Ga naar de inhoud

Extra's en accessoires

Hoe kunnen we je helpen?
Benieuwd wat voor envelop er bij je kaart zit, of uit welke enveloppen je kan kiezen? We hebben de belangrijkste informatie over enveloppen voor je op een rijtje gezet.

Pakketje kaarten
Bij pakketjes dubbele kaarten, enkele vierkante kaarten en enkele langwerpige kaarten worden gratis witte, blanco enveloppen geleverd. Je kunt de enveloppen vervolgens zelf adresseren en versturen.

Gekleurde enveloppen
Voor een kleine meerprijs kun je enveloppen in verschillende kleuren bestellen bij je pakketje kaarten. Alle enveloppen zijn gemaakt van FSC goedgekeurd papier. De enveloppen natuurlijk en kraft zijn zelfs gemaakt van 100% gerecycled papier. Meer informatie over al onze enveloppen vind je op onze pagina met enveloppen.

Rechthoekige enkele kaarten
Bij een pakketje rechthoekige enkele kaarten krijg je witte enveloppen als je er in de kaartmaker voor kiest om de hele achterzijde te bewerken. Het is bij deze kaartsoort niet mogelijk om voor gekleurde enveloppen te kiezen.

Rouwenveloppen
Wanneer je een pakketje rouwkaarten bestelt, kun je kiezen voor rouwenveloppen. Dit zijn witte enveloppen met een donkergrijze rand op de voorkant. Je kunt rouwenveloppen in elk formaat bestellen, met uitzondering van de extra grote formaten (21 x 21 en 21 x 30 cm). Voor rouwenveloppen betaal je een kleine meerprijs van € 0,10 per envelop. 

Rechtstreeks versturen
Als je ervoor kiest om je dubbele wenskaarten direct op de site te adresseren en te versturen, dan worden de adressen achter op de kaarten gedrukt. De kaarten worden in een witte envelop met een rond venster verstuurd. Rechtstreeks verstuurde ansichtkaarten (enkele rechthoekige kaarten) worden zonder envelop verstuurd. 

Alleen bij de enkele langwerpige en vierkante kaarten drukken wij geen adres op de kaart. Deze worden met een adressticker op de envelop verstuurd.

Enveloppen vooraf bestellen
Je kunt enveloppen vooraf bestellen via deze link: www.kaartje2go.nl/enveloppen. Enveloppen vooruit bestellen is alleen mogelijk voor kaarten waar normaal gesproken ook enveloppen bij zitten. Dit zijn alle dubbele kaarten, vierkante enkele kaarten en langwerpige enkele kaarten.

Je kunt kiezen uit 10 kleuren enveloppen: wit, grijs, roze, blauw, goud, zilver, parelmoer wit, parelmoer roze, natuurlijk (gerecycled) en kraft (gerecycled). We rekenen € 2,95 verzendkosten voor een pakketje enveloppen.

Voor de witte enveloppen betaal je € 0,29 per envelop. Dit bedrag ontvang je terug als je de kaarten bestelt, dus deze enveloppen zijn uiteindelijk gratis. Voor de andere enveloppen, behalve parelmoer, betaal je € 0,58 per envelop. Je ontvangt hiervan de helft terug wanneer je de kaarten bestelt. Uiteindelijk betaal je dan dus € 0,29 per envelop.​

Voor de parelmoer enveloppen (goud, zilver, parelmoer wit en parelmoer roze) betaal je € 0,78 per envelop als je ze vooraf bestelt. Ook hiervan ontvang je de helft terug, waardoor ze uiteindelijk € 0,39 per stuk kosten. 

Actiecode bij vooraf bestellen
Na bestelling van de enveloppen ontvang je een actiecode. De code staat niet in de bestelbevestiging, maar in de verzendbevestiging van de enveloppen. Als je je kaartjes op een later moment gaat bestellen, vul je de code in het winkelmandje in. 

​De code zorgt ervoor dat je het juiste bedrag als korting ontvangt (zie hierboven) en dat je het aantal vooruitbestelde enveloppen niet nogmaals bij de kaartjes krijgt. ​

​Inloggen bij vooraf bestellen
Let op dat je bent ingelogd met hetzelfde account waar je ook de kaartjes mee gaat bestellen, want anders werkt de actiecode niet.

