Ga naar de inhoud

Alles wat je moet weten over het adresseren van jullie gasten op de trouwkaart, hoe je de trouwkaarten juist in de envelop doet en welke enveloppen wij aanbieden.

Hoe je de enveloppen moet adresseren verschilt per situatie. Een gezin adresseer je anders dan een alleenwonende en een gehuwd stel weer anders als een ongehuwd stel. Door middel van de aanhef op de envelop van de trouwkaart maak je duidelijk aan wie de trouwkaart is gericht. Om verwarring te voorkomen is het dus belangrijk de juiste schrijfwijze te hanteren.

Gezin
Wil je zowel ouders als kinderen uitnodigen, dan schrijf je: Familie B. Mulder. Hierbij is de B de eerste letter van de voornaam van de vader.

Gehuwd stel 
Wanneer je een gehuwd stel (zonder kinderen) wilt uitnodigen schrijf je: De heer en mevrouw Mulder. Ook mag je voornamen voluit schrijven: Bas en Erika Mulder. Bij twee getrouwde mensen die elk hun eigen achternaam gebruiken kun je de schrijfwijze voor een ongehuwd stel aanhouden.

Samenwonend/ongehuwd stel 
Bij een samenwonend stel dat niet getrouwd is, gebruik je de aanhef: P. Smit en M. Bakker of Pim Smit en Merel Bakker

Alleenwonend
De aanhef bij een alleenwonend persoon is als volgt: De heer J. Smit of Joop Smit

Onbekende voornaam
Mocht je de voornaam niet weten, dan schrijf je: Mevrouw Bakker.

Bij een pakket trouwkaarten worden gratis luxe witte enveloppen zonder venster meegeleverd. Voor een kleine meerprijs kun je ook luxe gekleurde enveloppen voor jouw trouwkaarten bestellen. Bekijk hier een overzicht van de luxe enveloppen.

Let op: bij enkele rechthoekige kaarten zitten geen enveloppen.

Rechtstreeks versturen
Als jullie de trouwkaarten rechtstreeks versturen naar de gasten, dan worden de kaarten verstuurd in luxe witte enveloppen met een doorzichtig venster. Het adres staat dan op de achterkant van de kaart. Die doen we om er 100% zeker van te zijn dat de juiste kaart bij de juiste gast op de deurmat valt.

Volgens de etiquette horen trouwkaarten altijd met de opening (van een dubbele kaart) naar boven in de envelop. Zo voorkom je beschadigingen bij het openen van de envelop. Vervolgens doe je de trouwkaart zo in de envelop dat je bij het openen meteen de voorkant van de trouwkaart kan zien.

Als je de trouwkaart met de post laat bezorgen dan is het handig om de envelop dicht te plakken. Zo voorkom je dat de kaart uit de envelop verdwijnt tijdens het sorteren. Mocht je de trouwkaarten persoonlijk overhandigen dan is het niet noodzakelijk om de envelop dicht te plakken.

Sluitzegels
Wil je enveloppen een sierlijke en persoonlijke tint geven? Plak dan je enveloppen dicht met een mooie sluitzegel. Deze stickers plak je op de envelop en zorgen voor de finishing touch van je trouwkaarten. Bekijk hier onze sluitzegels.

Bekijk ook onze originele, stijlvolle en klassieke trouwkaarten.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.