Ga naar de inhoudGa naar het filter

Bloemenkaarten met tulpen

Wat is er nu leuker dan een vrolijke kaart met tulpen? Bij Kaartje2go vind je een ruime keuze in bloemenkaarten, ook met prachtige tulpen erop. In alle kleuren!

Kaarten met tulpen

Wat is er nu mooier dan een kaart met een prachtige, bloeiende tulp? Wij worden er altijd heel vrolijk van! We hebben daarom ons best gedaan om een ruim aanbod in bloemenkaarten met tulpen voor je te verzamelen. Mis je nog een kaartje met een bepaald soort tulp? Laat het ons weten!

Op je mooie bloemenkaart met een tulp wil je natuurlijk ook een mooie tekst. We hebben alvast wat teksten voor op bloemenkaarten voor je verzameld die je ter inspiratie kunt gebruiken.

Toch liever een kaart met een andere bloem erop? Kijk dan bij onze andere prachtige bloemenkaarten.

Wil je iemand bedanken? Kijk dan eens bij onze bedankkaartjes!

De oorsprong van de tulp

Nederland staat bekend om haar prachtige tulpen, maar tulpen komen oorspronkelijk helemaal niet uit Nederland. De 'Nederlandse' tulpen komen namelijk uit Turkije. Turkse sultans droegen een tulp op hun tulband als symbool. De naam tulp is zo afkomstig van het Perzische woord 'tulipan' dat tulband betekent.

De eerste tulpen werden in Oostenrijk geïntroduceerd door de Weense ambassadeur voor Turkije, Ghislain de Busbecq. De levering van een vracht tulpenbollen in 1562 in Antwerpen betekende de start van de Europese tulpenteelt. De eerste exemplaren werden 'op de kaart gezet' door de Vlaming Carolus Clusius. Hij plantte ze in de door hem vanaf 1593 geleide Hortus botanicus te Leiden. 

In het wild kun je tulpen vinden van Noord-Afrika en Zuid-Europa tot aan het noordwesten van China. De grootste verscheidenheid aan tulpen vind je in drie bergketens in Centraal-Azië: de Pamir, de Tiensjan en Hindoekoesj. Daar heersen koude winters, lange lentes met koude nachten en droge zomers. Een ideaal klimaat voor tulpen.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.