​Meer kaartjes nodig
Heb je enveloppen besteld, maar heb je toch meer kaartjes nodig? Dan ontvang je het resterende aantal enveloppen gewoon bij je kaartjes in het pakket. Heb je bijvoorbeeld 50 enveloppen vooruit besteld, maar bestel je 80 kaartjes? Vul dan gewoon de actiecode in bij je bestelling. Je ontvangt dan nog 30 enveloppen bij je kaartjes.
Met adresstickers maak je het jezelf gemakkelijk; je hoeft de adressen namelijk niet meer zelf te schrijven. Kies het ontwerp dat het best bij je kaart past en selecteer de adressen uit je adresboek. Je kunt adresstickers op twee manieren bestellen: samen met je kaarten en los.

Samen met je kaarten bestellen
We hebben leuke adresstickers in verschillende designs, zodat ze perfect bij je geboortekaartjes, trouwkaarten of uitnodigingen passen. Je kunt de adresstickers tijdens het bestelproces toevoegen aan jouw bestelling.   

Zo werkt het:
 1. Kies en maak je kaart.
 2. Selecteer een papiersoort, envelopkleur en eventueel sluitzegels. Daarna kun je aangeven of je adresstickers wilt meebestellen.
 3. Kies je favoriete adresstickers uit de collectie.
 4. Kies het lettertype dat jij het mooiste vindt voor de adressen.
 5. Selecteer de adressen uit je adresboek die je op de stickers wilt laten drukken. Vergeet niet om in te loggen als je je adresboek wilt gebruiken.  
 6. Kies je bezorgadres en de verzenddatum en rond je bestelling af.
 
Los bestellen
Wil je adresstickers zonder kaarten bestellen? Dan kan! Je kunt deze stickers op de volgende manier bestellen:
   
 1. Controleer of je bent ingelogd in je account.
 2. Kies je favoriete adresstickers uit de collectie.
 3. Kies het lettertype voor de adressen.
 4. Selecteer de gewenste adressen uit je adresboek. Het is ook mogelijk om (extra) vellen zonder adressen te bestellen. Dit geef je ook aan in deze stap.
 5. Kies je bezorgadres, verzenddatum en rond je bestelling af. Wij doen de rest!

Hoeveelheid adresstickers per vel
Er zitten 12 adresstickers op een vel. Als jouw adressen geen volledig vel vullen, dan krijg je de overige stickers er gratis bij. Op deze lege stickers staan geen adressen, maar ze hebben wel het door jouw gekozen ontwerp. 

Vellen met lege adresstickers bestellen
Wil je graag lege adresstickers bestellen? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt zelf kiezen hoeveel vellen met lege adresstickers je wilt bestellen. Heb je een ontwerp gekozen, dan hebben de stickers dus alleen jouw ontwerp en geen adressen. 

Afmetingen
De adresstickers zijn rechthoekig en hebben een afmeting van 9,9 x 3,8 cm.

Kosten
De adresstickers kosten € 5,95 per vel. Het maakt daarbij niet uit of er adressen op de stickers staan of niet. De verzendkosten voor adresstickers zijn binnen Nederland € 2,95.
Sluitzegels bestellen
We hebben heel veel leuke sluitzegels om mee te bestellen bij geboortekaartjes, trouwkaarten, jubileumkaarten en communiekaarten. Je komt de optie vanzelf tegen in het bestelproces wanneer je een pakketje kaarten bestelt, op de pagina waar je ook kiest voor de papiersoort en de envelopkleur. 

In het kort:
1. Kies en maak je kaart.
2. Na het kiezen van de papiersoort en envelopkleur selecteer je je favoriete sluitzegel (algemeen of bijpassend). 
3. Het juiste aantal sluitzegels wordt automatisch voor je berekend.
4. Rond je bestelling af en je kaarten met sluitzegels zijn onderweg!

Kosten
Sluitzegels kosten € 0,25 per stuk. Je ontvangt net zoveel sluitzegels als dat je kaarten bestelt, de sluitzegels zijn te bestellen vanaf 5 kaarten in een pakketje.

