Kaartje2go gebruikt cookies om winkelen en advertenties persoonlijk te maken. Als je verder gaat gaan we ervan uit dat je dit goed vindt. Meer weten?
Kerstkaarten - maak jouw mooiste kaart!
Kerstkaarten - maak jouw mooiste kaart!
 • Gratis enveloppen
 • Voor 20.00 uur besteld, vandaag verstuurd
 • Nieuwe klant = 1e kaart GRATIS!
Sluitzegels bij je kerstkaarten
 • Meer kaarten = meer korting
 • Voor 20.00 uur besteld = vandaag verstuurd
 • Niet goed = geld terug

Kerstkaarten maken en versturen

Kerstkaarten maken is een echte Nederlandse traditie. Ieder jaar versturen we miljoenen kaarten naar onze familie en vrienden om een blije kerstwens over te brengen. Maak dit jaar je kerstkaartjes bij Kaartje2go en profiteer van de vele voordelen. Zo ontvang je een gratis proefdruk, krijg je korting als je meerdere kaarten bestelt en krijg je van ons gratis rode enveloppen bij je pakketje kaarten. Upload dus snel je eigen foto of ga aan de slag met een kaart uit de kerstcollectie en geniet van de vrolijke kerstdagen.

Met deze extra’s is kerst nog meer genieten!
 • Kies gratis rode enveloppen bij je pakketje kaarten.
 • Krijg gratis een proefdruk en zie dat alles naar wens is.
 • Bestel prachtige sluitzegels om de envelop mee dicht te plakken.
 • Krijg extra korting als je meer kaarten bestelt.

Kaartje2go krijgt een 9.6 van 10 uit 10567 beoordelingen

Het is pas kerst met een kerstkaart

In de koude decembermaand is er niets fijner dan een warme kerstgroet te ontvangen. Jij kan je familie en vrienden blij maken met een lieve kerstwens en daar helpen wij je graag bij. De mooiste kerstkaarten maak je zelf eenvoudig en snel bij Kaartje2go. Ons aanbod bestaat uit meer dan 3000 kaarten en is altijd volgens de laatste trends: stijlvolle kaarten met een goudlook en botanische kerstkaarten voor een natuurlijke twist. Ook de kerstkaart met een fotocollage en langwerpige kerstkaartjes zijn zeer geliefd. Als je een leuke kerstkaart gevonden hebt, dan kun je deze online bewerken en vervolgens eenvoudig versturen. Je kan ze als pakketje thuis laten bezorgen of het versturen aan ons overlaten. Geef aan wie de ontvangers zijn en wanneer je de kaarten wilt laten verzenden en wij doen de rest. Bezorg je geliefden een prachtige kerst, want het is pas kerst met een kaart.

Maak zelf eenvoudig een persoonlijke kerstkaart

Een persoonlijke kerstkaart maken is leuk en brengt een echt kerstgevoel over bij familie en vrienden. Jouw persoonlijke kerstboodschap maakt een kaartje extra bijzonder. Upload een mooie foto voor een sfeervolle kerst fotokaart, bewerk de teksten en kleur de achtergrond. Voeg leuke decoraties toe en breng de kerstsfeer over met een foto van je gezin of huisdier. Vrolijk de foto op met een grappig kader zoals sneeuwvlokjes en lichtjes of plak een gewei of kerstmuts op het hoofd van je hond voor een grappig effect. In een handomdraai maak jij de meest originele kerstkaarten. Wil je graag een voorbeeld van jouw kerstkaartje ontvangen? Bestel dan vandaag nog een gratis proefdruk! Na het ontvangen van de prachtige proefdruk bestel je heel goedkoop kerstkaarten door een gratis account aan te maken. Hoe meer kaarten je stuurt, hoe meer korting je krijgt.

Hoe maak je een kerstkaart?

 1. Kies en zoek een originele kaart uit de kerstcollectie, begin met je eigen foto of start met een blanco kaart.
 2. Ontwerp jouw unieke kerstkaart door kleuren aan te passen, figuren toe te voegen en je eigen foto te uploaden.
 3. Bestel je extra’s zoals gratis rode enveloppen en bijpassende sluitzegels. Kies een luxe papiersoort om de kaart helemaal af te maken.
 4. Als je tevreden bent is het tijd om de kerstkaarten te bestellen. Dit kun je doen door een pakketje thuis te laten bezorgen of door ze rechtstreeks naar de ontvanger te sturen.

Vind je 'favo' kerstkaart

Zoek een kerstkaart uit

1. Kies en zoek een originele kaart uit de kerstcollectie, begin met je eigen foto of start met een blanco kaart.

Maak hem uniek

Maak je kerstkaart

2. Ontwerp jouw unieke kerstkaart door kleuren aan te passen, figuren toe te voegen en je eigen foto te uploaden.

Kies leuke extra's

Kies leuke extra's uit

3. Bestel je extra’s zoals GRATIS rode enveloppen en bijpassende sluitzegels. Kies een luxe papiersoort om de kaart helemaal af te maken.

Bestel je kerstkaarten

En bestel je kerstkaarten

4. Als je tevreden bent is het tijd om de kerstkaarten te bestellen. Dit kun je doen door een pakketje thuis te laten bezorgen of door ze rechtstreeks naar de ontvanger te sturen.

Kerstkaart met een foto maken

Een kerstwens sturen is ontzettend leuk, maar je kan het nog leuker maken door het versturen van een fotokaartje. Upload eenvoudig je eigen foto en maak je persoonlijke en unieke kaart in de online kaartmaker van Kaartje2go. Het ontwerpen van je eigen unieke fotokaart is gegarandeerd een succes.

Als je een mooie fotoshoot hebt gehad met je gezin en je wilt graag meerdere foto’s uploaden, dan kun je kiezen voor een kaart met fotocollage. Hierop kun je een heleboel foto’s kwijt en maak je jouw kerstgroet extra persoonlijk en sfeervol. We zien dat deze kaarten veel worden gebruikt en het is dan ook een echte kersttrend voor 2018.

Kersttrends 2018

De kerstkaarten trends van 2018

Hou jij van trendy en hip? Dan zijn onze kersttrends echt iets voor jou. Onze designers hebben zich laten inspireren door de interieur- en fashionwereld en zijn met prachtige trends thuisgekomen. Wat dacht je van goudlook met een witte of juist donkere achtergrond? Of is botanisch meer jouw stijl?

Bekijk ook eens de fotocollage kaarten en de langwerpige kaartjes en ontdek of dit past bij jou.

Naar de kersttrends

Kerstkaarten ontwerpen en bestellen

Het ontwerpen en bestellen van kaarten is door de jaren heen een stuk eenvoudiger geworden. Op onze website vind je duizenden mooie kerstkaartjes die je zelf kan aanpassen om jouw familie en vrienden op gepaste wijze prettige feestdagen en een fijn 2018 toe te wensen. Ga jij voor modern of klassiek? We hebben voor iedereen een kaart die past.

Wens je geliefden een fijn 2019

Ook in 2018 worden er weer veel kerstkaarten met jaartal verstuurd om een gelukkig 2019 te wensen. Een kerst of nieuwjaarskaart met jaartal is een leuke manier om een warme kerstgroet te sturen.

Kerstwensen en kerstgroeten

Maar wat zet je op een kerstkaart? Een kerstkaartje schrijven is leuk, helemaal wanneer het een persoonlijke kerstgroet bevat. Heb je even geen inspiratie of ben je op zoek naar een creatieve tekst, kijk dan snel op onze tekstenpagina.

The Christmas Star,
shines bright and clear.
May it guide your way,
through a Happy New Year.

Gezellig rond de tafel 
met familie, groot en klein. 
Ja, met kerst gaat het toch echt
om het 'samen zijn!'

Wij wensen jou een vrolijk eind
En een goed begin.
Natuurlijk ook een gezond nieuwjaar
En alles naar je zin!

Kerstkaarten maken als traditie

Kerst is voor velen de mooiste tijd van het jaar. De kerststal wordt van zolder gehaald, de kerstboom wordt volgehangen met kerstballen, lichtjes en slingers en de straten zijn gezellig verlicht. Kerst is een gezellige periode tijdens de donkere decemberdagen die we doorbrengen met familie en vrienden. Het is ook de periode om een heleboel kerstkaarten te sturen. Miljoenen kaartjes met kerstwensen worden tijdens de kerstdagen verstuurd. Als Nederlander kun je gemiddeld zo’n 10 kerstkaartjes op de deurmat verwachten. Kerstkaarten versturen is dan ook een echte traditie. Het is bijzonder om ze te schrijven en ook zeker om ze te ontvangen.

Hoe is de eerste kerstkaart ontstaan?

Het kerstkaartje hebben we te danken aan de Engelse zakenman Sir Henry Cole, die het versturen van wenskaarten tijdens de kersttijd van 1843 heeft bedacht. Hij wil namelijk geen handgeschreven brieven meer sturen naar zijn familie, vrienden en zakenrelaties en gaf daarom John Callcott Horsley de opdracht om kerstkaarten te ontwerpen. De traditie is gebleven, want nog steeds sturen we jaarlijks miljoenen kerstkaartjes.

De eerste kerstkaart ooit

John Callcot Horsley ontwerpt een kaart met daarop drie generaties van een gezin die een toost uitbrengen op de ontvanger van de kaart. Naast de familie zijn symbolen van liefdadigheid te zien, zoals voedsel en kleding die aan de armen wordt verstrekt. Op de kaart staat ook de bekende tekst: “A merry Christmas and a happy new year to you”. Dat jaar worden er voor het eerst kerstkaarten gedrukt op stevig karton en vervolgens met de hand ingekleurd. In totaal ontvangen 2.050 mensen dat jaar een eerste kerstkaart. Inmiddels worden er miljoenen kaarten gedrukt. De eerste kerstkaart is uitgegroeid tot een bijzondere traditie die voor veel mensen een lichtpuntje is in de donkere decembermaand.

Wil je net als Sir Henry Cole je zakenrelaties een persoonlijke kerstgroet sturen? Bekijk dan eens onze zakelijke kerstkaarten.

Kerstkaart feitjes

We hebben een aantal leuke feitjes over kerstkaarten voor je verzameld.

 • De eerste kerstkaart werd verstuurd in 1843.
 • In Groot-Brittannië worden bijna 670 miljoen kerstkaarten verstuurd, wat de helft van alle wenskaarten is!
 • Kerstkaarten worden in Tsjechië nieuwjaarskaarten genoemd, maar de Tsjechen versturen ze wel voor de kerstdagen.
 • Met kerstkaarten kun je veel goede doelen steunen! Zo heeft Kaartje2go een collectie waarmee je de CliniClowns steunt.
 • De eerste kerstkaart, ontworpen in 1843, werd in het jaar 2001 op een veiling verkocht voor £22.250. Dat is ruim €25.000!