Kaartje2go gebruikt cookies om winkelen en advertenties persoonlijk te maken. Als je verder gaat gaan we ervan uit dat je dit goed vindt. Meer weten?
Jubileumkaarten voor een speciaal moment
Jubileumkaarten voor een speciaal moment

Een jubileum is bijzonder en maak je maar een paar keer in je leven mee. Maak er dus een feestje van!

Extra's bij jouw kaart
 • Jubileumkaarten al vanaf 0,49
 • Luxe papiersoorten en gekleurde enveloppen
 • Bestel nu jouw gratis proefdruk!

Kaartje2go krijgt een 9.6 van 10 uit 10567 beoordelingen

Jubileumkaarten maken en een huwelijksjubileum uitnodiging sturen

Vier je huwelijksjubileum

Ben je 12,5 jaar, 25 jaar, 40 jaar of 50 jaar getrouwd? Dan is het tijd voor een feestje. En niet zomaar een feestje, maar een jubileum. Bij een jubileum herdenk je een speciale gebeurtenis zoals een huwelijk. Omdat een huwelijksjubileum maar één keer in de zoveel jaar plaatsvindt is het een speciale gebeurtenis. Een jubileum is bijzonder en maak je misschien maar een paar keer in je leven mee. Dus vier jouw jubileum! Maak jouw jubileumkaart en stuur een uitnodiging voor een jubileum naar je familie en vrienden. Vraag meteen een GRATIS proefdruk aan om te kijken of de kaartjes aan je wensen voldoen.

Uitnodiging jubileum bruiloft

Als je een aantal jaar getrouwd bent, dan is dat reden voor een feestje. Maak een leuke zoveel jaar getrouwd kaart en nodig je vrienden en familie uit voor een jubileumfeestje. Wij hebben huwelijksjubileum uitnodigingen voor als je 12,5 jaar, 25, 40, 50 of 60 jaar getrouwd bent. De uitnodiging voor een huwelijksjubileum maak je eenvoudig en snel in onze kaartmaker. We hebben prachtige jubileumkaarten om je gasten uit te nodigen. Dus bekijk snel onze collectie.

Ben je van plan om te gaan trouwen? Bekijk onze huwelijksuitnodigingen en trouwkaarten.

Uitnodigingskaart jubileum maken

Een uitnodigingskaart voor het jubileum zelf maken is heel eenvoudig. Begin met het zoeken naar een mooie jubileumkaart in de galerij en gebruik de filters om een specifieke kaart te zoeken. Nadat je één van de leuke jubileum uitnodigingen hebt gevonden is het tijd om de kaart te bewerken. 

Het ontwerpen van een jubileumkaartje is heel eenvoudig en leuk. In de kaartmaker heb je alle opties om de jubileumkaartjes te ontwerpen naar jouw smaak. Voeg bijvoorbeeld een tekst toe en pas het lettertype en de grootte aan, of bewerk de achtergrond en upload je eigen foto’s. Zo vind je in de galerij leuke figuren en fotokaders die je bij de jubileum uitnodiging voor de bruiloft kan toevoegen. Verder kun je nog een formaat en papiersoort kiezen zodat de kaart aan al je wensen voldoet. Bestel ook een GRATIS proefdruk en bekijk de kaart nog eens goed voordat je de bestelling plaatst.

De uitnodigingen voor het huwelijksjubileum kun je als pakketje thuis laten bezorgen. Daarna verstuur je zelf de kaartjes naar familie en vrienden toe. De jubileumkaarten versturen kun je ook aan ons overlaten. Jij vult de adressen in en wij versturen de jubileumkaarten rechtstreeks naar de ontvangers toe. Bestel je voor 20:00 uur ‘s avonds, dan doen we de kaarten dezelfde dag nog op de post.

Je eigen jubileumkaart ontwerpen:

 • Wil je een kaart met foto van jullie trouwdag, een recente foto of een foto van toen en nu?
 • Wil je een langwerpige kaart of een normaal formaat?
 • Wil je een dubbele of enkele kaart?
 • Welke papiersoort kies je? Parelmoer, linnen, oud-Hollands, glans of mat?
 • Welke envelopkleur kies je?

Ben je op zoek naar een leuke tekst of inspiratie voor op de uitnodiging? Bekijk dan onze jubileumteksten.

De reden om een jubileumkaart te maken

Er is een hele goede reden om jubileumkaartjes te maken en te sturen naar je familie en vrienden. Als jij een jubileumfeest geeft, dan wil je graag dat al jouw geliefden daarbij aanwezig zijn. Je kunt het feest groot of klein houden, maar in beide gevallen wil je dat de mensen die dicht bij je staan erbij zijn. En dat bereik je het beste door een uitnodiging te sturen. Je kunt ze op een originele manier uitnodigen met een jubileumkaart.

TIP: Wil je niet al je gasten op hetzelfde moment ontvangen, dan kun je meerdere jubileumkaarten sturen met verschillende aanvangstijden.