Afmetingen
De sluitzegels zijn rond en hebben een doorsnede van 32 mm (3,2 cm).
Er passen maximaal 24 sluitzegels op een vel. De vellen zijn 14,8 x 21 cm (A5).

Sluitzegels en actiecodes
De meeste actiecodes zijn ook geldig op sluitzegels. Het gaat dan om actiecodes voor korting op je bestelling.Actiecodes voor korting op je kaart gelden alleen op de kaarten binnen je bestelling.

Staat je vraag hier niet tussen? Klik hier voor meer informatie over onze sluitzegels.
Ronde stickers bestellen
Om jouw bestelling nog leuker te maken bieden we nu ook grotere ronde stickers aan welke je zelf kunt personaliseren! Zoek je leuke stickers voor op verpakkingen, enveloppen of voor andere decoratie doeleinden dan kun je deze nu bij je kaarten bestellen. De stickers zijn momenteel beschikbaar voor kaarten in de categorieën:
 • Blanco kaarten
 • Bedanktkaarten
 • Communie
 • Doopkaarten
 • Fotokaarten
 • Geboortekaarten
 • Jubileumkaarten
 • Kinderfeestjes
 • Kerstkaarten
 • Menukaarten
 • Trouwkaarten
 • Uitnodigingen
 • Zakelijke kerst
 
In het kort:
1. Kies en maak je kaart.
 2. Laat je bestelling als pakketje thuisbezorgen.
3. Na het kiezen van de papiersoort, envelopkleur en eventueel ook sluitzegels ga je verder naar de volgende pagina om de ronde stickers te kiezen.
 4. Klik hier op ‘meebestellen’ om ze naar wens aan te passen en toe te voegen aan je bestelling.
 5. Rond je bestelling af en je kaarten met stickers zijn onderweg!
 
 Ronde stickers bewerken
Nadat je kaartjes hebt ontworpen, kom je tijdens het bestelproces langs de pagina waar je leuke extra’s aan je bestelling kunt toevoegen. Hier staan ook de ronde stickers tussen. Om deze te bewerken klik je op de knop “meebestellen”. De sticker opent dan in eenzelfde soort omgeving als onze kaartmaker. Hier kun je net als op de kaarten tekst, figuren, foto’s en achtergronden op de sticker plaatsen.

Handig om te weten:
1. Hou bij het ontwerpen rekening met een snijmarge. Plaats dus geen belangrijke informatie dicht op de rand van de sticker.
2. Om de kwaliteit van foto's te waarborgen, raden we aan om grote foto’s van hoge kwaliteit te gebruiken. Hoe meer details en informatie op de foto staat, hoe beter deze zichtbaar zijn op de stickers.

Kosten
De stickers zijn €0,35 per stuk. Je kunt de ronde sticker bestellen vanaf 5 stuks.

Afmetingen
De stickers zijn rond en hebben een doorsnede van 42 mm (4,2 cm).

Staat je vraag hier niet tussen? Klik hier voor meer informatie over onze ronde stickers.
Ronde hoeken kiezen
Afgeronde hoeken maken elk kaartje nét iets mooier. Daarom kun je ronde hoeken kiezen bij:
 • Rechthoekige, vierkante en langwerpige kaarten
 • Bovenstaande kaartsoorten in alle formaten
 • Enkele en dubbele kaarten
 • Alle papiersoorten 

Het is op dit moment alleen mogelijk om kaartjes met ronde hoeken te kiezen bij uitnodigingen, trouwkaarten en geboortekaartjes.

Kaarten met ronde hoeken bestellen
Ben je net zo enthousiast over afgeronde hoeken voor je kaart als wij? Dan leggen we je graag uit hoe je dit voor jouw kaartjes kiest.
   
 1. Kies je favoriete kaart uit onze collectie uitnodigingen, trouwkaarten of geboortekaartjes.
 2. Ga naar de kaartmaker. 
 3. Klik op je kaart. In het menu verschijnt nu het kopje ‘Kaarthoeken’. 
 4. Vink hier de optie ‘Afgerond’ aan.
 5. Personaliseer je kaartje naar wens.
 6. In de kaartmaker klik je in het menu op ‘Ronde hoeken’.
 7. Kies de mooiste papiersoort en eventuele extra’s bij je kaarten.
 8. Rond je bestelling af. We gaan voor je aan de slag! 

