Ga naar de inhoud

Wenskaarten om iets goed te maken

We hebben allemaal weleens iets goed te maken. Omdat we een afspraak zijn vergeten, omdat we een opmerking hebben gemaakt die verkeerd viel, of omdat iemand onterecht moest opdraaien voor onze slordigheden. In zulke gevallen is het belangrijk om het weer goed te maken. Bijvoorbeeld met een sorry kaartje en een van onze cadeaus voor een (h)eerlijk excuus.

Kaartje sturen om het goed te maken

We hebben een collega laten zitten met een flinke stapel werk. Je had beloofd om te helpen, maar bent je afspraak niet nagekomen of je zou langsgaan bij je oma en hebt je verslapen. Of misschien is het nog wel erger. We hebben iemand gekwetst in een gesprek dat uitdraaide op een discussie en eindigde in een flinke ruzie. Dat is balen!

Vroeg of laat maken we allemaal weleens een foutje. Hoe graag je het ook wilt, je kunt wat er gebeurd is niet meer terugdraaien. Het enige wat je nu nog kunt doen is het goedmaken, excuses aanbieden en sorry zeggen. 

Met een wenskaart of cadeau laat je zien dat je moeite hebt gedaan om het goed te maken en dat de ontvanger (ondanks wat er is gebeurd) veel voor je betekent. 

Zo kun jij een sorry kaartje maken en versturen:

  1. Kies een kaart uit de collectie kaarten “Iets goedmaken”.
  2. Klik op “Kaart bewerken” en je komt in de kaartmaker.
  3. Personaliseer de kaart door de lettertype, achtergrond of figuren aan te passen en upload een eigen foto (bij voorkeur een selfie waarop je de ontvanger met liefdevolle puppy-oogjes aankijkt).
  4. Heb je je sorry kaart helemaal naar je eigen wensen gemaakt? Schrijf dan nog een persoonlijke sorry tekst aan de binnenkant.
  5. Stuur de kaart naar de ontvanger of breng de kaart persoonlijk langs om het weer goed te maken.

Wil je sorry zeggen omdat je een verjaardag bent vergeten? Bekijk dan onze te laat verjaardagskaarten. Heb je rondom valentijnsdag iets goed te maken? Dan kun je natuurlijk ook een Valentijnskaart sturen.

Goedmaken met een cadeau + kaart

Soms voelt een sorry kaartje onvoldoende en wil je nog iets meer doen om het weer bij te leggen. Bijvoorbeeld als je een fikse ruzie hebt gehad met je vriend of vriendin. Speciaal voor die gevallen hebben we leuke goedmakertjes: heerlijke chocolade, snoep of thee, bloemzaden, sieraden en wijn

Met een kaartje + cadeau kun jij het verschil maken als je sorry gaat zeggen, oprechte excuses aanbieden en het goedmaken na een ruzie.

Hoe kan ik iets weer goedmaken? Met een wenskaartje!

Je hebt iets gedaan of juist niet gedaan. Daardoor heb je iets goed te maken met een vriend of vriendin of met je moeder of vader, broer, zus of buurman. Misschien voel je je daardoor schuldig of schaam je je. Dat is heel normaal, maar absoluut niet leuk. De woorden het ‘spijt me, vergeef me’ maken gelukkig weer veel goed. Heb je toch nog wat extra bemoediging nodig? Hopelijk helpen deze voorbeelden je om de juiste woorden op het kaartje te zetten.

Een goede verontschuldiging is oprecht en sluit aan op de situatie. Het doel is om de relatie te herstellen en dat betekent dat je eerlijk moet zijn over wat er is gebeurd, ook al kan dat soms best lastig zijn.

  1. Erken dat je iets verkeerd hebt gedaan en noem specifiek wat je daarin fout deed. Bijvoorbeeld: “Ik had niet zo tegen je moeten uitvallen, het spijt me.”
  2. Verklaar waarom je dat hebt gedaan, zodat de ontvanger onderscheid kan maken tussen jou en jouw gedrag. Bijvoorbeeld: “Ik had slecht geslapen en ik had niet bepaald mijn beste dag.” 
  3. Toon berouw en laat merken dat je last hebt van wat je hebt gedaan. Bijvoorbeeld: “Sinds onze ruzie heb ik slecht geslapen om wat ik heb gedaan.” 
  4. Vraag of jullie elkaar gauw weer ontmoeten, zodat je het samen kunt uitpraten. Misschien wil de ontvanger ook nog wel wat tegen jou zeggen. Je kunt de kaart natuurlijk ook persoonlijk afgeven, zodat je elkaar na het lezen een knuffel of een kus kunt geven. 

Teksten voor op een sorry kaart

Sorry zeggen is best lastig is. Daarom helpen we je daar graag bij met onze voorbeeldteksten voor sorry kaarten.  Hier vind je inspirerende teksten om je excuses aan te bieden. Stuur een persoonlijke sorry kaart en de ontvanger zich snel weer gewaardeerd!

Ekomi
Kaartje2go krijgt een 9.2 uit 10 van 21.753 beoordelingen

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.