Ga naar de inhoudGa naar het filter

Hoeveel postzegels moeten er op een geboortekaartje?

Op een geboortekaartje kun je een standaard postzegel plakken of je kan gebruikmaken van geboortezegels. Aan deze gelegenheidspostzegels kan de ontvanger direct herkennen dat het om babypost gaat.

Hoeveel postzegels er op een geboortekaartje moeten is afhankelijk van het gewicht van het kaartje. 

 • Geboortekaartje tot 20 gram: 1 postzegel
 • Geboortekaartje van 20 tot 50 gram: 2 postzegels
 • Geboortekaartje van 50 tot 100 gram: 3 postzegels

Postzegel tarieven voor onze kaarten:

1 postzegel (kaarten tot 20 gram)

 • Enkele kaarten tot 21x21cm
 • Dubbele wenskaart normaal 10x15cm met envelop
 • Dubbele vierkante kaart groot 14x14cm met envelop
 • Langwerpig enkele kaart 10x21cm met envelop
 • Langwerpig dubbele kaart 10x21cm met envelop

2 postzegels (kaarten van 20 tot 50 gram)

 • Dubbele wenskaart groot 15x21cm met envelop
 • Dubbele vierkante kaart - super 21x21cm met envelop
 • Enkele vierkant kaart - super 21x21cm

3 postzegels (kaarten van 50 tot 100 gram)

 • Dubbele wenskaart super 21x30cm met envelop

Let op: In België moeten op alle vierkante kaarten 2 postzegels worden geplakt.

Voor geboortepost naar het buitenland kun je gebruikmaken van de internationale postzegel van PostNL. Dan gelden dezelfde gewichtsklassen en aantallen als hierboven. Je kunt er ook voor kiezen om de Nederlands postzegel dubbel te frankeren. Op kaarten tot 20 gram plak je dan 2 postzegels in plaats van 1.

Bij onze pakketjes zitten geen postzegels. Zo heb je zelf de vrijheid om te kiezen voor gewone zegels of geboortezegels. Bovendien kun je zelf beslissen of je een deel van de kaartjes langsbrengt bij familie en vrienden die in de buurt wonen. Dat scheelt uiteindelijk weer verzendkosten.

Hierboven kun je zien hoeveel postzegels er op je geboortekaartje moeten.

Rechtstreeks versturen door Kaartje2go

Wij kunnen de geboortekaartjes ook rechtstreeks naar je vrienden en familie versturen. Je hoeft dan zelf geen postzegels te plakken of het adres op de envelop te schrijven.

Informatie over geboortezegels

Geboortezegels zijn speciale gelegenheidspostzegels van PostNL die je kunt gebruiken om je geboortekaartjes te versturen. De geboortezegels plak je op de envelop en maken babypost herkenbaar door de vrolijke postzegel in baby stijl. Er is geen verschil in verzending of postzegelwaarde.

Geboortezegels gebruik je net zoals andere postzegels. De zelfklevende postzegels plak je op de envelop, waarna je de geboortekaartjes kunt versturen.

De geboortezegel zorgt voor herkenbaarheid van het kaartje. De ontvanger kan aan de postzegel op de envelop zien dat het babypost is. Ze hebben verder geen speciale waarde.

Nee, de overkomstduur is hetzelfde. Geboortekaartjes met geboortezegels komen net zo snel aan als geboortekaartjes met een normale postzegel. Post binnen Nederland, bezorgd door PostNL, ontvang je in 95% van de gevallen de volgende dag.

Geboortezegels kun je ook gebruiken in het buitenland. Hiervoor plak je een extra geboortezegel op de envelop. In plaats daarvan kun je er ook voor kiezen om de internationale postzegel te bestellen. 

De geboortezegels kun je kopen bij een postkantoor en bij supermarkten zoals de Albert Heijn. Daarnaast kun je de zegels online bestellen bij PostNL. 

De zegels worden per 50 stuks verkocht en zijn helaas niet los te verkrijgen. 

Als je de geboortekaartjes rechtstreeks door Kaartje2go laat versturen is het ook niet mogelijk om geboortezegels te gebruiken.

Ja, dat is mogelijk. Het is wel belangrijk dat de geboortezegel dezelfde waarde heeft, anders zul je het resterende bedrag moeten bijplakken met bijplakzegels. Voor geboortezegels met de waarde 1 hoef je niet bij te plakken.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.