 ❤️ Tip: Kies naast ronde hoeken ook mooie sluitzegels, gekleurde enveloppen en ronde stickers bij je kaarten voor een feestje door de brievenbus.

Kan ik een proefdruk met ronde hoeken bestellen?
Ja, dat kan zeker! Het kan ontzettend fijn zijn om je kaartontwerp eerst even in het echt te bewonderen voor je de kaartjes verstuurt. 
Hier vind je meer informatie over het bestellen van een (gratis) proefdruk.

Kosten
Voor kaarten met ronde hoeken betaal je een meerprijs van € 0,25 per kaart. De totaalprijs per kaart is afhankelijk van je gekozen kaartformaat en papiersoort.

Staat je vraag hier niet tussen? Klik hier voor meer informatie over onze kaarten met ronde hoeken.

  
Een video toevoegen
Wat leuk dat je een videoboodschap wilt toevoegen aan je kaart! Dit kun je doen in de kaartmaker, op dezelfde plek waar je foto's en figuren toevoegt. Upload een video vanuit je bestanden, en wij toveren deze om tot een persoonlijke QR-code. Deze code kun jij zelf een mooi plekje op de kaart geven.  De ontvanger van je kaart scant de QR-code en belandt daarmee op een persoonlijke videopagina.

Bestandstype
Om een video te uploaden in de kaart kun je de volgende bestanden gebruiken: 
 • WMV
 • AVI
 • MPEG
 • Quicktime

Het bestand mag maximaal 1GB groot zijn. Hoe lang je video dan mag zijn is afhankelijk van een aantal technische factoren. Maar een video van mega goede kwaliteit zou dan ongeveer 4 minuten lang zijn. 

Privacy
Elke video krijgt een persoonlijke QR-code en link naar een eigen landingspagina. Alleen de ontvanger van je kaart kan dus jouw video bekijken. Tenzij diegene zelf de QR-code of link met anderen deelt natuurlijk. We bewaren de video 6 maanden, zodat de ontvanger je boodschap nog een paar keer terug kan kijken. Na deze 6 maanden wordt de video automatisch en permanent verwijderd.

Staat je vraag hier niet tussen? Klik dan hier voor meer informatie over de video op je kaart.

🎥  Heb je een kaart met een QR-code ontvangen? Dan helpen we je natuurlijk ook met plezier! 🎥

Dat betekent namelijk dat iemand jou een videoboodschap heeft gestuurd. Deze kun je bekijken met de QR-code, en dat werkt als volgt:

 • Stap 1: Pak je mobiele telefoon
 • Stap 2: Open de camera app
 • Stap 3: Richt de camera op de code (zorg dat hij helemaal in beeld is)
 • Stap 4: Nu krijg je de vraag of je de link wilt openen, ga hiermee akkoord
 • Stap 5: Geniet van de video die de afzender voor jou heeft gemaakt

Heb je geen smartphone of werkt het scannen van de QR-code niet? Geen paniek! Onder QR-code hebben we een link naar de video toegevoegd. Als je deze kopieert of overtypt in je internetbrowser, kun je de video ook bekijken. 

Inlegvellen zijn extra kaartjes die je toevoegt aan bijvoorbeeld je trouwkaarten of geboortekaartjes. Je kunt jouw inlegvellen bestellen wanneer je kaartjes maakt in de volgende categorieën:

 

 • Blanco kaarten

 • Communiekaarten

 • Fotokaarten

 • Geboortekaarten

 • Jubileumkaarten

 • Uitnodigingen

 • Trouwkaarten

 • Verhuiskaarten

 • Zakelijke kerstkaarten

 

Hier kun je wat extra informatie op kwijt of je tovert ze om tot een uitnodiging voor bijvoorbeeld je kraamfeest. We geven je graag wat extra inspiratie voor je inlegvellen: 

💒 Inlegvellen voor je trouwkaarten

 • Contactinformatie van de ceremoniemeester
 • Een romantisch kiekje van het bruidspaar 
 • Het adres en de routebeschrijving van de trouwlocatie
 •  

👶🏽 Inlegvellen voor je geboortekaartjes

 • Een mooie foto van jullie kindje
 • Cadeautips met een link naar je online verlanglijstje
 • Uitnodiging voor je babyborrel of kraamfeest


Afmetingen, papiersoort en kosten
De inlegvellen zijn iets kleiner dan 10x10 cm, zodat je perfect in je kaartjes kunt insteken. De papiersoort van de inlegvellen is altijd passend bij de papiersoort van je kaarten, tenzij je kiest voor een glanzende papiersoort of foliedruk. In die twee gevallen krijgen je inlegvellen niet dezelfde laklaag, maar gewoon een matte afwerking.

In veel gevallen hebben onze designers een bijpassend ontwerp voor de inlegvellen gemaakt. Zo passen je inlegvellen perfect bij de gekozen kaartjes. Wanneer dit niet het geval is kun je zelf helemaal los in de kaartmaker met figuren, foto’s en achtergronden.

De inlegvellen zijn €1,39 per stuk. Je kunt zelf het aantal inlegvellen kiezen dat je wilt bestellen. Je hoeft dus niet voor elke gemaakte kaart een inlegvel te bestellen.

 Zo bestel (en bewerk) je ze: 

 1. Kies en maak je kaart. 
 2. Selecteer de verzendmethode ‘Thuis ontvangen’, zodat je de kaarten en inlegvellen als pakketje thuis ontvangt. Je kunt ze dan zelf insteken en als geheel versturen. 
 3. Na het kiezen van de papiersoort, enveloppen en sluitzegels beland je op de pagina waar je inlegvellen kunt bestellen. Klik hiervoor op de knop ‘Meebestellen’. 
 4. In de kaartmaker kun je jouw inlegvellen naar hartelust personaliseren. 
 5. Tevreden? Kies in de volgende stap het gewenste aantal inlegvellen en voeg ze toe aan je bestelling. Wij regelen de rest!


 ❤️ Tip: Kies naast inlegvellen ook mooie sluitzegels, gekleurde enveloppen en ronde stickers bij je kaarten voor een complete verrassing.

Foliedruk is een glanzend laagje dat op je kaart wordt gedrukt. Deze details glinsteren in het licht en geven je kaartje dus echt iets extra's. Je kunt kiezen uit goudfolie, zilverfolie, koperfolie en holografisch folie.

Onze kaarten met foliedruk
Op dit moment bieden we foliedruk kaarten aan in de volgende collecties:


Heb je een andere kaart gezien, die je graag wilt voorzien van foliedruk? Neem dan even contact op met ons klanttevredenheidsteam. Zij kijken graag naar de mogelijkheden.

Heb je een kaart gezien met foliedruk, maar wil je deze graag zonder? Ook dat is mogelijk. Dit kun je zelf aanpassen in onze kaartmaker.

Praktische informatie 
 • Foliedruk kaarten hebben een eigen matte papiersoort, zodat de folie goed hecht. 
 • We kunnen figuren en teksten op de voor- en achterzijde van je kaart voorzien van foliedruk. 
 • Bij een enkele kaart kunnen we figuren en teksten op de voorkant voorzien van foliedruk.
 • Het is niet mogelijk om meerdere foliekleuren te combineren op je kaart.
 • Op dit moment kunnen we onze extra's (zoals sluitzegels, adresstickers en ronde stickers) nog niet voorzien van foliedruk.

Foliedruk op je proefdruk
Wil je de fonkelende foliedrukdetails op je kaartje in het echt bewonderen? Dat kan! Dit werkt hetzelfde als wanneer je een gewone proefdruk bij ons wilt aanvragen. Kom je er niet uit dan helpt ons klanttevredenheidsteam je graag.

Levertijden en bezorging
We willen dat je de allermooiste kaartjes krijgt. Daarom duurt het versturen van foliedrukkaartjes iets langer dan je van ons gewend bent. Het folielaagje moet goed drogen, waardoor het druk- en bezorgproces 2-3 werkdagen in beslag neemt. 

