Feest 4 september 2017

Waar worden de meeste verjaardagen vergeten?

Verjaardag vergeten

Zeeuwen zijn kampioen verjaardag vergeten

Van alle Nederlanders die weleens een verjaardag vergeten, spannen de inwoners van de provincie Zeeland de kroon. Maar liefst 15% van alle door Zeeuwen verstuurde verjaardagskaarten is een kaart met een ‘te laat’ of ‘sorry… verjaardag vergeten’ boodschap. Dat blijkt uit statistieken van kaartenwebshop Kaartje2go.

Kaartje2go onderzocht in totaal achthonderdduizend verjaardagskaarten en ‘te laat’ verjaardagskaarten. Uit de verhouding tussen de ‘te laat’ kaarten en het totaal aantal verstuurde verjaardagskaarten kwamen grote verschillen tussen de provincies aan het licht.

Zeeland is met 15% op afstand de meest vergeetachtige provincie, gevolgd door Flevoland (7%) en Utrecht (5%). De inwoners van Gelderland zijn juist het meest attent: minder dan 1% van de Gelderse verjaardagskaarten is een ‘te laat kaart’.

Friesland verstuurt de meeste verjaardagskaarten

De provincies liggen dichter bij elkaar als het gaat om het aantal verstuurde verjaardagskaarten per hoofd van de bevolking. De Friezen versturen de meeste verjaardagskaarten. In Limburg is de verjaardagskaart het minst populair.

Vrouwen attenter, mannen slordiger

Maar liefst 80 procent van de verjaardagskaarten wordt door vrouwen verstuurd. Toch slagen de mannen er in om vaker een verjaardag te vergeten, want naar verhouding versturen mannen vaker een ‘te laat kaart’.

10 miljoen kaarten per jaar

Kaartje2go is een van de grootste kaartenwebshops van Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2006 en verstuurt meer dan 10 miljoen kaarten per jaar.

Ook interessant voor jou: