Ga naar de inhoudGa naar het filter

Geboortekaartjes geboortebloem

Hoera, babynieuws! Je bent waarschijnlijk op deze pagina beland, omdat je zwanger bent en je wilt oriënteren op het maken van geboortekaartjes. Zoek je naar een originele manier om het heugelijke nieuws te delen, zodra de kleine er is? Kies dan een van onze leuke geboortekaartjes met geboortebloem.

Lief geboortekaartje met sneeuwklokjes geboortebloem januari
Geboortekaartje geboortebloem januari sneeuwklokje blauw
Lila geboortekaartje met viooltje bloem voor februari
Geboortekaartje maart met narcis geboortebloem
Geboortekaartje met madeliefje geboortebloem april koper
Geboortekaartje lelietje van dalen geboortebloem mei
Geboortekaartje met roos geboortebloem donkergroen juni
Geboortekaartje met juni geboortebloem roos
Stijlvol geboortekaartje met waterlelie geboortebloem juli
Geboortekaartje met klaproos geboortebloem augustus
Geboortekaartje met birth flower van september dagbloem goud
Geboortekaartje met geboortebloem oktober roze waterverf
Geboortekaartje met geboortebloem pioenroos november
Geboortekaartje met geboortebloem hulst voor december
Geboortekaartje met geboortebloem december hulst goudfolie

Geboortekaartjes met een geboortebloem maken

Een mooie bloem voor elke maand

Vissen, schorpioen of tweelingen. Als toekomstige papa of mama weet je vast al wat ongeveer het sterrenbeeld van je kleintje zal zijn. Maar wist je ook dat elke maand een geboortebloem heeft? Volgens de astrologie horen de volgende bloemen en geboortemaanden bij elkaar. Ken jij ze allemaal?

 1. Januari: sneeuwklokje en anjer
 2. Februari: sleutelbloem en viooltje
 3. Maart: gele narcis
 4. April: madeliefje en lathyrus
 5. Mei: lelietjes van dalen en de meidoorn
 6. Juni: roos en kamperfoelie
 7. Juli: ridderspoor en waterlelie
 8. Augustus: gladiool en klaproos
 9. September: aster en klimmende winde
 10. Oktober: cosmea en goudsbloem
 11. November: chrysant
 12. December: hulst en kamer-narcis

Betekenis van een geboortebloem

Elk van deze bloemen heeft z’n eigen symboliek en diepere betekenis. Zo staat een gele narcis voor ongeëvenaarde liefde, een roze roos voor perfect geluk en de klimmende winde voor genegenheid. Welke ouders wensen dat nou niet voor hun kleine wondertje? Een geboortekaartje met geboortebloem versturen is dan ook een liefdevolle manier om de wereld kennis te laten maken met jullie baby.

Kies de bloem en het kaartje die bij jouw baby passen

Onze collectie geboortekaartjes met een geboortebloem is net een botanische tuin. Waar je ook kijkt, overal staan fleurige en kleurrijke bloemen. Van lieflijke viooltjes en madeliefjes tot sprankelende riddersporen en goudsbloemen. Sommige zien er zo levensecht uit, dat je ze haast kunt ruiken! En niet alleen mensen, ook dieren voelen zich tot deze mooie bloemen aangetrokken.

Daarom staat er soms ook een lief beestje als een konijn, vlinder of vogel op een kaartje met geboortebloem. Spreekt een stoere twist je meer aan? Ook dieren als een olifant, beer of aap vergezellen de bloemen graag. Alleen de geboortebloem in het zonnetje zetten? Filter dan op ‘minimalistisch’ of ‘natuurlijk’ en ontdek welk geboortekaartje je het meest aanspreekt.

Fonkelende foliedruk geboortekaartjes

Wist je trouwens dat je bij Kaartje2go ook geboortekaartjes met foliedruk kunt bestellen? Deze opvallende kaarten hebben een glimmend laagje goud, zilver, brons of regenboog. Benieuwd welke geboortekaartjes dit bijzondere effect hebben? Vink dan de gewenste kleur aan onder foliedruk in het filtermenu.

Een bloemenzee aan mogelijkheden met de kaartmaker

Heb je een mooi geboortekaartje met een geboortebloem uit onze collectie geplukt? Dan kun je de kaart gaan aanpassen. Groene vingers zijn hier niet voor nodig. Je hoeft alleen maar onderstaande stappen te volgen om een uniek geboortekaartje samen te stellen.

 1. Klik op ‘Kaart bewerken’ om naar de kaartmaker te gaan.
 2. Pas de tekst naar wens aan.
 3. Voeg een foto van jullie hummeltje toe.
 4. Versier de kaart met leuke figuren.
 5. Verander de achtergrond of plaats kaders.
 6. Geef de achterkant van de kaart een finishing touch.

Ook sommige delen van het ontwerp kun je veranderen of verplaatsen. Draai, spiegel of vergroot elementen en ontdek wat je het mooist vindt staan. Iets aangepast, maar er toch niet zo tevreden over? Met één klik op ‘Ongedaan maken’ staat alles weer zoals het was.

🌸 Psst … hulp nodig bij het vinden van de juiste woorden voor op het geboortekaartje? Om je een handje te helpen hebben we de leukste geboorteteksten alvast verzameld.

Veelgestelde vragen geboortekaartjes met geboortebloem

Jazeker! Jullie kindje verdient het allermooiste geboortekaartje en daar helpen we je graag bij. Daarom geven we alle toekomstige ouders een gratis proefdruk cadeau. Het aanvragen hiervan is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar op ‘Proefdruk bestellen’ te klikken als je de zoektocht naar een geboortekaartje nog moet starten. Al een ontwerp helemaal naar wens gemaakt? Selecteer dan bij ‘Verzendmethode kiezen’ de optie ‘Gratis proefdruk bestellen’. Opnieuw beginnen aan je bloemige geboortekaartje is dus niet nodig.

🌸 Tip: Vergeet niet een gratis Kaartje2go account aan te maken om te profiteren van de gratis proefdruk.

Kaartje2go heeft alles in huis om ‘geboortebloem’ geboortekaartjes nét wat extra’s te geven. Stop de kaart bijvoorbeeld in een gekleurde envelop, plak er een sluitzegel met babyvoetjes op of voorzie de voorkant van een adressticker met bloemen. Wist je trouwens dat hoe meer geboortekaartjes je bestelt, hoe goedkoper ze per stuk worden? Dit maakt het nog leuker om het babynieuws met iedereen te delen. 

Vergeet trouwens niet om de uitgerekende datum van jullie kindje minstens 3 weken van tevoren aan ons door te geven. Als jullie kleintje namelijk besluit om op die dag tevoorschijn te komen, krijgen jullie de geboortekaartjes van ons cadeau. Komt het eerder of later? Dan krijg je alsnog 10% korting op je bestelling! Omdat de gratis proefdruk al een goed beeld heeft gegeven van het eindresultaat, hoef je alleen nog maar het geboortegewicht en het -tijdstip aan te passen. Doe je dit op een werkdag voor 20:00 uur? Dan doen we de geboortekaartjes dezelfde dag nog op de post.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.