Onze cookies maken winkelen en reclame persoonlijker. Als je verder gaat accepteer je deze cookies. Meer weten?

Foto kerstkaarten - Je eigen kerstkaart met foto maken

Foto kerstkaarten zijn ontzettend leuk om te maken en te versturen. Je kaartje is meteen persoonlijk en helemaal uniek. Je kan leuke reacties verwachten van vrienden en familie omdat jouw kaartje heel origineel is. Maak nu kerstkaarten met je eigen foto en stuur een persoonlijke kerstkaart.

Weet je nog niet zo goed hoe je een leuke of creatieve foto kan maken? Onder de kaarten geven we je goede tips voor een persoonlijke foto kerstkaart.

Een kerstkaart met eigen foto maken

Wij helpen je graag bij het maken en versturen van je eigen foto kerstkaarten. In onze kaartmaker kun jij heel eenvoudig je eigen kerstkaarten ontwerpen.

 1. Kies een leuke foto uit van jezelf voor je vrienden en familie.
 2. Bewerk je fotokaart met tekst, afbeeldingen en fotokaders.
 3. Verstuur de kaart direct naar je relaties of laat je kerstkaarten als pakketje thuisbezorgen.

Ben je niet in een creatieve bui? Kies dan een van de foto kerstkaarten uit de collectie. Onze ontwerpers hebben heel veel mooie kaarten ontworpen die je eenvoudig kan bewerken. Je hoeft zelf alleen nog maar je foto’s toe te voegen.

Voor als je heel veel foto’s wilt gebruiken

Kerstkaart met een fotocollage

Misschien is één foto voor jouw kerstkaart wel wat weinig en wil je meerdere foto’s gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je een leuke fotoshoot met je gezin hebt gedaan of omdat je zelfgemaakte sfeerbeelden wilt toevoegen. Speciaal voor jou hebben we fotocollage kaarten, waarop je een heleboel foto’s kan plaatsen. Zo maak je een zelfgemaakte kerstkaart voor familie en vrienden.

Fotocollagekaarten zijn dit jaar een echte kersttrend. De kaartjes zijn razend populair en worden nu al veel besteld. Door de grote ontwerpvrijheid en de moderne look maak je in een handomdraai een hippe en trendy kerstkaart. Bekijk hier alle kerstkaarten trends.

Tips voor een mooie foto kerstkaart

Misschien hebben we je overtuigd voor het maken van een kerstkaartje met foto, maar weet je nog niet goed hoe je een mooi kaartje maakt. We geven je graag wat tips voor een creatieve en originele fotokaart.

 1. Gebruik een statief om de foto’s te maken. Zo voorkom je onbedoelde beweging en worden je foto’s scherper.
 2. Ga naar buiten! Foto’s in de sneeuw, in de winter, van kerstbomen en vuurwerk doen het altijd goed op kaartjes. Ook lichtjes, vuur en kerstaccessoires kunnen erg mooi zijn op een fotokaart.
 3. Maak gebruik van het gouden uur. De laatste zonnestralen geven een mooie gouden gloed en de schaduwen zijn niet zo hard.
 4. Verzamel fotomateriaal zoals kerstballen, lint, glitters en takken en maak er een mooie foto compilatie van. Zo zit je meteen in de kerstsfeer.
 5. Maak een foto van je huisdier voor een originele kaart. Heb je geen huisdier, dan kun je ook naar de dierentuin. Heb je er gelijk een leuk dagje uit van gemaakt!
 6. Maak een leuke gezinsfoto of een foto van je kleintje met een kerstmuts op.
 7. Zorg voor een goede belichting van de foto. Dit voorkomt onscherpte en ruis.
 8. Zorg voor een rustige achtergrond. Zo is er voldoende ruimte om versiering aan je kerstkaart toe te voegen, bijvoorbeeld voor je kerstwensen of grappige kerstfiguren.

Familiefoto tips

Ga je voor een familiefoto, dan hebben we nog de volgende tips voor je:

 1. Denk na over de opstelling; wie staat waar en is iedereen goed zichtbaar?
 2. Stem kleding op elkaar af. Zo krijg je een rustige compositie.
 3. Bedenk dat een spontane foto ook erg leuk kan zijn.
 4. Kijk in de archieven. Misschien heb je nog een leuke, gekke of verrassende foto van een vakantie of van het kerstdiner van vorig jaar.
 5. Bedenk aan wie je de kerstkaart wilt gaan sturen, kan hij of zij jouw foto waarderen?

Nu ben je helemaal klaar voor het kerstkaarten maken. Voeg je foto en een leuke kerstboodschap toe en plaats je bestelling. Wij versturen je kaart vervolgens wanneer jij dat wilt. Wil je liever dat je kaarten worden thuisbezorgd? Ga dan voor een pakketje kaarten!