Kosten
De meerprijs van foliedruk details is € 0,99. 
Het maakt niet uit welk kaartformaat of welke kleur foliedruk je kiest.  
Wist je dat je jouw kaartontwerp ook op een tegeltje of poster kunt bestellen? Zo kun je je kaartje omtoveren tot een prachtig accessoire voor jezelf, of juist voor iemand anders. Hoe je dat doet? Dat vertellen we je met plezier!

Een tegeltje of poster bestellen
Je kunt op twee manieren een poster of tegeltje bestellen:

1. Door een kaart die je al eens verstuurd hebt na te bestellen als poster of tegeltje. Ga hiervoor naar Jouw bestellingen in je account en klik op Meer opties en vervolgens op Bestellen als poster of tegel. Daarna kun je kiezen of je een poster of tegeltje wilt bestellen. In de editor die vervolgens opent, kun je het ontwerp nog naar wens aanpassen voor je het in je winkelmandje plaatst.

2. Door een kaartontwerp te versturen als poster of tegeltje. Hiervoor maak je wel eerst een kaartje in de kaartmaker. Wanneer je deze kaart in de winkelmand plaatst kun je klikken op ‘Meer opties en vervolgens op Bestellen als poster of tegel. In de editor die vervolgens opent, kun je het ontwerp nog naar wens aanpassen voor je het in je winkelmandje plaatst. Je kunt het gemaakte kaartje vervolgens uit de winkelmand verwijderen zodat je alleen de tegel of poster kunt bestellen.

Meerdere tegeltjes of posters tegelijk bestellen
Je kunt meerdere tegeltjes of posters in je winkelmandje plaatsen, maar daarvoor moet je ze wel eerst individueel maken. Je kunt dus niet automatisch meerdere versies van dezelfde tegel of poster in je winkelmandje plaatsen. Heb je hier vragen over? Neem dan even contact op met ons klanttevredenheidsteam. Zij helpen je met plezier! 

Formaten en afmetingen
Het formaat van je poster of tegel is afhankelijk van de kaartsoort die je gekozen hebt. 

Er zijn twee formaten tegels:
 • 15 x 15 cm  
 • 10 x 15 cm (liggend of staand)

Er zijn drie formaten posters:
 • 40 x 40 cm (vierkante kaart)
 • 42 x 30 cm (A3-formaat, rechthoekige kaart)
 • 25 x 53 cm (langwerpige kaart)

Materiaal en kwaliteit
De tegeltjes zijn gemaakt van hoogwaardig keramiek, en worden bedrukt met jouw ontwerp door middel van sublimatie. Dit betekent dat de inkt met hitte en druk in het keramiek van de tegel wordt opgenomen.

De posters worden gedrukt op 200 grams papier met satijnglans. Door de satijnglans komen de kleuren van de afbeelding mooi uit. Hiermee is de afbeelding goed zichtbaar vanuit alle hoeken en heb je geen last van lichtreflectie (wat bij hoogglans papier wel het geval is).

Goed om te weten: Zowel de tegeltjes als de posters kunnen we niet voorzien van foliedruk. Wanneer je het ontwerp van een kaart met foliedruk gebruikt, zullen we de folie-elementen vervangen door een kleur die hier op lijkt.

Prijzen
Een tegeltje kost €13,95.

De prijzen voor de posters zijn als volgt:
 •  Rechthoekig: €13,95
 •  Vierkant: €14,95
 •  Langwerpig: €16,95

 Verzending en kosten
De tegeltjes worden als brievenbuspakketje verzonden. Ze worden beschermd met bubbeltjesplastic en een stevige kartonnen envelop. Het bijgeleverde ophanghaakje zit los in de kartonnen envelop.

De verzendkosten voor een tegel zijn als volgt:
 • €2,95 voor adressen in Nederland 
 • €4,95 voor adressen in België  
 • €7,95 voor andere landen binnen Europa
 • €9,95 voor landen buiten Europa

Je poster wordt verstuurd in een kartonnen koker, zodat hij mooi blijft tijdens het transport. 

