Foto kerstkaarten - Een kerstkaart met foto maken

Tips voor een mooie foto kerstkaart

Misschien hebben we je overtuigd voor het maken van een kerstkaartje met foto, maar weet je nog niet goed hoe je een mooi kaartje maakt. We geven je graag wat tips voor een creatieve en originele fotokaart.

 1. Verzamel fotomateriaal zoals kerstballen, lint, glitters en takken en maak er een mooie foto compilatie van.
 2. Ga naar buiten! Foto’s in de sneeuw en de winter, van kerstbomen en vuurwerk doen het altijd goed op kaartjes. Ook lichtjes, vuur en kerstaccessoires kunnen erg mooi zijn op een fotokaart.
 3. Maak een foto van je huisdier voor een originele kaart. Heb je geen huisdier, dan kun je ook naar de dierentuin. Heb je er gelijk een leuk dagje uit van gemaakt!
 4. Maak een leuke gezinsfoto of een foto van je kleintje met een kerstmuts op.
 5. Zorg voor een goede belichting van de foto. Dit voorkomt onscherpte en ruis.
 6. Zorg voor een rustige achtergrond. Zo is er voldoende ruimte voor je kerstwensen.

Familiefoto tips

Ga je voor een familiefoto, dan hebben we nog de volgende tips voor je:

 1. Bedenk aan wie je de kerstkaart wilt gaan sturen, kan hij of zij jouw foto waarderen?
 2. Denk na over de opstelling; wie staat waar en is iedereen goed zichtbaar?
 3. Stem kleding op elkaar af. Zo krijg je een rustige compositie.
 4. Bedenk dat een spontane foto ook erg leuk kan zijn.
 5. Kijk in de archieven. Misschien heb je nog een leuke, gekke of verrassende foto van een vakantie of van het kerstdiner van vorig jaar.

Nu ben je helemaal klaar voor het kerstkaarten maken. Voeg je foto toe, een leuke kerstboodschap en bestellen maar. Wij versturen je kaart wanneer jij dat wilt. Wil je liever eerst de kaarten thuisbezorgd krijgen? Kies dan voor de optie ‘pakket’!

Trots zijn op je eigen ontworpen foto kerstkaarten en leuke reacties krijgen van de dierbaren waaraan je de kaarten verstuurt, dat wil jij toch ook? Een kerstkaart met foto is een extra persoonlijke manier om een kerstboodschap te versturen. Kaartje2go biedt je de mogelijkheid om je eigen foto kerstkaarten te maken en te versturen. Kies een leuke foto uit van jezelf of jij samen met je naasten en bewerk de fotokaart met tekst, afbeeldingen en kaders. Ben je niet in een creatieve bui? Kies dan één van de foto kerstkaarten van onze ontwerpers uit de collectie. Kerstkaarten maken zonder foto is natuurlijk ook mogelijk. Nog even een leuke kerstboodschap toevoegen en dan versturen we de kaart zo snel mogelijk. Wil je liever eerst de kaarten thuis gestuurd krijgen? Kies dan voor de optie 'pakket'!