Het is pas kerst met een kaart
Het is pas kerst met een kaart

Een feestelijke kerst begint met een kerstkaart! Je maakt je kerstkaarten persoonlijk met je favoriete foto.

Tips: Modern  |  Klassiek  |  Met jaartal  |  Uitnodiging kerstdiner  | Zakelijk

Papiersoorten
  • Pakketjes gratis thuisgestuurd
  • Meer kaarten = meer korting
  • Niet goed = geld terug

Kaartje2go krijgt een 9.6 van 10 uit 10342 beoordelingen

Kerstkaarten maken en versturen

Het is pas kerst met een kerstkaart

In de koude decembermaand is er niets fijner dan een warme kerstgroet te ontvangen. Jij kan je familie en vrienden blij maken met een lieve kerstwens en daar helpen wij je graag bij. De mooiste kerstkaarten maak je zelf eenvoudig en snel bij Kaartje2go. Ons aanbod bestaat uit meer dan 3000 kaarten en is altijd volgens de laatste trends: stoere, strakke kerstkaarten in Scandinavische stijl en botanische kerstkaarten voor een natuurlijke twist. Ook de kerstkaart met pasteltinten en okergele en petrol kerstkaartjes zijn zeer geliefd. Ga jij voor moderne, hippe kerstkaarten of toch liever voor klassieke kerstkaarten met rood en groen? Als je een leuke kerstkaart gevonden hebt, dan kun je deze online bewerken en vervolgens eenvoudig versturen. Je kan ze als pakketje thuis laten bezorgen of het versturen aan ons overlaten. Geef aan wie de ontvangers zijn en wanneer je de kaarten wilt laten verzenden en wij doen de rest. Bezorg je geliefden een prachtige kerst, want het is pas kerst met een kerstkaart.

Kaartje2go is als beste getest door Volkskrant, KASSA en de Consumentenbond

Maak zelf eenvoudig een persoonlijke kerstkaart

Een persoonlijke kerstkaart maken is leuk en brengt een echt kerstgevoel over bij familie en vrienden. Jouw persoonlijke kerstboodschap maakt een kaartje extra bijzonder. Upload een mooie foto voor een sfeervolle kerst fotokaart, bewerk de teksten en kleur de achtergrond. Voeg leuke decoraties toe en breng de kerstsfeer over met een leuke foto van je gezin of huisdier. Vrolijk de foto op met een leuk kader met sneeuwvlokjes en lichtjes of plak voor een grappig effect een gewei of kerstmuts op het hoofd van je hond. In een handomdraai maak jij de meest originele kerstkaarten. Wil je graag nog een voorbeeld van jouw kerstkaart ontvangen? Bestel dan vandaag nog je proefdruk! Na het ontvangen van de prachtige proefdruk bestel je heel goedkoop kerstkaarten door een gratis account aan te maken. Hoe meer kaarten je stuurt, hoe meer korting je krijgt. 

Kerstkaarten ontwerpen en bestellen

Het ontwerpen en bestellen van kerstkaarten is door de jaren heen gelukkig een stuk eenvoudiger geworden. Er bestaan online duizenden mooie kerstkaartjes die je zelf kan aanpassen om jouw familie en vrienden op gepaste wijze prettige feestdagen en een fijn 2018 te wensen.

Kerstkaart voor een fijn 2019

Ook in 2018 worden er weer veel kerstkaarten met jaartal verstuurd om een gelukkig 2019 te wensen. Een kerstkaart met jaartal is een leuke manier om een warme kerstgroet te sturen.

Kerstkaart met een foto maken

Een kerstwens sturen is ontzettend leuk, maar je kan het nog leuker maken door het versturen van een fotokaartje. Het ontwerpen van je eigen unieke foto kerstkaart is gegarandeerd een succes.

Kerstwensen en kerstgroeten

Een kerstkaartje schrijven is mooi, helemaal wanneer het een persoonlijke kerstgroet bevat. Maar wat zet je op een kerstkaart? Heb je even geen inspiratie of ben je op zoek naar een creatieve tekst, kijk dan snel op onze tekstenpagina.

Kerstkaarten maken als traditie

Kerst is voor velen de mooiste tijd van het jaar. De kerststal wordt van zolder gehaald, de kerstboom wordt volgehangen met ballen en slingers en de straten zijn gezellig verlicht. Kerst is een gezellige periode die we doorbrengen met familie en vrienden en waarin we een heleboel kerstkaarten sturen. Miljoenen kaartjes met kerstwensen worden tijdens de kerstdagen verstuurd. Als Nederlander kun je gemiddeld zo’n 10 kerstkaartjes op de deurmat verwachten. Kerstkaarten versturen is dan ook een echte traditie. Het is bijzonder om kerstkaarten te schrijven en ook zeker om deze te ontvangen.

Hoe is de eerste kerstkaart ontstaan?

De kerstkaart is ontstaan in het begin van de 19e eeuw. Inmiddels sturen we dus al een hele tijd kerstkaarten. Wie er ooit met deze traditie is begonnen? Het kerstkaartje hebben we te danken aan de Engelse zakenman Sir Henry Cole.

De eerste kerstkaart ooit

De eerste kerstkaart ooit is verstuurd door Sir Henry Cole, die het versturen van wenskaarten tijdens de kersttijd van 1843 heeft bedacht. Sir Henry Cole wil namelijk geen handgeschreven brieven meer sturen naar zijn familie, vrienden en zakenrelaties. Daarom geeft hij John Callcott Horsley de opdracht om een kerstkaart te ontwerpen. John Callcot Horsley ontwerpt een kaart met daarop drie generaties van een gezin die een toost uitbrengen op de ontvanger van de kaart. Naast de familie zijn symbolen van liefdadigheid te zien, zoals voedsel en kleding die aan de armen wordt verstrekt. Op de kaart staat ook de bekende tekst: “A merry Christmas and a happy new year to you”. Dat jaar worden er voor het eerst kerstkaarten gedrukt op stevig karton en vervolgens met de hand ingekleurd. In totaal ontvangen 2.050 mensen dat jaar een eerste kerstkaart. Inmiddels worden er miljoenen kaarten gedrukt. De eerste kerstkaart is uitgegroeid tot een bijzondere traditie die voor veel mensen een lichtpuntje is in de donkere decembermaand.

Bekijk ook eens onze zakelijke kerstkaarten

Kerstkaart feitjes

We hebben een aantal leuke feitjes over kerstkaarten voor je verzameld.

  • De eerste kerstkaart werd verstuurd in 1843.
  • In Groot-Brittannië worden bijna 670 miljoen kerstkaarten verstuurd, wat de helft van alle wenskaarten is!
  • Kerstkaarten worden in Tsjechië nieuwjaarskaarten genoemd, maar de Tsjechen versturen ze wel voor de kerstdagen.
  • Door het versturen van kerstkaarten kun je goede doelen steunen! Zo heeft Kaartje2go elk jaar een lijn met kerstkaarten waarmee je de CliniClowns steunt.
  • De eerste kerstkaart, ontworpen in 1843, werd in het jaar 2001 op een veiling verkocht voor £22.250. Dat is ruim €25.000!