De verzendkosten voor een poster zijn als volgt: 
 • €2,95 voor adressen in Nederland
 • €5,95 voor adressen in België  
 • €7,95 voor andere landen binnen Europa
 • €9,95 voor landen buiten Europa

Bij zowel de tegeltjes als de posters ontvang je een Track & Trace code, om op de hoogte te blijven van de status van je bestelling.
Labels zijn kleine losse kaartjes die je zelf aan je trouw- of geboortekaartjes kunt bevestigen. Denk bijvoorbeeld aan de geboortedatum van jullie kindje, een romantisch kiekje van het bruidspaar of een bijzondere quote. Zo geef je je kaartjes een extra persoonlijke uitstraling.

Zo werkt het:
 1. Kies en maak je kaart.
 2. Laat je bestelling als pakketje thuisbezorgen.
 3. Na het kiezen van de papiersoort, envelopkleur en eventueel sluitzegels ga je verder naar de volgende pagina om de labels te kiezen.
 4. Klik hier op ‘meebestellen’ om ze naar wens aan te passen en toe te voegen aan je bestelling.
 5. Kies eventueel voor ‘paperclips’ om de labels aan je kaartjes te bevestigen.
 6. Rond je bestelling af en je kaarten met labels zijn onderweg!

Labels bewerken
Nadat je trouw- of geboortekaartjes hebt ontworpen, kom je tijdens het bestelproces langs de pagina waar je leuke extra’s aan je bestelling kunt toevoegen. Hier staan ook de labels tussen. Om deze te bewerken klik je op de knop “meebestellen”. Het label opent dan in eenzelfde soort omgeving als onze kaartmaker. Hier kun je tekst, figuren, foto’s en achtergronden op het label plaatsen.

Handig om te weten: plaats elementen altijd binnen de roze gestippelde lijn. Plaats je ze over deze stippellijn, dan bestaat de kans dat je ontwerp deels afgesneden wordt.

Afmetingen en hoeveelheid
Onze labels zijn rechthoekig. Je kunt kiezen uit twee formaten: 3 x 5 cm en 3 x 8 cm. De achterkant van de labels wordt niet bedrukt.

Je kunt labels vanaf 15 stuks bestellen. Tijdens het bestelproces kun je zelf aangeven hoeveel je er precies wilt.

Kosten en papiersoort
Labels van 3 x 5 cm kosten € 0,59 per stuk. 
Labels van 3 x 8 cm kosten € 0,65 per stuk.

De papiersoort van je labels is hetzelfde als die van je kaarten. Voor labels is er nog geen foliedruk mogelijk. 

Paperclips
Om je kaartje met label helemaal af te maken, kun je luxe paperclips meebestellen. Onze paperclips hebben een stijlvolle druppelvorm, waarmee je je label handig aan je kaart kunt bevestigen. Je kunt kiezen uit zilveren of gouden paperclips. Onze paperclips hebben een formaat van 2,5 x 1,5 cm. We verpakken ze in zakjes van 25 stuks. Paperclips kosten € 5,50 per zakje.

Tip: Je kunt zakjes paperclips ook los bestellen, zonder labels. Gebruik ze bijvoorbeeld om andere leuke extra’s aan je kaart te bevestigen. Denk aan inlegvellen of foto’s. 

Veelgestelde vragen over labels
Tot slot willen we graag nog twee veelgestelde vragen over labels beantwoorden. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust even contact op met ons klanttevredenheidsteam. We helpen je met plezier.

1. Kan ik twee verschillende labels meebestellen met mijn kaart?
Bij je kaart kun je één ontwerp maken voor je labels. Zou je toch graag labels met verschillende ontwerpen willen, neem dan contact op met ons klanttevredenheidsteam.

Tip: wil je dat elk label een eigen ontwerp heeft, bijvoorbeeld voor naambordjes tijdens een diner? Dan kun je in het ontwerp van je label ook ruimte overlaten. Zo kun je later zelf teksten op je labeltjes schrijven.

2. Kan ik labels in elke categorie meebestellen? 
Je kunt op dit moment alleen labels bestellen bij trouwkaarten en geboortekaartjes. Wil je toch graag labels bestellen bij andere kaarten, zoals uitnodigingen? Neem dan contact op met ons klanttevredenheidsteam.