Tips voor jullie feest

Het vieren van een jubileum is ontzettend leuk en kan op veel verschillende manieren. Kijk vooral ook eens bij onze uitnodigingen. Daar vind je kaarten voor een BBQ of tuinfeest, een borrel of een high tea. Verder is het handig om voor jezelf een aantal vragen te beantwoorden:

 • Gasten: wie willen jullie een uitnodiging sturen?
 • Datum: wanneer willen jullie het jubileum vieren?
 • Locatie: ga je een locatie huren of vier je het thuis? Is de locatie geschikt voor mindervaliden? Is de locatie geschikt bij slecht weer?
 • Muziek: huren jullie een band in of maken jullie een eigen playlist?
 • Eten & drinken: zijn er mensen met allergieën of dieetwensen?
 • Kleding: hanteren jullie een dresscode of niet?
 • Fotografie: gaan jullie zelf foto’s maken of huur je een fotograaf in?

Lees ook ons artikel met tips voor het vieren van een 50-jarig huwelijksjubileum.
https://www.kaartje2go.nl/blog/jubileum/tips-om-50-jarig-huwelijksjubileum-vieren/

Hoe heet het als je zoveel jaar getrouwd bent?

Het 12,5 jarig huwelijk heet het bronzen huwelijk en als je 25 jaar getrouwd bent is er sprake van een zilveren huwelijk. Ben je 40 jaar getrouwd, dan heet dat het robijnen huwelijk. Ben je 50 jaar getrouwd, dan spreken we van een gouden huwelijk en na 60 jaar getrouwd te zijn hebben we het over een diamanten huwelijk. Weet je de 80 jaar te halen? Dan noemen we dat een eiken huwelijk. Maar dit komt maar zelden voor. Als je net getrouwd bent, dan noemen we dat een papieren huwelijk. Hieronder staan de namen van alle jubilea. Zo weet je weer hoe het heet wanneer je zoveel jaar getrouwd bent.

Ben je uitgenodigd voor een jubileumfeest? Dan is het leuk om het stel te feliciteren met een leuke huwelijks felicitatiekaart

Huwelijksjaren overzicht

Jubilea worden niet alleen aangeduid met een getal, maar ook met een aparte naam. Hier vind je de naam van elk huwelijksjubileum:
 

1 jaar: katoen
2 jaar: papier
3 jaar: leer
4 jaar: Zijde
5 jaar samen: houten huwelijk
6¼ jaar: blik
10 jaar samen: tinnen huwelijk
12½ jaar samen: koperen huwelijk

15 jaar samen: kristallen huwelijk
20 jaar: porselein 
25 jaar: zilveren huwelijk
30 jaar: parel
35 jaar: koraal
40 jaar: robijnen huwelijk
45 jaar: saffier
50 jaar: gouden huwelijk

55 jaar: smaragd
60 jaar: diamanten huwelijk
65 jaar: briljant
70 jaar: platina
75 jaar: rodium
80 jaar: eik
90 jaar: graniet
100 jaar: ivoor

Kroonjaren: 5, 10 of 15 jaar samen

Naast jubileumjaren spreken we ook wel over kroonjaren. Dit zijn bijzondere huwelijksverjaardagen die je elke 5 jaar viert. Hoewel je officieel getrouwd moet zijn voor een huwelijksjubileum vieren steeds meer mensen ook het aantal jaren samen. En eigenlijk is dit net zo bijzonder, want een ring of niet, je bent al een hele poos in liefde bij elkaar. Daarom vind je bij ons ook 5, 10 of 15 jaar samen kaarten.

Verschillende redenen om een jubileum te vieren

Een jubileum is een viering van een speciale gebeurtenis. In veel gevallen gaat het om een huwelijksjubileum. Natuurlijk kun je altijd een feestje vieren, ook als je 5 jaar samen bent, maar er zijn ook een paar jubilea die veel gevierd worden: ben je 12,5 jaar, 25 jaar, 40, 50 of 60 jaar getrouwd, dan is er sprake van een echt huwelijksjubileum. Dan kun je een uitnodiging voor een huwelijksjubileum maken.

Voor het andere jubileum zul je ook hard moeten werken, letterlijk, want dat vier je pas als je 25 jaar in dienst bent. Haal je de 40 jaar bij dezelfde werkgever, dan is het opnieuw tijd voor een jubileumfeest. 

Wanneer je nog meer een jubileum kan vieren? Als je een goedlopend bedrijf hebt opgericht dat een aantal jaar bestaat. De eerste officiële viering is dan 25 jaar. Bij elke 5 jaar spreken we over lustrumjaren. Vier je graag een feestje, dan is dit ook een legitieme reden.

Jubileum werk - 12 5, 25 of 40 jaar in dienst

Ben je 25 of 40 jaar in dienst bij dezelfde werkgever? Dan is het tijd voor een feestje. Een echt jubileumfeestje. Bij het werkjubileum herdenk je een speciale gebeurtenis zoals je indiensttreding. Als een van je medewerkers 12,5 jaar in dienst is, dan is het leuk om dit te vieren met een borrel of etentje. 25 of 40 jaar kun je met een groter feest vieren, waarbij je stilstaat bij het dienstverband.

Een jubileum voor een werknemer kun je goed vieren met een hapje en een drankje. Hier kun je leuke uitnodigingen voor een borrel of etentje maken.