Tips voor het online maken van uitnodigingen

Heb jij binnenkort een feestje te vieren? Met deze tien tips wordt het online maken en versturen van je uitnodigingen een groot succes!

Hoe kan ik zelf een uitnodiging maken?

Zelf een uitnodiging maken is heel eenvoudig. Zoek een kaart uit de collectie en gebruik de filters om je keuze te verfijnen. Bekijk de kaart en ga naar de online kaartmaker om deze te bewerken. Hier krijg je de mogelijkheid om de kaart te ontwerpen zoals jij dat wilt:

  • Upload je eigen foto’s
  • Kies of bewerk een achtergrond
  • Schrijf een leuke tekst en verander de kleuren.
  • Voeg figuren en kaders toe.

Na het maken van de uitnodiging is het tijd om de kaarten te bestellen. Kies het formaat en de papiersoort en selecteer de geadresseerden. Laat de uitnodigingen gratis als pakketje thuisbezorgen of laat ons de kaarten rechtstreeks naar de ontvangers versturen.

TIP: Bij Kaartje2go krijg je de optie om een gratis proefdruk te bestellen. Ontvang een proefdruk thuis om te beoordelen of de kaart naar wens is en bestel daarna eenvoudig de uitnodigingen.

Je kan uitnodigingen maken voor bijna elke gelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan een babyshower, borrel, bbq, verjaardagsfeest, huwelijksjubileum of kraamfeest.

Zo zie je dat je eenvoudig een uitnodiging kan maken in onze online kaartmaker.

Tip 1. Begin op tijd

Begin op tijd met het maken van je uitnodiging. De collecties met kaarten zijn uitgebreid en het is leuk om te zoeken naar de uitnodiging die het beste bij jou past. Ook in de kaartmaker kun je allerlei leuke ontwerpen maken en het is leuk om hier echt de tijd voor te nemen. Bovendien is het erg handig voor je gasten om te weten dat ze uitgenodigd zijn (zie tip 9).

Tip 2. Filters

Gebruik in je zoektocht naar een originele uitnodiging de filters. Zo vind je heel snel een kaartje voor een type gelegenheid of in een bepaalde stijl.

Tip 3. Favorieten

Heb je een account? Gebruik dan de favorieten-functie. Onder elke kaart vind je een hartje. Klik hierop om de uitnodiging te bewaren in jouw favorieten. Zo maak je zelf een korte lijst met de leukste uitnodigingskaarten.

Tip 4. Papiersoorten

Kies uit een van de luxe papiersoorten om de uitnodiging helemaal af te maken. Glans past mooi bij een foto uitnodiging, oud-Hollands en stijlvol linnen staan goed bij een huwelijksjubileum en parelmoer is geschikt voor eigenlijk elk feestje.

Tip 5. Leuke teksten

Op een leuke uitnodiging staat een leuke tekst. Kijk voor inspiratie eens bij onze uitnodiging teksten. Natuurlijk vermeld je ook de locatie, de datum en het tijdstip en de reden van het feest.

Tip 6. Formaten

Jouw kaart kun je in verschillende formaten bestellen. Wil je een rechthoekige, vierkante, dubbele of enkele kaart, of ga je liever voor onze hippe langwerpige kaartjes.

Tip 7. Proefdruk

Wil jij graag weten hoe jouw uitnodiging eruit komt te zien? Bestel dan een proefdruk. Hij is helemaal gratis, een klein cadeautje van ons voor jouw feest.

Tip 8. Gastenlijst uploaden

Heb je al een lijstje gemaakt met alle genodigden? Zet alle adressen in jouw account en plaats je bestelling. Wij sturen de uitnodigingskaarten rechtstreeks naar de feestgangers. Als je een Excel-bestand hebt, dan upload je de gastenlijst eenvoudig naar je account.

Tip 9. Wanneer versturen

Verstuur de uitnodiging afhankelijk van de gelegenheid 6 tot 8 weken van tevoren of bij kleinere feestjes maximaal 1 tot 2 weken van tevoren.

Tip 10. Rechtstreeks versturen

Postzegels plakken, adressen opschrijven en alles zelf op de post doen? Dat hoeft niet bij Kaartje2go. Wij willen de uitnodigingen graag voor je rechtstreeks naar de ontvanger versturen. Het enige wat jij hoeft te doen is de adressen uploaden in jouw account, de bestelling plaatsen en wij doen de rest. Bestel je voor 20:00 uur ‘s avonds dan doen we nog dezelfde dag de kaarten op de post. Als je zelf nog iets op de uitnodiging wilt schrijven, dan kun je de uitnodigingskaartjes ook als een pakketje thuis laten bezorgen. Wij drukken de kaarten voor je en bezorgen ze gratis bij je thuis!

Ekomi
Kaartje2go krijgt een 9.4 uit 10 van 18.912 beoordelingen

1. Uitnodiging zoeken

Uitnodiging uitzoeken

Optie 1: Zoek een kaart uit de collectie
Bij Kaartje2go vind je uitnodigingen in veel verschillende stijlen en voor bijna elke gelegenheid. Doorzoek de collecties en gebruik de filters om je perfecte kaart te vinden. Voeg de kaart aan je favorieten toe, zodat je deze later eenvoudig kan bewerken.

Optie 2: Maak je eigen uitnodiging
Begin met een blanco kaart en ontwerp de kaart precies zoals jij het wilt. Zo heb je nog meer keuze en mogelijkheden. 

2. Uitnodiging maken

Uitnodiging maken

Uitnodiging met of zonder foto
Upload je eigen foto’s voor een persoonlijke foto uitnodiging. Heb je geen leuke foto’s? Je kan ook een kaart zonder foto kiezen. 

Figuren en kaders toevoegen
In onze galerij vind je veel leuke figuren die je kan toevoegen aan de kaart. Selecteer ook een kaartkader of fotokader om een unieke uitnodiging te maken.

Een leuke tekst schrijven
Schrijf een leuke tekst op de uitnodiging om je gasten uit te nodigen. De kleur, lettergrootte en tekst kun je heel eenvoudig aanpassen.

3. Uitnodigingen versturen

Uitnodiging versturen

Gratis proefdruk aanvragen
Bij Kaartje2go kun je een gratis proefdruk van je uitnodiging aanvragen. Zo ontdek je of de uitnodiging aan al je wensen voldoet.

Rechtstreeks versturen of als pakketje laten bezorgen
Je kan de uitnodigingen rechtstreeks naar de ontvanger laten versturen. Upload je adressenlijst en wij versturen de kaarten direct naar je gasten. Wil je de kaarten liever eerst zelf zien? Bestel dan een pakketje kaarten en laat ze thuisbezorgen. In een paar stappen kan jij zelf je uitnodiging maken.

Uitnodiging verjaardagsfeest
Verjaardagsfeest
kaarten voor een huwelijksjubileum
Jubileumkaarten
Uitnodigingskaarten kinderverjaardag
Kinderfeestje
Uitnodiging voor een bruiloft maken
Trouwuitnodiging
Tuinfeest & BBQ uitnodiging
Tuinfeest / BBQ
Fotokaarten maken
Zelf ontwerpen