Ga naar de inhoudGa naar het kaarten filter
Sinterklaaskaarten

Sinterklaaskaarten

Vrolijke Sinterklaaskaart met leuke illustraties
Sinterklaaskaart belangrijke post van Sinterklaas
Echte post van Sinterklaas met daarin een brief van de Sint
Sinterklaaskaart van sinterklaas mijter goud staf pepernoten
Sinterklaaskaart Sint Piet en Ozosnel
Sinterklaas - Sint en zeven Pieten
Sinterklaaskaart Ozosnel met wortel
Sinterklaasfeest uitnodiging sint en piet op het dak
Sint en Piet op het dak
Sinterklaaskaart met aftelkaart voor schoen zetten
Uitnodiging Pakjesavond Sinterklaas
Sinterklaaskaart uitnodiging voor Sinterklaasavond
Sinterklaaskaart sint en pieten in bakfiets
Sinterklaaskaart schoen zetten - aanpasbare letter
Sinterklaaskaart Aftellen!
Sinterklaaskaart schoen rood - aanpasbare letter
Sinterklaas cadeaukaart met illustraties van strooigoed
Sinterklaaskaart met toepasselijke illustraties
Sinterklaas sterktekaart Hou je taai
Sinterklaaskaart Cadeautjes
Sinterklaas - Sint en piet met zes kinderen
Pakjesavond kaart met twee verklede pietjes
Stoomboot - Sint in de nacht - Sinterklaaskaart
Sinterklaas - Vijf kinderen wachten op Sint en Piet

Kies een leuke en originele sinterklaaskaart uit onze collectie. Of maak zelf je eigen Sinterklaaskaart met jouw foto en tekst. We hebben veel leuke sinterklaasversieringen die je zo op jouw kaart kunt zetten. Leuk, eenvoudig en origineel. Bestel je voor 20:00 uur, dan doen wij diezelfde (werk) dag je sinterklaaskaart nog op de post

Sinterklaaskaarten maken met plezier

Het maken van jouw eigen sinterklaaskaart is bij Kaartje2go heel eenvoudig. Je maakt in drie eenvoudige stappen je eigen sinterklaaskaart. Na het toevoegen van je sinterklaasversiering kun je de kaarten meteen versturen.

Sinterklaaskaart maken

In onze kaartencollectie vind je een heleboel leuke sinterklaaskaarten, maar je kan natuurlijk ook zelf jouw eigen sinterklaaskaart maken. Je kan namelijk zelf foto's en teksten toevoegen en met onze leuke figuren en kaders kun je jouw kaart versieren. Weet je niet wat je op jouw kaart moet zetten? Kijk dan eens bij onze leuke teksten en gedichten voor Sinterklaas!

Sinterklaas uitnodiging

Wil je jouw familie uitnodigen om pakjesavond bij jou te komen vieren? Nodig ze dan uit met een leuke uitnodiging! Je kan namelijk ook een hele leuke sinterklaaskaart met naam maken bij Kaartje2go. 

Geschiedenis Sinterklaas

Sinterklaas of Sint-Nicolaas en het Sinterklaasfeest kent een lange traditie die teruggaat tot Nicolaas van Myra die geboren werd in het jaar 280 en leefde tot 6 december 342. Deze Sint Nicolaas was de Lycische bisschop in de stad Myra die in het huidige Turkije ligt. Het geld dat hij had geërfd had,besteedde hij aan goede daden. Toen al stond hij in aanzien als een weldoener. Na zijn dood werd Sint Nicolaas heilig verklaard door de kerk. Hij stond bekend als een redder in de nood en als gever. Hij was o.a. beschermheilige (patroon) van zeelieden. Veel havensteden, waaronder Amsterdam, hebben dan ook een Sint-Nicolaaskerk

De Sint werd eerst alleen in het oosten van Europa geëerd. Later, vanaf de 13e eeuw werd zijn naamdag ook in het westen een belangrijke feestdag. Het Sinterklaasfeest werd toen al gevierd door iets goeds te doen voor arme kinderen. Zo werd bijvoorbeeld in Utrecht muntstukken in de schoen van deze kinderen gedaan. Een traditie die wij tegenwoordig nog steeds voortzetten met chocolade munten in de schoentjes voor de kachel.

Er is in het verleden vaak geprobeerd het Sinterklaasfeest af te schaffen omdat het, volgens calvinistische en protestantse predikanten een heidens feest zou zijn. Sinterklaas was echter zo geliefd en het Sinterklaasfeest zo populair dat dit gelukkig nooit is gelukt.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.