Ga naar de inhoud

The Kiss

Goededoelenorganisatie Rotary Groningen-Zuid is bezig met het opzetten van project 'The Kiss'. Daarmee willen ze tussen Valentijnsdag 2022 en wereldkusdag (6 juli 2022) geld ophalen voor de organisatie ‘Empowering Girls’. Om zoveel mogelijk geld op te halen en het project wereldwijde bekendheid te geven dagen ze op Valentijnsdag middels een brief Shekhar Mehta, de president van Rotary International, uit het plan op te pakken. Het doel van het project is om minstens 10.000 euro op te halen. 

The Kiss kaart

The Kiss

Project The Kiss is opgezet door Foppe ten Broek, een van de leden van Rotary Groningen-Zuid. Van zijn 8-jarige kleindochter kreeg hij een tekening van mensen die elkaar een kus geven. Het inspireerde Ten Broek om er een fonsenwervend project van te maken. Om het groots aan te pakken stuurt hij vandaag, maandag 14 februari, een brief aan de president van Rotary International. “Met uw internationale toespraak daagde u me uit”, schrijft hij in de brief. “Vooral uw woorden ‘serve to change lives’ en ‘to empowerment girls’. Ook zei u groot te dromen. Dus ik heb van de tekening een NFT (Non Fungible Token) gemaakt en nu probeer ik de tekening via een veiling te verkopen.”

 Met behulp van Rotary International hoopt Rotary Groningen-Zuid het project internationale bekendheid te geven, waardoor de veiling veel geld op zal halen. Naast de veiling lopen er voor het project inmiddels ook onderhandelingen om de tekening in de vorm van kaartjes te gaan verkopen. Verder wordt er een gifje van de tekening ontwikkeld, zodat mensen het project ook op die manier via social media bekendheid kunnen geven.

Empowering Girls 

Empowering Girls for Life (EGFL) is dit jaar het thema van Rotary International. De organisatie zet zich in om de perceptie te veranderen dat vrouwen niet het vermogen of de mogelijkheid hebben om zoveel te bereiken als hun mannelijke tegenhangers. Door kanalen te creëren om te ontmoeten, interactie te hebben met en te leren van diverse, prominente vrouwen, wil EGFL inspireren en persoonlijk en professioneel succes voor meisjes en vrouwen overal ter wereld mogelijk maken. Het doel van de organisatie is de vrouwelijke leiders van morgen te creëren door de meisjes van vandaag sterker te maken. 

logo rotary

De kaart is ontworpen door de kleindochter van Foppe ten Broek en wordt exclusief aangeboden bij Kaartje2go.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.