Geboortekaartje met bloemen

We hoeven je vast niet over de bloemetjes en de bijtjes te vertellen. Je bent immers in verwachting van een kindje! Maar waar we het wel graag met je over hebben zijn onze hippe bloemen geboortekaartjes. Kies jouw favoriete ontwerp met bloemen en vraag meteen een gratis proefdruk aan.

Boom | jungle | klassiek | natuurlijk | waterverf

Geboortekaartje met bloemen maken

In onze weelderige bloemenweide vind je zeker een geschikt bloemen geboortekaartje.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een:

  • Hip geboortekaartje met een illustratie van droogbloemen.
  • Prachtig geboortekaartje met een patroon van wilde bloemen.
  • Kleurrijk geboortekaartje met bloemenkrans.
  • Geboortekaartje met een silhouet, illustratie of lijntekening van bloemen.

De geboortekaartjes met een enkele bloem zijn ook erg populair. Ze zijn er met paardenbloem, vergeet-mij-nietje, boterbloempjes, madeliefjes, krokussen, roos, lelie en nog vele andere bloemen.

Uiteraard mogen de babykaartjes met dieren en bloemen ook niet ontbreken. Vogeltjes en vlinders die vrolijk om de bloemen heen fladderen of hertjes, giraffes en olifanten omringt door kleurrijke bloemen die het ontwerp helemaal compleet maken.

De uitgesproken kleuren en patronen van de floral geboortekaartjes zijn een uitstekende keuze voor de geboorte van een meisje en van een jongen.

Hou je van kleurrijke bloemen maak zoek je tegelijk naar iets meer groen? Dan zijn onze botanische geboortekaartjes misschien wel iets voor jou!

TIP: Doe mee met de uitgerekende datum winactie. Beval je op de uitgerekende datum? Dan krijg jij van ons de geboortekaartjes gratis. Als deelnemer krijg je sowieso 10% korting.

Geboortekaartje met bloemen versturen

Een geboortekaartje met bloemen sturen is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de verzenddatum en de adresgegevens invullen. Wij doen de rest! Dat betekent dat je lekker kunt blijven knuffelen met je baby terwijl wij de geboortekaartjes naar de ontvangers versturen.

Uiteraard kun je de babykaartjes ook bij je thuis laten bezorgen. In dat geval kun je ze meegeven aan het kraambezoek, langsbrengen bij de mensen in de buurt of ze zelf op de post doen.

Als je voor 20:00 uur bestelt, worden je kaarten nog dezelfde dag verzonden. In 95% van de gevallen ontvang je ze al de volgende dag.

Geboortekaartjes met geboortebloemen

Wist je dat elke maand zijn eigen geboortebloem heeft? En wist je dat elk van deze bloemen ook weer zijn eigen symboliek heeft? De geboortebloem is dus niet alleen een mooi ontwerp, maar heeft ook een zekere diepgang en onderliggende betekenis.

1. Januari: Anjer

De botanische naam van de Anjer is Dianthus. Dat is afgeleid van dios en anthos, dat god en bloem betekent. Een Godsbloem zou je dus kunnen zeggen.

2. Februari: Viooltje, Sleutelbloem en Iris

Het viooltje staat symbool voor nederigheid en is dat niet precies wat een pasgeboren baby is? Totaal afhankelijk van de liefde en genegenheid van vader en moeder.

De sleutelbloem is een van de eerste bloeiers in het voorjaar. De botanische naam Primula verwijst naar het woord primus, dat eerste betekent. Mooi als je eerstgeborene in febrauri geboren wordt.

Iris is niet alleen een mooie bloem, maar ook de naam van de godin van de regenboog. Zij was de bode van de goden en gebruikte de regenboog als brug tussen hemel en aarde. (bekijk ook onze regenboog geboortekaartjes).

3. Maart: Narcis

De Narcis is vernoemt naar Narcissus die zich in zijn eigen schoonheid verloor. De bloem staat tegenwoordig symbool voor een nieuw begin omdat ze het voorjaar aankondigt.

4. April: Madelief

Van Madeliefjes wordt gezegd dat men ze graag zag in het gras. Ze staan ook wel symbool voor de maagdelijkheid en je kunt er mooie kransen van rijgen.

5. Mei: Lelietje van Dalen

Het Lelietje-van-Dalen staat symbool voor absolute zuiverheid, prilheid en oprechtheid. Dit bloemetje wordt ook wel Meiklokje genoemd. Een bloem die kinderen in België en Frankrijk op 1 mei aan hun moeder en oma geven.

6. Juni: Roos en Kamperfoelie

De roos staat symbool voor de liefde. De stekels beschermen de plant, waardoor er ook een zekere kracht vanuit gaat. Hoe mooi om deze bloem te kiezen als jullie kindje een echte vechter is.

Kamperfoelie heeft een sterke, zoete geur. Deze sterke klimplant staat symbool voor betrouwbaarheid, toewijding en verbondenheid in de liefde.

7. Juli: Ridderspoor (Delphinium)

Ridderspoor staat symbool voor waarheid en bescherming. Maar er worden nog veel meer positieve betekenissen aan toegewezen. Zoals gezondheid, plezier en gehechtheid in de liefde.

8. Augustus: Gladiool en klaproos

Gladiool is afgeleid van het Latijnse Gladius en dat betekent zwaard. Symbolisch gezien is het een bloem die voor kracht, overwinning en trots staat.

De Klaproos is een prachtige bloem die je zomaar op de hoek van de straat kunt tegenkomen. De klaproos is het symbool van troost.

9. September: Aster

Aster komt van het Griekse woord ster en staat symbool voor liefde, genegenheid, geduld, wijsheid en moed.

10. Oktober: Goudsbloem (Calendula)

De Goudsbloem is een kleurrijke bloem met warme kleuren. Het staat symbool voor warmte en kracht en wordt gebruikt om onsterfelijke liefde uit te drukken. Precies het soort liefde wat je voor je kind voelt.

11. November: Chrysant

De Chrysant staat symbool voor opgewektheid, vriendschap, vreugde en liefde. De geur van deze bloem brengt geluk en vrolijkheid in je huis, zoals de zachte geur en warme lach van je pasgeboren kindje dat ook doet.

12. December: Dichtersnarcis en Hulst, Kerstster

De Dichtersnarcis heeft een zoete en frisse geur en wordt al eeuwen bezongen door dichters. De witte kleur is zuiverder dan die van de gewone narcis, maar de betekenis is hetzelfde.

De Hulst is een echte kerstbloem en symboliseert de wedergeboorte. Verder staat de Hulst symbool voor schoonheid, vrede en goedheid. Misschien is dat wel precies wat een kerstgeboorte oproept.

Kerstster is ook typisch kerst en staat symbool voor liefde en gelukwensen. Ook erg mooi om je baby dit te wensen.

Bekijk ook onze geboortekaartjes met konijn, leeuw, olifant of vogel

Ekomi
Kaartje2go krijgt een 9.4 uit 10 van 18.808 beoordelingen