Ga naar de inhoud

Vragen over: QR-code video

Ik heb geen smartphone, kan ik dan toch de video van de QR-code bekijken?

Niet iedereen heeft een smartphone. Omdat wij wel iedereen willen laten genieten van de functionaliteit, hebben wij op de kaart, onder de QR-code ook nog een de link naar de video toegevoegd. Door naar deze pagina te gaan kan je de video bekijken. Let op: Niet zelf opgenomen video’s uit onze galerij hebben geen link en kunnen daarom alleen via de QR-code worden afgespeeld. 

Mijn camera herkent de QR-code niet, hoe kan ik de video bekijken?

Sommige telefoons ondersteunen het scannen van een QR-code nog niet. Omdat wij wel iedereen willen laten genieten van de functionaliteit, hebben wij op de kaart, onder de QR-code ook nog een link naar de video toegevoegd. Door naar deze pagina te gaan kan je de video bekijken. Let op: Niet zelf opgenomen video’s uit onze galerij hebben geen link en kunnen daarom alleen via de QR-code worden afgespeeld. 

Hoe kan ik een video toevoegen aan mijn kaart?

In de kaartmaker is een knop aanwezig om, net als foto’s, figuren en kaders een video zonder extra kosten toe te voegen. Deze knop bevindt zich niet op de voorkant van een kaart, maar wel op elke andere zijde. Op de telefoon en tablet is er een mogelijkheid om gelijk de video te maken of een bestaande video te kiezen. Op de computer kun je vanaf de harde schijf een video selecteren. Deze video zal via een QR-code beschikbaar worden gemaakt. De video zelf hebben wij op onze website staan en binnen in de kaart komt een QR-code te staan die de ontvanger kan scannen. 

Wat kan ik met een QR-code van Kaartje2go?

De afzender heeft voor jou een persoonlijk video geplaatst op de kaart. Omdat we niet daadwerkelijk een video kunnen afspelen op de kaart is de QR-code een manier om jouw video te kunnen bekijken. Hoe werkt het dan?

  • Stap 1: Pak je mobiele telefoon

  • Stap 2: Open de camera app

  • Stap 3: Richt de camera op de code (zorg dat hij helemaal in beeld is)

  • Stap 4: Nu krijg je de vraag of je de link wilt openen, ga hiermee akkoord

  • Stap 5: Geniet van de video die de afzender voor jou heeft gemaakt

Mocht je er niet uitkomen neem dan gerust contact op met ons Klanttevredenheidsteam, zij helpen je graag!

Wie heeft er toegang tot mijn video?

Alleen de ontvanger kan de video bekijken, hij of zij heeft tenslotte als enige de unieke QR-code. Wanneer de ontvanger deze code zou gaan delen met andere mensen, zouden ook deze mensen de video kunnen bekijken.

Hoe lang mag een video zijn?

Dit is afhankelijk van heel veel technische factoren, maar het limiet voor bestandsformaat staat op 1024MB (1GB). Op een hele hoge resolutie is dat een video van ongeveer 4 minuten.
Houd er wel rekening mee dat het uploaden van zo'n grote video ook lang kan duren. Dit is weer afhankelijk van de internetsnelheid die gebruikt wordt en dan specifiek de uploadsnelheid. Met een uploadsnelheid van 30Mbps zou het uploaden van een video van 1024MB ongeveer 5 minuten duren.

Hoelang is de video te bekijken?

De video bewaren wij 6 maanden om te bekijken. Na deze periode zal de video automatisch worden verwijderd en niet meer beschikbaar zijn om te bekijken. 

Welk type bestand kan ik als video uploaden?

Om een video te uploaden in de kaart kun je de volgende bestanden gebruiken: WMV, AVI, MPEG, Quicktime