Ga naar de inhoudGa naar het filter
FairMailKaarten van FairMail

Kaarten van Fairmail

Wij zijn een sociale onderneming die fairtrade kaarten verkoopt, gemaakt door Peruaanse jongeren.

Fairmail is een sociale organisatie, gebaseerd in Trujillo (Peru), dat fair trade wenskaarten maakt. De foto’s zijn gemaakt door kansarme jongeren in de leeftijd van 14 tot 19 jaar. Een groot gedeelte van de opbrengst van de kaarten gaat naar de fotografen, die het investeren in hun opleiding. 

Onze missie is strijden tegen kinderarbeid in Peru en het bevorderen van het volgen van onderwijs. 

fairmail logo
Kaarten van Fairmail
Wenskaart met envelop vlinder en bloem
Vintage wenskaart met een papieren roos op een oud boek
Beste wensenkaart met een roze bloem in een vaas
Nieuw
Paaskaart met een slinger met paashazen
Nieuw
Paaskaart met een babykip op een mand vol eieren
Nieuw
Paaskaart met een kuikentje in een eierschaal en een papiere
fairmail fotografen

Fairmail is in 2006 opgericht door Janneke Smeulders en Peter den Hond. De eerste fotografielessen begonnen met 5 tieners. Inmiddels heeft Fairmail meerdere prijzen gewonnen en meer dan 3 miljoen kaarten wereldwijd verkocht, met foto’s gemaakt door 42 fotografen. 

Sinds 2018 wordt Fairmail bestuurd door Kira uit Duitsland en Federica uit Italië. Wij leven een gedeelte van het jaar in Europa en een gedeelte van het jaar in Peru. Voormalig Fairmail fotografen Angeles en Anidela werken als operationeel managers in Peru en zij zijn volledig verantwoordelijk voor het dagelijkse management van ons productiecentrum. Chiara uit Italië bewerkt de foto’s. 

De Peruaanse fotografen komen uit verschillende wijken van Trujillo, de op 2 na grootste stad van Peru. We komen met ze in contact via lokale non-profit organisaties die werken met kansarme tieners. De Fairmail fotografen zijn tussen de 13 en 19 jaar oud. Ze ontvangen 60% van de omzet van de verkoop van hun foto’s, wat ze investeren in 3 fondsen: onderwijs, kleding en huisraad. Zowel de fotografen als hun directe familieleden profiteren van een ziektekostenverzekering en ontvangen ze begeleiding op het gebied van persoonlijke en professionele groei. 

fairmail fotograaf

Deze kaarten zijn ontworpen door Fairmail en worden aangeboden bij Kaartje2go.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.