Ga naar de inhoud

Goedkope kerstkaarten

Een mooie en originele kerstkaart versturen hoeft niet duur te zijn. Want met een paar slimme keuzes kun je bij Kaartje2go heel voordelig online kerstkaarten maken. We leggen je graag uit hoe je een goedkope kerstkaarten kan maken en hoe je geld kunt besparen met onze leuke kortingsacties.

Als je dit jaar niet zoveel geld wil of kan uitgeven aan kerstkaarten, maar toch graag meedoet met de kerstgedachte, kun je een goedkope kerstkaart versturen. Zo kun je de onbetaalbare kerstboodschap overbrengen bij familie en vrienden, zonder teveel te betalen. Dit zijn onze zes tips om voor een scherpe prijs je kerstkaarten te bestellen:

1. Maak een gratis Kaartje2go-account aan

Wanneer je een gratis account aanmaakt bij Kaartje2go, profiteer je meteen van verschillende voordelen. Zo krijg je de eerste kaart cadeau, ontvang je een gratis proefdruk en profiteer je bij iedere bestelling van korting op je kaarten. Meld je meteen aan.

2. Kies voor een kleiner kaartje

Het formaat van je kaartje heeft invloed op de prijs van de kerstkaarten. Bovendien is een enkele kaart goedkoper dan een dubbele kaart. De goedkoopste kerstkaart die je kunt maken bij Kaartje2go is een enkele kaart in het formaat 10x15 cm.

3. Laat de kaarten thuisbezorgen en overhandig ze zelf

Wil je besparen op de verzendkosten? Laat je pakketje kerstkaarten gratis thuisbezorgen en overhandig zoveel mogelijk kaarten persoonlijk aan de ontvanger. En als je dan langs gaat voor een bakje koffie en een taartje is het nog veel gezelliger ook!

4. Maak gebruik van de decemberzegel-actie

Gedurende de kerstperiode krijg je korting op je postzegel, wanneer je de kerstkaarten rechtstreeks door Kaartje2go laat versturen naar de ontvanger. 

5. Meer kaarten is meer korting

Hoe meer kaarten je bestelt, hoe meer korting je krijgt. Bij 30 stuks kaarten bespaar je al snel zo’n 20 cent per kaartje. Alle reden dus om je buurman ook een kaartje te sturen :-)

6. Blijf op de hoogte van onze kortingsacties

Tijdens de kerstperiode hebben we nog veel meer leuke acties. Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe kortingen en acties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

De prijs voor je kerstkaart bestaat uit de drukkosten en de verzendkosten.

Drukkosten

Wat je voor een kaart betaalt hangt af van het type kaartje wat je bestelt en het aantal kerstkaarten wat je wilt versturen. Grote kaarten gebruiken meer papier en inkt en hebben daardoor een iets hogere prijs. Wil je minder betalen? Bestel dan een kleiner kaartje.

Verzendkosten

Wanneer je kerstkaarten verstuurt heb je postzegels nodig. Het aantal postzegels op de envelop hangt af van het gewicht van de kaart. Op een grote kaart gaan meer postzegels en dus betaal je iets meer verzendkosten.

Verstuur je de kerstkaarten naar het buitenland, dan zul je deze moeten voorzien van internationale postzegels.

Bekijk het overzicht voor verzending binnen Nederland.

Op onze prijzenpagina kun je de actuele prijzen vinden en heel eenvoudig berekenen wat je gaat betalen voor je kerstkaarten. Met een paar slimme keuzes kun je al snel euro’s besparen.

Voorbeeldberekening

Stel je wil 30 kerstkaarten versturen naar je vrienden en familie. Je wil deze kaarten zoveel mogelijk zelf geven, zodat je geen portokosten hebt. Je kiest voor een enkele kaart en registreert je als klant bij Kaartje2go.

30 stuks kaarten kosten ingelogd €32,70 inclusief gratis verzending. Een kerstkaart kost je dan €1,09  per stuk.

Goedkope en betaalbare kerstkaarten

Niet iedereen beschikt over het budget om veel geld uit te geven aan kerstkaarten. Gelukkig hoeft een kerstkaart versturen niet duur te zijn en ook met een voordelige kerstkaart kun je de mensen in je omgeving een onvergetelijke kerst bezorgen. 

Kies er bijvoorbeeld voor om zelf een kerstkaart te maken in onze kaartmaker. Hier kun je een persoonlijke foto toevoegen om je eigen kerstfotokaart te maken of meerdere foto’s voor een fotocollage. Voeg symbolen en figuren toe en maak de kaart helemaal naar je eigen smaak.

Nog een laatste bespaartip: kondig je nieuwe adres aan met een kerst-verhuiskaart of de geboorte van de baby met een baby op komst kerstkaart. Zo sla je twee vliegen in één klap. 

Goedkope kerstkaarten versturen

Als je op werkdagen je kaartje besteld voor 20:00 uur, verzenden wij het kaartje dezelfde dag nog. In 95% van de gevallen wordt het kaartje de volgende dag bezorgd! Ideaal voor de late besteller, al adviseren wij wel de kaart eerder te versturen in verband met de kerstdrukte bij PostNL. Hier vind je meer informatie over de bezorging van je kerstkaarten.

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan onze vintage, grappige of hippe kerstkaarten.

Ekomi
Kaartje2go krijgt een 9.2 uit 10 van 21.718 beoordelingen

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.