Ga naar de inhoudGa naar het filter

Alle informatie over kerstkaarten

Online kerstkaarten maken en versturen is heel eenvoudig. Toch kan het zijn dat je nog een paar vragen hebt, zoals: Wanneer kan ik mijn kerstkaarten versturen?  En wanneer komen ze aan? Hoeveel postzegels moet ik op mijn kerstkaart plakken? Welke tekst schrijf ik op mijn kerstkaart? En nog veel meer...

We helpen je graag. Daarom vind je hier alle informatie over het maken, bestellen en versturen van je kerstkaarten.

Inspiratie voor je kerstkaart

Kerstkaart teksten

Ben je op zoek naar een leuke tekst of originele kerstwens voor op je kerstkaart? We hebben een heleboel teksten voor je verzameld, die je kunt kopiëren of als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen kerstkaart.

Verder lezen:

Kerstkaart voorbeelden

In onze kaartmaker kun je elke kaart precies zo maken als je zelf wilt. Voor inspiratie kun je kijken bij onze voorbeelden of de kerstkaarten tips bekijken.

Verder lezen: 


Praktische informatie

Duurzame kerstkaarten

We helpen je graag een groene keuze te maken. Bij Kaartje2go wordt je kerstkaart CO2-neutraal geproduceerd en voor de verzending werken we samen met het Groene Post Project van PostNL. Onze verpakkingen zijn van 100% gerecycled papier en voorzien van het FSC-keurmerk. Wat kun je zelf nog doen om een duurzame kerstkaart te versturen?

  • Kies voor de papiersoort luxe gerecycled (hier betaal je geen meerprijs voor).
  • Laat je kaartjes in een pakketje carpoolen naar een PostNL-punt.
  • Kies voor gerecyclede enveloppen voor je kerstkaarten.
  • Breng je duurzame kerstkaartjes zoveel mogelijk persoonlijk rond.

Verder lezen: duurzaamheid bij Kaartje2go

Een goed doel steunen met je kerstkaart

Het beste doen voor de mensen om je heen is de kern van de kerstgedachte. Dat doe je door een kerstkaart naar je familie en vrienden te sturen, maar wist je dat je met je kaartje ook mensen die wat verder weg staan kunt helpen? Bestel een kaart van Cliniclowns, Amnesty International, SOS kinderdorpen, Jeugdfonds Sport & Cultuur of Make-A-Wish en steun jouw favoriete goede doel.

Verder lezen: kerstkaart voor goede doelen

Voordelig een kerstkaart maken

Mooie kerstkaarten online hoeven niet duur te zijn. Met een paar slimme keuzes en met de kortingscodes van Kaartje2go maak je zelf een voordelige kerstkaart. Zo hoef je minder te betalen, zonder op kerstwensen te besparen.

Verder lezen:

Kerstkaarten maken met onze app

Wist je dat wij een app hebben? Hierop kun je de mooiste kerstkaarten maken. Lees er meer over op onze pagina over de kerstkaarten app


Leuke extra’s

Luxe papiersoorten

Met een luxe papiersoort maak je je kerstkaart helemaal af. Kies uit zes verschillende papiersoorten en laat je ontwerp van het papier af springen.

Verder lezen: luxe papiersoort voor je kerstkaart

Gekleurde enveloppen

Met onze enveloppen kun jij je kleur bekennen. Ga voor goud of zilver; kies voor de kerstkleur rood of bestel één van de vele andere envelopkleuren bij je pakketje kaarten.

Verder lezen: enveloppen voor je kerstkaart

Sluitzegels

Met een sluitzegel op de envelop verras je de ontvanger nog meer. Jouw kerstkaart valt al een klein cadeautje op de deurmat. Sluitzegels kun je eenvoudig bestellen bij je pakketje kerstkaarten.

Verder lezen: sluitzegels voor je kerstkaart

Adresetiketten

Voorkom kramp in je vingers met onze handige adresetikketen. Verzamel de adressen, laat ze afdrukken op een door jou gekozen adressticker en plak ze vervolgens eenvoudig en snel op de envelop.

Verder lezen: adresstickers bestellen


Handige tips

Adressen verzamelen

Wanneer je de kerstkaarten rechtstreeks verstuurt hoef je alleen maar de adressen in te vullen. Die moet je dan natuurlijk eerst nog wel even verzamelen. Met de handige adresverzoeker regel je dat in een paar minuten.

Probeer het nu: Snel en eenvoudig adressen verzamelen

Postzegels & Decemberzegels

Wanneer je je kerstkaarten rechtstreeks door ons laat versturen hoef je geen postzegels te plakken. Verstuur je de kaarten zelf, dan kun je gebruik maken van de Decemberzegels. Deze zijn iets goedkoper en de bezorging duurt iets langer. Bestel je bij Kaartje2go, dan krijg je de normale bezorgtijd voor het verlaagde Decemberzegeltarief. 

Verder lezen:

Bezorginformatie kerstkaarten

Je wilt je kerstkaarten natuurlijk zo snel mogelijk door de brievenbus zien komen. Daarom is het goed om te weten hoe de verzending rondom de feestdagen verloopt.

Verder lezen: Ga naar bezorginformatie kerstkaarten


Kerst inspiratie

We hopen dat de kerstdagen net zo’n groot succes zijn als je zelfgemaakt kerstkaart. Daarom vind je op ons blog uiteenlopende artikelen over alles wat met kerst te maken heeft. Inclusief een handige checklist.

Verder lezen:

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.