Gender reveal party uitnodiging

Ekomi
Kaartje2go krijgt een 9.4 uit 10 van 18.808 beoordelingen

Jullie verwachten een kindje en hebben al vele felicitaties voor de zwangerschap ontvangen. Inmiddels is het geslacht bekend en staan jullie te popelen om dit met de buitenwereld te delen. Of misschien willen jullie het geslacht wel tegelijk met naasten ontdekken. In beide gevallen is de gender reveal een feestje waard! Tijdens een gender reveal party ontdekken ouders, familie en andere mensen die dichtbij staan het geslacht van de baby. Dit fenomeen is - net als de babyshower - overgewaaid uit Amerika, waar ze belangrijke momenten graag met elkaar vieren. Vieren jullie dit moment ook graag met anderen, dan kan een gender reveal party uitnodiging niet ontbreken.

Zelf gender reveal kaarten maken

De pret begint bij de voorbereidingen van de gender reveal party. Er zijn best wat dingen om over na te denken als je een speciaal moment maakt van de bekendmaking van het geslacht. Ga je het delen door een taart met blauwe of roze vulling aan te snijden, bijvoorbeeld? Of past het doorprikken van een ballon met blauwe of roze confetti beter bij jullie? 

Ook het maken van uitnodigingen hoort bij de voorbereidingen. Bij Kaartje2go kun je heel makkelijk zelf gender reveal kaarten maken. We hebben gender reveal uitnodigingen in allerlei ontwerpen en stijlen:

  • Ga je voor uitbundig, simplistisch of klassiek? 
  • Hebben jullie gekozen voor een bepaald thema en wil je dat doorvoeren op de uitnodiging? 
  • Gaan jullie voor roze en blauw of willen jullie andere kleuren op de kaart?
  • Wordt het een enkele kaart of dubbelgevouwen?

Bij Kaartje2go heb je ook de mogelijkheid om een mooie foto op de kaart te zetten. Voor een gender reveal uitnodiging is een mooie foto van jullie, als ouders in spé, leuk als voorproefje. Daarmee maak je de gender reveal kaart af: het is een écht persoonlijke uitnodiging en een mooi aandenken voor later. Hoe de gender reveal uitnodiging er uiteindelijk uit komt te zien, is helemaal aan jullie. 

Het leuke is dat je met jullie persoonlijke uitnodiging aan jullie naasten laat zien welke stijl jullie leuk vinden. Vaak zie je dat hier vervolgens rekening mee gehouden wordt bij het sturen van een felicitatiekaart na de geboorte.  

Tekst op een gender reveal uitnodiging

Als het ontwerp van de kaart af is, kun je er een uitnodigende tekst op schrijven. Maar welke tekst zet je nou op zo’n gender reveal uitnodiging? Onmisbaar zijn de praktische zaken, zoals de datum, tijd en locatie. Nodigen jullie ook mensen op leeftijd uit, dan kun je overwegen om even kort uit te leggen wat een ‘gender reveal party’ is. Als jullie het geslacht al wel weten, is het ook leuk om de gasten alvast een beetje te teasen. En een leuke quote of lief bericht is ook nooit verkeerd.

Het geslacht van een baby bekend maken begint met een uitnodiging

Je kunt mensen op allerlei manieren uitnodigen voor de gender reveal party. Bijvoorbeeld via een WhatsApp bericht, mailtje of door even te bellen. Maar een kaartje is eigenlijk nét wat leuker. Een kaart als uitnodiging voor de gender reveal party is tastbaar, je kunt het bewaren als aandenken en je kunt het helemaal naar jullie smaak ontwerpen. De uitnodigingskaart is hoe dan ook het begin van een onvergetelijk moment: het bekendmaken van het geslacht van jullie baby. En bevalt het geven van een feestje jullie wel, overweeg dan ook eens om na de geboorte een kraamfeest of babyborrel te geven om de geboorte van jullie kleine wonder te vieren!