Wist je dat je jouw kaartontwerp ook als raambord kunt bestellen? Je kunt vanaf nu je geboortekaartje omtoveren tot aankondiging voor op het raam. Zo weet iedereen dat jullie kindje geboren is. Welkom kleintje! 

Raambord bestellen 
Je kunt op twee manieren een raambord bestellen:

1. Door je geboortekaartje of proefdruk na te bestellen. Ga hiervoor naar ‘Jouw bestellingen’ in je account en klik op ‘Meer opties’. Klik vervolgens op ‘Bestellen als raambord’. In de editor die vervolgens opent, kun je het ontwerp nog naar wens aanpassen voor je het in je winkelmandje plaatst.

2. Tijdens het bestellen van je geboortekaartje, in de winkelmand. Hiervoor maak je wel eerst een kaartje in de kaartmaker. Wanneer je deze kaart in de winkelmand plaatst, kun je klikken op ‘Meer opties’ en vervolgens op ‘Bestellen als raambord’. In de editor die vervolgens opent, kun je het ontwerp nog naar wens aanpassen voor je het in je winkelmandje plaatst. Zo kun je je bestelling met zowel de kaartjes als het raambord in één keer afronden. 

Goed om te weten: We versturen je raambord en kaartjes los van elkaar. Je ontvangt dus twee verschillende pakketten thuis.

Afmetingen, materiaal en bedrukking
Onze raamborden worden gemaakt van superdun (3,5 mm), maar onwijs stevig polypropyleen. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld makelaarsborden

De vorm van je raambord is afhankelijk van je kaartje. Heb je een vierkante kaart besteld? Dan toveren we je ontwerp om tot een vierkant raambord. En hetzelfde geldt voor een rechthoekige kaart. Je kunt op dit moment nog geen raambord maken van de langwerpige kaarten. De afmetingen zijn als volgt: 

Rechthoek liggend: 42,3 x 60 cm
Rechthoek staand: 60 x 42,3 cm 
Vierkant: 50 x 50 cm

We drukken het ontwerp met UV-print op het bord. Dit zorgt niet alleen voor prachtige kleuren en een scherp ontwerp, maar maakt het bord ook hartstikke weerbestendig. Het is waterafstotend en kan prima tegen een stootje. Maar vanaf windkracht 5 raden we toch aan het bord even binnen te bewaren. Je raambord blijft buiten bijna een jaar net zo mooi als toen je het kreeg.

Goed om te weten: We kunnen de raamborden niet voorzien van foliedruk. Wanneer je het ontwerp van een kaart met foliedruk gebruikt, zullen we de folie-elementen vervangen door een kleur die mooi bij je ontwerp past.

Bevestigen
Je raambord bevestigen is een eitje! Gebruik de meegeleverde zuignappen om het bord op het raam te bevestigen. Deze blijven het langst plakken op schone, droge ramen. 

We noemen dit natuurlijk een raambord, maar wil je het bord op een muur of deur bevestigen? Gebruik dan het dubbelzijdige tape (dit wordt ook meegeleverd). Zorg ervoor dat de ondergrond glad, schoon en droog is. De tape is erg sterk, dus bepaal vooraf hoe je het bord precies wilt hangen. 

Prijzen
Rechthoekige raamborden: € 42,95
Vierkante raamborden: € 39,95

Deze prijzen zijn inclusief bevestigingsmaterialen en exclusief verzendkosten.  

Verzending
Jouw persoonlijke raambord wordt binnen 2-5 werkdagen bezorgd. Dat is iets langer dan je van ons gewend bent, maar we willen natuurlijk dat het bord er waanzinnig uitziet. Om die kwaliteit te garanderen duurt het produceren wat langer. Je ontvangt een e-mail wanneer we het raambord hebben verzonden. 

De verzendkosten van dit pakket zijn € 5,95.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Mailen

Onze mailbox is altijd geopend voor vragen. Op werkdagen ontvang je doorgaans binnen 24 uur een reactie van ons.

Wij kunnen jou ook bellen