Geboorte 24 november 2023

Tekst geboortekaartje: 60 mooie en originele teksten!

Het geboortekaartje van je kleintje is misschien wel het speciaalste kaartje dat je ooit verstuurt. De wereld maakt hiermee namelijk kennis met je baby! Niet zo gek dus dat je het mooiste kaartje kiest. En bij zo’n prachtig geboortekaartje hoort een tekst die net zo prachtig is, en die precies verwoordt hoeveel liefde je voor je kindje voelt. Daar helpen wij je graag een handje bij. Met deze teksten voor een geboortekaartje stuur je niet alleen een geboorte tekst die origineel is, maar kies je er ook een die precies bij jullie past.

Meer leuke artikelen met geboorteteksten 💛

Tekst voor de binnenkant van een geboortekaartje

Voordat we je overladen met de leukste tekstjes vertellen we je graag wat voor tekst je op de binnenkant van een geboortekaartje schrijft. Want wat schrijf je op een geboortekaartje? De volgende info mag niet ontbreken in je geboorteaankondiging.

  • De naam van jullie baby
  • Het geslacht van jullie kleintje
  • De geboortedatum
  • Leuke geboortedetails, zoals jullie baby’s geboortegewicht en -lengte
  • Jullie namen en die van eventuele broertjes en zusjes
  • Contactgegevens, zoals jullie adres en telefoonnummer
  • Info rondom op kraamvisite komen

Ook is er informatie die je soms wel, en soms niet terugziet op een geboortekaartje. Denk dan bijvoorbeeld aan een liefdevolle tekst om je geboortekaart extra persoonlijk te maken, en aan cadeautips of -wensen. Uiteindelijk kan de geboortekaartjes tekst voor de binnenkant er zo uitzien:

🧡 Lees hier alles over wat je precies op een geboortekaartje schrijft.

tekst geboortekaartje

Geboorteteksten voor kraamvisite

Grappig, origineel, lekker kort: er zijn zoveel geboortekaartje teksten rondom kraamvisite te bedenken! En nu we toch ingezoomd hebben op de praktische info voor op een geboortekaartje, delen we ook een paar kraamvisiteteksten.

👶🏾 Zat jullie tekstje er niet tussen? In ons artikel met geboortekaartje teksten voor bezoek vind je er nog meer.

Mooiste geboortekaartje tekst voor op je kaart

En dan nu waar je voor kwam: leuke, mooie en originele geboortekaartjes teksten als voorbeeld, die je als inspiratie kunt gebruiken! Hiermee laat je familie, vrienden en later ook je baby weten hoe blij jullie zijn met jullie kleine poppetje. Kies bijvoorbeeld voor een gedichtje, of ga voor een paar mooie zinnen die jullie liefde voor je kleintje verwoorden. Deze geboorte tekstjes zijn onze favorieten!

Ontdek de mooiste geboortekaartjes 💛

Kies je favoriete kaartje, bewerk hem naar jouw wensen en bestel een gratis proefdruk!

Geboortekaartje tekst voor een meisje of jongen

Misschien weet je al of je een meisje of een jongen krijgt, en wil je daar de tekst voor op het geboortekaartje op aanpassen. Want iedereen mag straks weten dat jullie trotse ouders van een zoon of dochter zijn! Met een tekst uit het volgende rijtje wordt jullie babykaart er eentje om niet te vergeten.

Tekst voor het geboortekaartje van een meisje

💛 Hier vind je nog meer mooie geboorteteksten voor een dochter.

Geboortekaartje tekst voor een jongen

💚 Op zoek naar meer lieve woorden? Kijk dan bij onze geboortekaartjesteksten voor een zoon.

Een zusje of broertje! Tekst voor het geboortekaartje

Met een broertje of zusje erbij is het leven dolle pret! En als ouders vinden jullie het vast superlief om de trotse broer of zus een belangrijke rol te geven in het kaartje. Verwacht je dus een tweede kind, dan is een geboortekaartje tekst rondom een zusje of een broertje heel schattig om op het kaartje te zetten. We tippen je de allerleukste.

