Trouwen 15 februari 2018

Wat kosten trouwkaarten?

Kosten van trouwkaarten

Bij het organiseren van je bruiloft is het best lastig om in te schatten wat alles kost. De meeste uitgaven doe je niet wekelijks en daarom weet je niet altijd wat goedkoop of duur is. Dit geldt niet alleen voor je trouwjurk, bruidskapsel en de locatie, maar ook voor de trouwkaarten. Over deze laatste vertellen we je daarom graag wat precies de kosten zijn. We geven je tips hoe je een goedkope of luxe trouwkaart maakt en waar je rekening mee moet houden als je de kosten van trouwkaarten wilt beperken, maar toch mooie trouwkaarten wilt!

Kosten van trouwkaarten zijn afhankelijk van het aantal gasten

Voordat je een trouwkaart kiest en maakt, is het goed om te bedenken dat de kosten afhankelijk zijn van de lengte van je gastenlijst. Voor een intieme trouwdag met alleen je naasten hoef je niet zoveel trouwkaarten te bestellen, terwijl een uitgebreide bruiloft met al je vrienden en familie duurder zal zijn. Besef dus dat een grote groep gasten een ander kostenplaatje heeft dan een klein gezelschap.

Eén soort kaart voor alle gasten?

Naast het aantal gasten is ook het aantal verschillende trouwkaarten dat je maakt van invloed op de kosten van trouwkaarten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om voor je daggasten, avondgasten en receptiegasten verschillende kaarten te maken. Wil je geld besparen? Kies dan voor één kaart, want hoe meer kaarten je bestelt, hoe meer korting je krijgt. Voor de dag- en avondgasten leg je in de begeleidende brief van de ceremoniemeester(s) dan uit hoe het dagprogramma er precies uitziet. Wel zal het iets verwarrender voor je gasten zijn op deze manier. Heb je iets meer te besteden? Dan raden we je aan om voor elke categorie gasten een eigen trouwkaart te maken. Lees alle gebruiken rond trouwkaarten op onze pagina met etiquette voor trouwkaarten.

Hoe duur zijn trouwkaarten precies?

De kosten van trouwkaarten zelf zijn erg afhankelijk van je wensen. Bij Kaartje2go maak je je trouwkaarten zo luxe of goedkoop als je zelf wilt. Met een klein bedrag extra per optie en per kaart maak je je kaart nog mooier. Zo kun je kiezen uit verschillende papiersoorten, formaten en vormen. Ook vind je bij ons enkele en dubbele trouwkaarten, verschillende kleuren enveloppen en de mooiste sluitzegels. Omdat we zoveel mogelijkheden hebben, vind je hieronder een paar voorbeelden hoe je je trouwkaarten naar jouw smaak en budget aanpast. De prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Goedkope trouwkaarten

Ben je op zoek naar goedkope trouwkaarten van goede kwaliteit? Kies dan voor een rechthoekige, enkele kaart met het normale formaat (€1) en met de glanslaag (gratis). Deze trouwkaart kost bij elkaar maar €1 per stuk! En hoe meer kaarten je bestelt, hoe meer korting je krijgt.

Betaalbare trouwkaarten met iets extra’s

Wanneer je op zoek bent naar een trouwkaart van ongeveer €2,30 per stuk, vind je bij ons ook wat je zoekt. Kies een vierkante, dubbele kaart in het grote formaat (€2,00 per stuk) met de papiersoort parelmoer (+ €0,29 per kaart) en met witte enveloppen (gratis). Deze trouwkaart kost per stuk €2,29 en wordt goedkoper als je er meer bestelt. Eventueel kun je ook nog mooie sluitzegels kiezen voor een extra twist. Deze kosten €4,95 per vel van 24 stuks, waardoor je trouwkaart uiteindelijk €2,50 per stuk kost.

Luxe trouwkaarten

Ga je liever voor luxe trouwkaarten? Kies bijvoorbeeld een langwerpige, dubbele kaart (€3,00 per stuk) met de papiersoort linnen (+ €0,35 per kaart). Ook hebben we verschillende kleuren enveloppen (+ €0,29 per envelop) en sluitzegels om het af te maken (€4,95 per vel van 24 stuks). Je trouwkaart kost met deze opties €3,85 per stuk en wordt goedkoper als je er meer bestelt.

Zelf rondbrengen of laten versturen

De kosten van je trouwkaarten zijn ook afhankelijk van de manier van verzenden. Heb je weinig tijd om je trouwkaarten rond te brengen en wil je deze taak graag uit handen geven? Verzend je trouwkaarten dan rechtstreeks via Kaartje2go of verstuur ze zelf via de post. Een trouwkaart verzenden van 20 gram of minder kost €0,87. Als je wilt besparen op je drukwerk, dan kun je je trouwkaarten zelf rondbrengen.

Korting op trouwkaarten omdat je klant bent

Een goede manier om te profiteren van korting is om een account te maken bij Kaartje2go. Zo krijg je klantenkorting op je kaarten en profiteer je al van staffelkorting bij je bestelling vanaf 10 kaarten. Hoe meer kaarten je bestelt, hoe meer korting je krijgt! Bereken de prijs van je trouwkaarten gemakkelijk op onze prijzenpagina.

Vraag een gratis proefdruk aan!

Zoals je merkt, vind je bij Kaartje2go zowel goedkope als luxe trouwkaarten. Daarbij hoeft een duurdere kaart niet per se mooier te zijn, want dit is natuurlijk erg smaakgebonden. Maak daarom altijd eerst een gratis proefdruk van je trouwkaart, zodat je de kwaliteit goed kunt beoordelen. Heb je een bepaalde kaart op het oog, maar valt de prijs buiten je budget? Houd dan bijvoorbeeld geen bruiloft aan het water, maar houd een goedkope bruiloft op een boerderij!

Ook interessant voor jou: