Wij gebruiken cookies om winkelen en reclame persoonlijk te maken. Als je verder gaat gaan we ervan uit dat je dit goed vindt. Meer weten?

Wie moet je uitnodigen voor een kinderfeestje?

Allereerst moet je bepalen hoeveel kinderen je wilt uitnodigen voor het kinderfeestje. Voor je kind is het natuurlijk het leukst dat de kinderen waar hij/zij vaak mee speelt sowieso uitgenodigd worden. Samen met je kind kun je overleggen wie hij/zij sowieso op het feestje wil hebben. Ze zeggen wel dat het verstandig is om per leeftijd één kind uit te nodigen. Voor een kind van 4 zijn 10 kinderen op een feestje bijvoorbeeld al veel te veel. Maar het kan natuurlijk best zijn dat je kind al 10 vriendjes/vriendinnetjes heeft op 8 jarige leeftijd. In dat geval is het aan jezelf om te bepalen of je dat aan zou kunnen.

Daarnaast is het ook handig om rekening te houden met de verhoudingen van kinderen. Als er bijvoorbeeld maar één vriendje is van de sportclub die verder niemand kent is dat niet leuk voor dat vriendje. Hetzelfde geldt voor de verhouding jongens en meisjes. Als er zes meisjes zijn en één jongen is het leuker om nog een jongen uit te nodigen.