Ga naar de inhoudGa naar het kaarten filter

Uitnodigingen communie: Tips & tricks

Doet jullie kindje dit voorjaar zijn of haar eerste communie? Wat bijzonder! Deze speciale mijlpaal vier je het liefst met jullie dierbaren in de vorm van een vrolijk communiefeestje. Maar een feestje voor de eerste communie organiseren kan best een beetje overweldigend zijn. We helpen je dan ook graag een beetje op weg met communie tips voor alles omtrent de uitnodigingen. Want het feestje begint nu eenmaal wanneer een feestelijke communie uitnodiging op de deurmat ploft!

Dit wil je weten over communie uitnodigingen maken

Laten we bij het begin beginnen, de communiekaarten maken. De keuze is reuze in de grootste kaartencollectie van Nederland. Hierdoor hebben we voor iedere communicant wat wils, maar het kan ook lastig zijn om jullie perfecte communie uitnodiging te spotten. Daarom zetten we wat handige tips voor je op een rijtje. 

De mooiste communiekaartjes vind je bij Kaartje2go

De ultieme tip voor het vinden van de perfecte communie uitnodiging is het gebruiken van ons handige filtermenu. Hierin klik je jullie voorkeuren aan, en de mooiste kaartjes verschijnen direct in beeld. Filter bijvoorbeeld op botanische, moderne of lieve communiekaarten. Of maak een eerste selectie door alleen de communiekaartjes voor jongens of uitnodigingen voor meisjes te bekijken. Ook voor uitnodigingen voor een lentefeest of vormsel kun je bij ons terecht. 

Zie je een kaartje dat bij-na aan al jullie wensen voldoet, maar echt perfect zou zijn met een kleine aanpassing? Neem dan contact op met ons klanttevredenheidsteam. Zij kijken graag samen met de designers wat ze voor je kunnen betekenen. 

Nieuw: Communie uitnodigingen met foliedruk ✨

Een dag met een gouden randje vraagt om een bijpassend kaartje. Onze communie uitnodigingen met foliedruk zijn dan ook een geweldige optie. In het filtermenu kun je kiezen voor kaartjes met koper-, zilver- en goudfolie. Onze designers vullen deze schitterende collectie regelmatig aan. Dus kijk af en toe eens of jullie perfecte communiekaart er al tussen staat. 

PS Foliedruk moet drogen. Daarom duurt het verwerken van je bestelling iets langer dan je van ons gewend bent. Houd voor de zekerheid rekening met 2-3 werkdagen. 

Samen de perfecte communie uitnodiging maken

Als ouder ontferm je je vaak over de organisatie van het communiefeestje. Maar deze speciale dag draait natuurlijk om jullie zoon of dochter. Onze supertip is dan ook: kies en ontwerp de uitnodiging samen! Als je het fijn vindt kun je alvast een voorselectie maken en deze favorieten opslaan in je account. Maar je kunt de communicant ook volledig de regie geven en zelf door de collectie communiekaarten laten scrollen. Bepaal samen welke kleuren, symbolen en eventuele foto op de uitnodiging terug moeten komen. Geloof ons maar, dit wordt een mooie herinnering voor later.

Bestel een gratis proefdruk van je communiekaart

De ultieme manier om foutjes op je communie uitnodiging te voorkomen is het bestellen van een gratis proefdruk. Ja, je leest het goed. De eerste proefdruk is bij Kaartje2go helemaal gratis. Je hoeft alleen een Kaartje2go account aan te maken, zodat we je ontwerp kunnen opslaan. Naast het kaartje zelf ontvang je een inspiratiemapje met onze luxe papiersoorten en gekleurde enveloppen. Daarmee stel je de ultieme communie uitnodiging samen. 

Ontdek hier hoe het bestellen van een gratis proefdruk precies in z’n werk gaat.

Handigheidjes voor communiekaarten bestellen 

Woehoe, jullie hebben de allermooiste communie uitnodigingen ontworpen. En wat zien ze er geweldig uit! Nu is het tijd om de kaartjes voor het communiefeest te bestellen. Ook daarvoor hebben we wat praktische informatie voor je op een rijtje gezet.

Bestel de enveloppen vooruit

Heb je besloten om de communie uitnodigingen zelf te verzenden? Bestel je enveloppen dan vast vooruit, zodat je de adressen al kunt schrijven. Het is ook superleuk om je zoon of dochter dit zelf te laten doen. Mocht je aanvullende kaartjes bestellen voor specifiek de mis of het feestje, kun je deze na het ontvangen eenvoudig insteken. 

