Ga naar de inhoudGa naar het filter

Uitnodiging tips: dit wil je weten! 

Tijd voor een feestje! 🎉 Wanneer je uitnodigingen wilt versturen valt er meestal iets te vieren. Dat doe je natuurlijk het liefst met je dierbare vrienden en familie. En het uitzoeken van zo’n persoonlijke uitnodigingskaart is een van de leukste to-do’s op je lijstje. Bij Kaartje2go maken we het je dan ook graag zo leuk én zo makkelijk mogelijk. En met deze handige uitnodiging tips kom je een heel eind. 

Kaartje2go uitnodigingen: oriënteren en inspireren

De eerste stap van uitnodigingen kiezen is het allerleukst. Eindeloos scrollen door onze veelzijdige collectie en de mooiste ontwerpen uitkiezen. Met het handige filtermenu vind je de ultieme uitnodiging nog veel sneller. Filter bijvoorbeeld op gelegenheid, zoals verjaardag, jubileum, kinderfeestjes of een communie. Maar je kunt ook eerst je favoriete kaartvorm, stijl of thema selecteren om je selectie te verfijnen.

Een gratis Kaartje2go account
We verblijden je graag met de tip der tips: een Kaartje2go account. Het aanmaken van je persoonlijke account doe je in een mum van tijd en is helemaal gratis. En je profiteert van een aantal fijne voordelen:

 • Sla je favoriete ontwerpen op en vind ze eenvoudig terug.
 • Je ontvangt altijd ingelogde klantenkorting op je bestelling. 
 • Verzamel alle adressen in je persoonlijke adresboek. 
 • Maak gebruik van een gratis proefdruk voor je uitnodigingen.
 • Spaar bonuspunten voor korting of een gratis kaart.

Meld je nu aan en ontvang je eerste kaart gratis! 

Uitnodigingen maken: tips & tricks

Ook voor het maken van je uitnodigingen hebben we wat handige tips voor je verzameld. Je kunt natuurlijk direct aan de slag in de kaartmaker en spelen met figuren, kleuren, kaders en teksten. Maar we raden je toch aan om eerst even deze uitnodiging tips door te lezen.. 

Tips uitnodiging met foto: Een glanzende papiersoort

Een uitnodigingen met foto is pas echt een persoonlijke verrassing op de deurmat. En als je kiest voor zo’n bijzonder kaartje, dan wil je natuurlijk dat het kiekje goed afgebeeld wordt. Kies bij het bestellen van je uitnodigingen voor onze papiersoort glans, want de foto van het feestbeest, de communicant of het echtpaar komt hiermee het beste tot zijn recht.

🌱 Vind je duurzaamheid belangrijk? Kies dan voor uitnodigingen van gerecycled papier. Dit is helemaal gratis!

Nadat je de uitnodiging gemaakt hebt, is het tijd om invulling te geven aan de tekst. Vermeld in ieder geval de volgende informatie:

Tip 1: begin met een feestelijke aanhef.
Tip 2: vermeld alle praktische informatie.
Tip 3: vergeet het eventuele thema niet te vermelden.
Tip 4: cadeautips zijn optioneel, maar wel handig.
Tip 5: wil je een r.s.v.p? Voeg dan ook je contactgegevens toe.
Tip 6: sluit af met een gezellige groet en je naam.

Lees alles over de tekst van het kaartje op onze pagina Wat moet er op een uitnodiging staan? en gebruik de handige checklist!

Kijk je uitnodiging na op spelfouten
Heb je je uitnodiging helemaal naar wens ontworpen? Laat er dan toch nog even een vriendin of familielid naar kijken. Het zou jammer zijn als er een spelfout of verkeerde feestdatum op het kaartje staat.

Kaartje2go uitnodiging tip: bestel een proefdruk!

Om 100% zeker te weten dat de uitnodigingskaart helemaal naar wens is, is het goed om een gratis proefdruk van je kaartje aan te vragen. Zo bekijk je de uitnodiging met eigen ogen en ervaar je de kwaliteit van het papier. Bij je proefdruk krijg je ook een gezellige waaier met al onze verschillende papiersoorten en kleuren enveloppen. Daarmee krijg je een goed beeld van de papiersoorten en van wat je de mooiste combinatie met je uitnodiging vindt.

 • Zorg ervoor dat je op tijd begint met het zoeken naar, en maken van de perfecte uitnodiging. Zo heb je voldoende tijd om de kaartjes te personaliseren en versturen.
   
 • Maak een gratis account aan. Je profiteert daarmee van onze gratis proefdruk, klantenkorting én we slaan je favoriete ontwerpen op. Natuurlijk bewaren we ook je definitieve kaartontwerp. Dat is handig wanneer je achteraf nog wat kaartjes wilt bijbestellen.
   
 • Let er bij het maken van een uitnodiging goed op dat de gegevens juist op het kaartje staan. Om verkeerde gegevens en spelfoutjes te voorkomen raden we je aan een vriendin of familielid naar het kaartje te laten kijken.
   

Lees onze veelgestelde vragen door of neem contact op met ons klanttevredenheidsteam als je hulp nodig hebt of graag wilt dat iemand even met je meedenkt. We helpen je met plezier!

Handigheidjes voor uitnodigingen bestellen

Je hebt de perfecte uitnodiging voor de gelegenheid gekozen en deze staat klaar in je Kaartje2go account. Nog heel even geduld en dan is het eindelijk tijd voor een gezellige middag of avond met je dierbaren. Je hoeft alleen nog maar de uitnodigingen te bestellen! Ook voor dit onderdeel van het bestelproces hebben we wat fijne tips voor je in petto.

Het kiezen en personaliseren van je persoonlijke uitnodiging is een feestje. Maar uiteindelijk is het doel van de uitnodigingen natuurlijk om de genodigden op de hoogte te brengen van de festiviteiten. Daarom is het goed om de kaartjes binnen een bepaalde tijd te versturen. Want verstuur je ze te laat, dan heb je kans dat veel mensen al andere plannen hebben. En verstuur je ze te vroeg, dan wordt jouw speciale dag misschien wel vergeten. We raden daarom aan je uitnodigingen zo’n 4-6 weken van tevoren te versturen.

🎉 Gebruik onze handige feest checklist voor een fijn overzicht.

Verzamel adressen met de Kaartje2go adresverzoeker

Mis je nog een aantal adressen? Met onze handige adresverzoeker is je adresboek binnen no time gevuld. Je stuurt een persoonlijk adresverzoek naar vrienden en familieleden via WhatsApp, e-mail of social media. De genodigden zetten hun adresgegevens dan direct in je Kaartje2go account. Makkelijker kan haast niet! 

Adresstickers
Maak het jezelf écht makkelijk met onze kant-en-klare adresstickers. We bedrukken deze feestelijke plakkers met de door jou aangeleverde adressen. Je hoeft dan zelf niet meer te schrijven, handig toch?

Uitnodiging tips na het bestellen

Je uitnodigingen bestelling helemaal afgerond? Wat fijn! We geven je graag nog wat handige tips voor de periode na het bestellen. 

Uitnodigingen aanpassen na je bestelling

Zolang je de uitnodigingen nog niet hebt besteld kun je altijd nog wat aanpassingen doen. Maar als je de bestelling eenmaal hebt afgerond versturen we je kaartjes vrijwel direct naar de drukkerij. Alleen op die manier kunnen we onze snelle verzending garanderen. Is er toch een foutje in de kaart geslopen? Geen paniek! Neem dan even contact op met ons klanttevredenheidsteam. Zij zoeken dan naar een goede oplossing, zodat je kaartjes precies zo worden als dat je had gehoopt.

🎉 Tip: Maak gebruik van de gratis proefdruk om foutjes op je kaart te voorkomen. 

Eenvoudig uitnodigingen nabestellen

Ja hoor, daar zijn we weer met onze gratis Kaartje2go account supertip. Maar het is écht heel handig. We slaan je ontwerp namelijk ook na het bestellen op in je account. Zo kun je zelfs jaren later nog bijbestellen of een mooie poster van je uitnodiging laten maken. We leggen je uit wat je moet doen als je meer uitnodigingen wilt bestellen.
 

 1. Heb je een account? Log dan in en ga naar ‘Jouw bestellingen’. Kies vervolgens de uitnodiging en druk op de knop ‘Bijbestellen’. Wil je het kaartje nog aanpassen? Klik dan op ‘Aanpassen en bijbestellen’.
   
 2. Heb je geen account, dan kun je bijbestellen via: kaartje2go.nl/contact/bijbestellen. In een e-mail leggen we je uit wat je moet doen om te kunnen bijbestellen.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.