Foto kerstkaarten - Je eigen kerstkaart met foto maken

Foto kerstkaarten zijn ontzettend leuk om te maken en te versturen. Je kaartje is meteen persoonlijk en helemaal uniek. Je kan leuke reacties verwachten van vrienden en familie omdat jouw kaartje heel origineel is. Maak nu kerstkaarten met je eigen foto en stuur een persoonlijke kerstkaart.

Weet je nog niet zo goed hoe je een leuke of creatieve foto kan maken? Onder de kaarten geven we je goede tips voor een persoonlijke foto kerstkaart.

Foto kerstkaarten - leuke reacties gegarandeerd

Het afgelopen jaar heb je zonder twijfel mooie foto’s gemaakt. Misschien was het een leuke selfie met je vriendinnen, een mooie familiefoto of een foto tijdens de vorige kerstmaaltijd. Met deze foto kun jij op een leuke manier je familie en vrienden verrassen door er een persoonlijke foto kerstkaart van te maken.

Je kan leuke reacties verwachten wanneer je jouw vrienden en familie een originele kerstkaart stuurt. Helemaal wanneer je kerstkaarten met een eigen foto hebt gemaakt. De ontvanger zal meteen zien dat de kaart van jou is en deze met veel plezier in de vensterbank zetten of aan de kerstslinger hangen. Zo ben je tijdens de kerstdagen een klein beetje aanwezig bij al jouw dierbaren.

Kerstkaarten met fotocollage: voor wie veel foto’s wil!

Kerstkaart met een fotocollage

Misschien is één foto voor jouw kerstkaart wel veel te weinig en wil je meerdere foto’s op je kaart uploaden. Bijvoorbeeld omdat je een leuke fotoshoot met je gezin hebt gedaan of omdat je zelfgemaakte sfeerbeelden wilt toevoegen. Dat kan! Speciaal voor jou hebben we fotocollage kaarten, waarop je een heleboel foto’s kan plaatsen. 

Fotocollagekaarten zijn een echte kersttrend. De kaartjes zijn razend populair en worden veel besteld. Door de grote ontwerpvrijheid en de moderne look maak je in een handomdraai een hippe en trendy kerstkaart

Hoe maak ik een kerstkaart met eigen foto?

Het maken en versturen van je eigen foto kerstkaarten is heel eenvoudig:

 1. Kies een foto kerstkaart uit de collectie of begin met een blanco ontwerp.
 2. Upload je eigen kerstige foto.
 3. Bewerk de fotokaart met figuren en fotokaders.
 4. Schrijf een persoonlijke tekst op de kaart.

Begin meteen met het maken van je kerstkaarten met foto en stuur een persoonlijke kerstkaart naar jouw dierbaren.

Flits. Klaar. Versturen maar!

Kerstkaarten maken met eigen foto is leuk en eenvoudig. Voeg je eigen foto toe, schrijf een leuke kerstboodschap op de kaart en plaats je bestelling. 

 • Je kan er ook voor kiezen om eerst een gratis proefdruk te bestellen. Zo kun je de hoge kwaliteit van onze fotokaarten zelf ervaren. 
 • Wij versturen jouw kaart op de door jou gekozen datum. Je kunt je kaarten dus ook vooruit bestellen.
 • We kunnen de kaarten ook als gratis pakketje bij je thuis laten bezorgen. Handig voor wanneer je een handgeschreven kerstwens wil toevoegen, iets extra’s in de envelop wilt doen of als je de kerstkaarten zelf wilt bezorgen.

Nog meer kerstkaarten met foto’s

Kaartje2go is de grootste aanbieder van kerstkaarten in Nederland. Met meer dan 4000+ kaarten in verschillende categorieën, hebben we voor jou altijd een leuke kaart in het assortiment. Bekijk bijvoorbeeld onze grappige kerstkaarten (met foto), moderne kerstkaarten of onze christelijke kerstkaarten met foto. Heb je liever een kerstkaart zonder foto? Gebruik dan onze filters en zoek op ‘zonder foto’.