💌  Hier lees je alle informatie over het vooruitbestellen van je enveloppen.

Maak een Excel-bestand met adressen van de communie gasten

Wanneer je ervoor kiest om communie kaarten rechtstreeks te versturen, dan is het handig om de adressen op te slaan in een Excel-bestand. Dit bestand upload je gemakkelijk wanneer je je communiekaartjes bestelt. Op deze manier hoef je de adressen niet los in te voeren, maar is dit met een paar klikken geregeld. Ditzelfde bestand kun je ook gebruiken voor de adresstickers.

Tips communie uitnodiging: handig na het bestellen

Je communiekaarten bestelling in kannen en kruiken? Wat fijn! We geven je graag nog wat handige tips voor de periode na het bestellen. 

Communiekaartjes aanpassen na je bestelling

Zolang je jullie bestelling nog niet hebt afgerond kun je altijd nog wat aanpassingen doen. Maar als je de bestelling eenmaal hebt geplaatst versturen we je uitnodigingen vrijwel direct naar de drukkerij. Alleen op die manier kunnen we onze snelle verzending garanderen. Is er toch een foutje in de kaart geslopen? Neem in dat geval even contact met ons op. We zoeken dan samen naar een oplossing, zodat je kaartjes precies zo worden als dat je had gehoopt.

Tip: Maak gebruik van de gratis proefdruk om foutjes op je kaart te voorkomen. 

Eenvoudig communie uitnodigingen nabestellen

Daar zijn we weer met onze supertip van een gratis Kaartje2go account. Maar het is écht heel handig. We slaan het ontwerp van je kaartje ook na het bestellen op in je account. Zo kun je zelfs jaren later nog bijbestellen of een schattig tegeltje van de communiekaart laten maken. We leggen je uit wat je moet doen als je meer uitnodigingen wilt bestellen.

  1. Heb je een account? Log dan in en ga naar ‘Jouw bestellingen’. Kies vervolgens het communie kaartje en druk op de knop ‘Bijbestellen’. Wil je de uitnodiging nog aanpassen? Klik dan op ‘Aanpassen en bijbestellen’.
  2. Heb je geen account, dan kun je bijbestellen via: kaartje2go.nl/contact/bijbestellen. Je ontvangt dan een e-mail met een handig stappenplan voor het bijbestellen van je kaartjes.

Ook voor felicitaties en bedankingskaartjes zit je goed bij Kaartje2go

Na alle tips voor je communie uitnodigingen willen we je graag nog een laatste advies geven. Namelijk het bedanken van je gasten na afloop van het communiefeestje. Deze lieve mensen vierden samen met jullie kind een van de belangrijkste dagen in zijn of haar leven. Hun aanwezigheid, lieve woorden en presentjes verdienen dan ook een bedankje. Een persoonlijk  communie bedankingskaartje is hier perfect voor! 

Ben je uitgenodigd voor een communiemis of -feestje, maar kun je helaas niet aanwezig zijn? Stuur dan een communie felicitatiekaart om de communicant wat bemoedigende woorden toe te spreken. Je kunt er zelfs een leuk cadeautje aan toevoegen. 

Meer eerste communie tips en inspiratie 

We kunnen ons helemaal voorstellen dat je na het lezen van al deze tips staat te popelen om samen met je zoon of dochter een communiekaartje te maken. Maar voor we jullie lekker je gang laten gaan zetten we nog wat fijne informatie- en inspiratielinkjes voor je op een rijtje. 

Lekker pinnen op Pinterest

Dat Pinterest een geweldige inspiratiebron kan zijn hoeven we jullie vast niet te vertellen. Maar we willen je wel graag laten weten dat we op onze Kaartje2go Pinterest ook een communiebord hebben gemaakt. Hier vind je allerlei mooie kaartontwerpen voor het communiefeest en nog veel meer leuks.

Kaartje2go communieplatform

Tot slot kun je terecht op ons communieplatform. Deze omgeving is gevuld met ontzettend veel leuke blogartikelen over communie, maar ook over vormsel en lentefeest. Communie feest tips en cadeau tips kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Neem maar eens een kijkje!

Veelgestelde vragen over communiekaarten tips en inspiratie

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.