Kerst 29 november 2018

6 tips voor als je gaat verhuizen rond kerst!

Verhuizen rond kerst

Verhuizen rond kerst is iets waar je misschien niet direct voor kiest. Toch valt het in sommige situaties niet anders te plannen. Een verhuizing rond de feestdagen hoeft gelukkig niet ongezellig en sfeerloos te zijn. Met de volgende 6 tips wordt de laatste maand van het jaar er toch eentje om te herinneren!

Ga je niet verhuizen rond kerst, maar wel net voordat je kindje geboren wordt? Lees onze tips bij verhuizen rond je bevalling!

Maak een aparte verhuisdoos met wat kerstversiering

Natuurlijk kun je niet all out gaan met kerstversiering als je gaat verhuizen tijdens kerst. Toch kun je wel wat leuke kerstdecoratie ophangen om je huis sfeervol te maken. Maak van tevoren een aparte doos met een klein kerstboompje dat je zo kunt neerzetten, een streng kerstlichtjes, een mooie kerstkrans voor aan de voordeur en een dienblad vol kaarsen. Kerst vieren in je oude of nieuwe huis doe je dan alsnog op een sfeervolle manier!

Kerst verhuiskaarten: kerstkaart en adreswijziging in één

Een ander issue wanneer je verhuist rond kerst is of je kerstkaarten of verhuiskaarten gaat sturen. Twijfel je tussen een adreswijziging met een kerstgroet of een kerstkaart met je nieuwe adres? Stuur dan kerst verhuiskaarten naar je familie en vrienden! Dit zijn kerst- en verhuiskaarten in 1, zodat je hen een fijne kerst wenst én je nieuwe adres doorgeeft. Kerst verhuiskaarten maken je adreswijziging daarbij extra feestelijk. En met onze leuke kerst sluitzegels en gratis rode enveloppen maak je je kerst verhuiskaart helemaal af. Verstuur je kerst verhuiskaarten trouwens op of direct na 5 december. Zo is iedereen op tijd op de hoogte en worden kerstkaarten die voor jou bedoeld zijn niet op je oude adres bezorgd.

Verhuizen rond kerst: Hang je gekregen kerstkaarten op!

Naast je eigen versiering kun je ook de kerstkaarten die je gekregen hebt ophangen voor wat extra sfeer. Koop bijvoorbeeld een leuk kaartenrek om je kerstkaarten in te doen. Ook staat het heel feestelijk als je kerstkaarten aan een lijntje of aan een streng met led-kerstlichtjes vastmaakt. Ben je op zoek naar nog iets makkelijkers? Plak je kerstkaarten dan in de vorm van een kerstboom op een deur! Meer inspiratie vind je in ons artikel Hoe kun je je kerstkaarten leuk ophangen?

Vier kerst bij familie of vrienden

Als jij rond 25 en 26 december tot je oren in de verhuisdozen of verf zit, is het niet echt handig om ook nog een kerstdiner te organiseren. Overleg daarom met familie of vrienden of je bij hen kerst mag vieren als je gaat verhuizen rond kerst! Hebben jullie afgesproken dat iedereen iets meeneemt voor het diner? Maak dan een eenpansgerecht zoals soep of stamppot. Hier heb je maar weinig keukengerei voor nodig, zodat je letterlijk niet alles uit de kast hoeft te halen. Je kunt natuurlijk ook kerst vieren in je nieuwe huis met familie, maar bedenk wel dat je dan een groot gedeelte van je huisraad nodig hebt.

Verhuizen met kerst? Doe ook leuke dingen!

Rond je verhuizing wil je je natuurlijk helemaal storten op het klussen en inpakken. Je hebt er misschien zelfs wel vrij voor genomen! Toch is het ook belangrijk om leuke dingen te doen in je kerstvakantie. Ga bijvoorbeeld naar een leuke kerstmarkt of ga samen met familie of vrienden schaatsen. En natuurlijk moet je ook gewoon genieten van de jaarwisseling tussen het klussen door. Verhuizen rond kerst betekent namelijk niet dat je al je vrije dagen in je verhuizing hoeft te stoppen!

Tijdnood? Ga klussen op 25 of 26 december

Is de sleuteloverdracht van je oude huis op 2 januari en kom je na een paar weken hard werken toch in tijdnood? Ga dan gewoon verhuizen of klussen op een van de kerstdagen! Zet de kerstmuziek lekker hard aan en laat ‘s avonds een ‘kerstdiner’ bezorgen. En als je ‘s ochtends vroeg begint met klussen of verhuizen kun je ‘s avonds natuurlijk gewoon kerst vieren bij je familie. Zo heb je toch een gezellige kerst gehad en beleef je je verhuizing zonder al te veel stress!

Deze kerstdagen zul je niet snel vergeten

Kerst rond je verhuizing vieren vergt misschien wel enige voorbereiding, maar alsnog kan het de gezelligste tijd van het jaar worden! En misschien ziet je huis er wat minder sfeervol uit, je zal elke kerst weer terugdenken aan het jaar dat je ging verhuizen in december. Met onze verhuis checklist zie je daarbij geen karweitje over het hoofd. Onthoud vooral dat het allemaal goedkomt en vergeet ook niet om foto’s te maken van dit memorabele moment!

Ook interessant voor jou: