Kaartje2go gebruikt cookies om winkelen en advertenties persoonlijk te maken. Als je verder gaat gaan we ervan uit dat je dit goed vindt. Meer weten?

Halloween kaarten

Halloween kaarten
  • Voor 20:00 besteld, vandaag verzonden
  • Maak snel en eenvoudig je kaartjes
  • Als beste getest door Kassa & Consumentenbond

Griezelige Halloween kaarten maken

Halloween kaart sturen? Met Kaartje2go verstuur je snel en gemakkelijk de mooiste Halloween kaarten. Kies een van de vele leuke Halloween kaarten uit onze collectie... of maak zelf een unieke Halloween kaart met jouw eigen foto.

Kaartje2go is als beste getest door Volkskrant, KASSA en de Consumentenbond

Supersnel verzonden

Rond je vóór 20:00 uur bij ons je bestelling af, dan doen wij het dezelfde dag (op werkdagen) nog op de post voor jou.
Bekijk levertijden

Halloween kaarten voor griezelig veel plezier

Een Halloween kaartje maken en sturen bij Kaartje2go is gemakkelijk en origineel. In drie eenvoudige stappen maak je jouw eigen griezelige Halloween kaart voor een Halloween feest.

Halloween kaart maken

Je kunt jouw kaart voor Halloween kiezen uit de unieke collectie, of je eigen foto gebruiken voor een griezelig mooie kaart. Je kan ook jouw eigen teksten (kijk ook eens bij onze teksten voor Halloween kaarten) en enge figuren en kaders toevoegen om jouw Halloween kaart nog griezeliger te maken. 

Oorsprong van Halloween

Halloween komt voort uit het oogstfeest Samhain. De Kelten in Ierland en Groot-Brittannië vierden dit feest op 31 oktober op de Keltische variant van oudejaarsdag. Op 1 november eindigde het oogstseizoen en begon de winter, en daarmee het nieuwe jaar. 

De Kelten geloofden dat op Samhain de deur naar de onderwereld openstond, waardoor de zielen van de doden naar onze wereld konden komen. Om deze zielen te eren werden grote feestmalen gegeven. Maar ook demonen konden door deze deur naar onze wereld komen. De Kelten moesten zich beschermen tegen deze demonen door ze af te schrikken. Waarschijnlijk komt daar de traditie vandaan dat men zich verkleed op Halloween.