens met de hand ingekleurd. 

Kerstkaarten voor een fijn 2017

Kerstkaarten bestellen was vroeger dus best een gedoe. Gelukkig leven we allang niet meer in de negentiende eeuw. Inmiddels zijn er online tientallen mooie kerstkaart ontwerpen te vinden waarmee je jouw kennissen op gepaste wijze een fijn 2017 kunt wensen met een warme kerstgroet. Wat dacht je van een zelf ontworpen foto kerstkaart? Het kerstkaarten maken is inmiddels een heuse sport geworden. Wie verstuurt anno 2016 de meest originele kerstkaartjes?

Kerstkaart maken met foto

Trends zijn vandaag de dag ook erg belangrijk bij kerstkaartjes; dit jaar zijn zwart/wit, houteffecten en kraft erg populair. Ook worden kerstkaarten met foto steeds populairder. Een kerstkaart met foto is een extra persoonlijke manier om een kerstboodschap te versturen.