Tips & inspiratie voor een mooie foto kerstkaart

Organiseer een kerstige fotoshoot

Weet je nog niet zo goed hoe je een leuke creatieve kerstfoto kan maken of heb je geen leuke foto’s van jezelf, je kindje of je familie? Organiseer dan een fotoshoot in kerstsferen. Op deze manier krijg je tal van spontane foto’s die je op de kerstkaart kan gebruiken.

Voor de kaart zelf hebben we ook tips. Zo kun je met een blanco kaart beginnen en je fotokaart helemaal zelf ontwerpen, maar je kan er ook voor kiezen om een kerstkaart met foto uit de collectie aan te passen. Onze ontwerpers hebben heel veel mooie kaarten ontworpen die je eenvoudig kan bewerken. Het enige wat jij hoeft te doen is je foto’s toevoegen.

Tips voor mooie kerstfoto’s

Met deze tips maak jij mooie en originele foto’s voor op je kerstkaart: 

 1. Gebruik een statief om de foto’s te maken. Zo voorkom je onbedoelde beweging en worden je foto’s scherper.
 2. Ga naar buiten! Winterse foto’s in de sneeuw, van kerstbomen en vuurwerk doen het altijd goed op kaartjes. Ook lichtjes, vuur en kerstaccessoires kunnen erg mooi zijn op een fotokaart.
 3. Maak gebruik van het gouden uur. De laatste zonnestralen geven een mooie gouden gloed en de schaduwen zijn niet zo hard.
 4. Verzamel fotomateriaal zoals kerstballen, lint, glitters en takken en maak er een mooie fotocompilatie van. Zo zit je meteen in de kerstsfeer.
 5. Maak een foto van je huisdier voor een originele kaart. Heb je geen huisdier, dan kun je ook naar de dierentuin. Heb je er gelijk een leuk dagje uit van gemaakt!
 6. Maak een leuke gezinsfoto of een foto van je kleintje met een kerstmuts op.
 7. Zorg voor een goede belichting. Dit voorkomt onscherpte en ruis.
 8. Zorg voor een rustige achtergrond. Zo is er voldoende ruimte om versiering aan je kerstkaart toe te voegen, bijvoorbeeld voor je kerstwensen of grappige kerstfiguren.

Familiefoto tips

Ga je voor een familiefoto, dan hebben we nog de volgende tips voor je:

 1. Denk na over de opstelling; wie staat waar en is iedereen goed zichtbaar?
 2. Stem kleding op elkaar af. Zo krijg je een rustige compositie.
 3. Bedenk dat een spontane foto ook erg leuk kan zijn.
 4. Kijk in de archieven. Misschien heb je nog een leuke, gekke of verrassende foto van een vakantie of van het kerstdiner van vorig jaar.
 5. Bedenk aan wie je de kerstkaart wilt gaan sturen, kan hij of zij jouw foto waarderen?

De voordelen van Kaartje2go

Het bestellen van de leukste foto kerstkaarten doe je bij Kaartje2go. Wij geven jou ook een aantal mooie voordelen. Als je op werkdagen voor 20:00 uur besteld, worden de kaartjes dezelfde dag nog verzonden. Wil jij eerst de kwaliteit van onze kaartjes in je handen voelen? Kies dan voor een gratis proefdruk. Zo kun jij eerst testen, zonder dat je ergens aan vast zit. Wist je ook dat wij een app hebben? Super handig! Zo kun jij op je telefoon snel de mooiste foto kerstkaarten maken en versturen. Met een paar klikken.

Meer kerst foto inspiratie op ons blog

Op ons blog vind je nog tal van tips voor het maken van je kerstfoto’s, of dat nu met je gezin, alleen, met je huisdier of met je baby is. 

Kaartje2go krijgt een 9.6 uit 10 van 14373 beoordelingen