Tekst geboortekaartje bij een zusje

Geboortekaartje tekst voor een broertje

geboortekaartje tekst

Te vroeg geboren: tekst geboortekaartje voor een prematuur kindje

Is jullie kleintje te vroeg geboren, dan ben je dubbel zo trots op dat bundeltje liefde. Jullie hebben je vast veel zorgen gemaakt, en misschien doen jullie dat nog steeds, maar jullie kleintje vecht zich erdoorheen! En die trots en kracht wil je vast laten blijken in het geboortekaartje, met een tekst die over het te vroeg geboren zijn gaat. De volgende tekstjes zijn dan heel geschikt.

Tweeling of meerling: leuke zinnetjes en versjes

(Drie)dubbel hoera, je verwacht een tweeling, drieling of misschien wel een vierling! Een van de weinige dingen die de meeste ouders van meerlingen níet dubbel kopen is het geboortekaartje ;–) Met de volgende lieve zinnetjes en versjes maak je je liefde toch dubbel en dwars kenbaar.

👶🏾👶🏽Je vindt hier nog meer leuke tweelingteksten.

Spreuk voor op een geboortekaartje

Wil je met weinig woorden zeggen hoeveel liefde je voelt, of heb je simpelweg niet zoveel ruimte over op het geboortekaartje? Een spreuk op het geboortekaartje kan de oplossing zijn! Een van de spreuken uit het volgende rijtje beschrijft misschien wel precies hoe belangrijk jullie kleintje voor jullie is.

❤️ Hier vind je 37 andere korte teksten voor op het geboortekaartje!

De mooiste geboortekaartjes voor jullie mini

Religieuze teksten voor het geboortekaartje

Een tekst voor op het geboortekaartje kun je ook insteken op wat je belangrijk vindt in het leven. Speelt het geloof bijvoorbeeld een grote rol in jullie leven, en vind je het mooi om familie, vrienden en je kleintje hier iets over mee te geven? Met de volgende christelijke en islamitische geboorteteksten laat je weten van wie jullie je wondertje hebben gekregen. 

Christelijke geboorteteksten

✝️ Tussen deze christelijke geboortekaartjes teksten is nog meer moois te vinden! 

Islamitische geboorteteksten

🕌 Deze Islamitische teksten helpen je vast ook bij het vinden van een mooie tekst.

Geboorteteksten met humor

Bekijk je het leven door een roze bril, en zit er in elke zin die je zegt wel een knipoog verwerkt? Dan is het mooi om dit je kleintje al vanaf de geboorte mee te geven. Geboorte teksten met humor laten de ontvangers gniffelen, en je kleintje zal er later vast ook erg om kunnen lachen!

👶🏻 Op zoek naar meer? Hier vind je onze andere geboorteteksten boordevol humor.

Stoere geboorteteksten

Voor een persoonlijk kaartje kies je het liefst een tekst die helemaal bij jullie past. En ben je er niet van, dan hoeft de tekst in een geboortekaartje ook niet per se zoet en pastellerig te zijn. Wanneer alle gedichtjes met uitdrukkingen als ‘kleine vingertjes’ en ‘helemaal in de wolken’ dus niet aan jullie besteed zijn, kies dan een stoere geboortetekst. We hebben er vast een paar voor je op een rijtje gezet.

🖤 Hier vind je nog meer teksten die niet zoetsappig zijn.

geboortekaartjes tekst

Engelse tekst voor het geboortekaartje

Wonen een aantal van jullie familieleden en vrienden in het buitenland? Dan is het mooi als ook zij kunnen begrijpen wat je je kleintje wilt meegeven in het leven. Met een Engelse geboortekaartjes tekst zeg je wat je voelt, maar dan net in wat andere bewoording. Dit zijn onze favorieten.

Teksten uit liedjes voor op een geboortekaart

De geboorte van een kleintje is om van te zingen zo bijzonder. En maakt je Spotify-app of platenspeler ook nog eens overuren? Dan hoort een liedtekst helemaal thuis op jullie kaartje! De volgende songteksten vinden wij prachtig voor op een geboorteaankondiging.

🎵 Hier vind je 25 andere mooie songteksten die op een geboortekaartje passen.

Handige info rondom geboortekaartjes

Heb je jullie mooiste tekstje gevonden, maar wil je toch nog meer weten over het hoe en wat rondom geboortekaartjes? De volgende artikelen helpen je bij het bestellen en maken ervan. 

💌 Wat is een geboortekaartje? Alles wat je wilt weten
💡 De meestgemaakte fouten op geboortekaartjes? Dit zijn ze! 
Ontdek hier de geboortekaartjestrends van dit moment

Ook interessant voor jou: