Trouwkaart met foto

Ga je binnenkort trouwen? Allereerst gefeliciteerd met je trouwplannen! Bij jouw bruiloft hoort natuurlijk een mooie trouwkaart. Wil je een tijdloos, origineel en uniek trouwkaartje? Ga dan voor een trouwkaart met foto! Met een mooie foto van jullie samen creëer je een persoonlijke en unieke kaart. Maak hem helemaal zelf of bewerk een fotokaart.

Trouwkaart met foto maken of bewerken

Heb je een mooie foto gevonden voor jouw trouwkaart, dan begint nu de leukste stap: het maken van de trouwkaart. Je kan de fotokaart helemaal zelf maken, door te beginnen met een blanco kaart; hier voeg je vervolgens zelf een mooie tekst, figuren en kaders aan toe om jouw hippe trouwkaart te maken. Of je kiest een trouwkaart uit onze collectie die je vervolgens zelf kan bewerken. Onze ontwerpers hebben hippe, klassieke en originele trouwkaarten gemaakt waar je zelf jouw eigen foto in kan plaatsen. Zo maak je unieke trouwkaarten met foto zonder dat je heel creatief hoeft te zijn!

Tips voor een perfecte trouwkaart foto

Heb je nog geen mooie foto kunnen vinden of ben je benieuwd welke foto je het beste kan kiezen voor jullie foto trouwkaart? We geven je graag een paar tips!

1. Kleding en stijl

Misschien wel de belangrijkste keuze die je moet maken is de stijl van de foto. Die moet passen bij wie jullie zijn en het thema van jullie bruiloft. Met een foto in stijl schep je ook verwachtingen voor de dresscode. Beslis dus of jullie trouwfeest speels, romantisch of strak is. Vier je een feest met een kleur als thema, dan kun je dit ook goed in de foto laten terugkomen.

2. Fotolocatie

Afhankelijk van de stijl die je kiest en de kleding die je draagt kies je ook een locatie uit. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om naar de zee te gaan voor een romantische fotoshoot in de duinen. Ga je voor stoer of hip, dan kan een industriële locatie erg mooi zijn, denk bijvoorbeeld aan een oude fabriek. Als stel zullen jullie eruit springen op zo’n locatie.

3. Kwaliteit van de foto

De resolutie van de foto is erg bepalend voor de kwaliteit van jullie trouwkaart. Als vuistregel kun je aanhouden dat je alleen foto’s van minimaal 600 KB gebruikt. Wil je echt veilig zitten, ga dan voor minimaal 2400 x 1600 pixels of voor foto’s van minstens 1 MB groot. De meeste telefoons en camera’s maken foto’s met een resolutie die geschikt is voor op een trouwkaart. Heb je een fotoshoot laten uitvoeren, dan krijg je vaak heel mooie foto’s en hoef jij je niet druk te maken over de kwaliteit van de foto.

4. Belichting

Belichting kan heel veel doen met de sfeer van een foto. Heb je een fotoshoot voor buiten gepland, maak dan gebruik van de ‘gouden’ uurtjes. ‘s Avonds en ‘s ochtends staat de zon nog niet zo hoog en zijn de schaduwen minder ‘hard’. Het licht heeft ook een veel warmere tint en dit komt de foto’s zeker ten goede. Ga je binnen fotograferen, dan is lichtinval nog veel belangrijker. Hulp van een fotograaf kan dan de juiste beslissing zijn.

5. Fotobewerking

Heb je een mooie foto uitgekozen, dan kun je deze natuurlijk nog bewerken. Gebruik hiervoor wel een programma waarmee de kwaliteit van de foto niet achteruitgaat. Wil je de foto zwart-wit of sepia maken, maak dan gebruik van onze kaartenmaker. Daar pas je de foto eenvoudig in aan met een filter.

6. Een kader gebruiken

Afhankelijke van de stijl van de kaart en de foto kun je ervoor kiezen om nog een kader om de foto te plaatsen. Kies in onze kaartenmaker uit meer dan 40 kaders voor je trouwkaart met foto. Ga voor hartjes, glinsters, sterretjes, bloemen, confetti of een van de andere fotokaders.

Nog een laatste tip! We hebben ook een adressenboek waarmee je de trouwkaarten rechtstreeks kan versturen. Mocht je dit graag zelf willen doen, dan is dit ook geen probleem!

Wil je het groots aanpakken? Maak dan je save-the-date kaarten, trouwkaarten en bedankkaarten in dezelfde stijl.