Ga naar de inhoudGa naar het filter

Eid Mubarak kaarten

Ramadan Mubarak! Staat de vastenmaand voor de deur, of is-ie net begonnen? Verras je broeders en zusters dan met een persoonlijke Eid Mubarak kaart. In onze collectie vind je prachtige kaarten met wensen voor een gezegende vastenmaand of gezegend suikerfeest. Heel passend als steuntje in de rug tijdens de eerste pittige dagen, maar ook verbindend voor je dierbaren op afstand. 

Onze ramadan kaarten 

In onze collectie ramadan kaarten staat de maan centraal. Dit is natuurlijk omdat het begin van de vastenmaand wordt bepaald door de stand van de maan. Ook zie je veel gouden elementen en bloemenpatronen terug op de Eid kaarten. De wensen, zoals Ramadan Kareem of Eid Mubarak, zijn geschreven in prachtige sierlijke letters. Aan de binnenkant kun je zelf nog een mooie wens schrijven. 

Tip: het is ook mooi om aan de binnenzijde van de kaart een stuk uit de Fajr of Maghrib te citeren. 

Suikerfeest kaart

Aan het eind van de ramadan is daar het Ramadanfeest (in Nederland Suikerfeest). Dit heeft niets te maken met suiker, maar het vieren van het eind van de vastentijd. Deze dag begint met het ochtendgebed, maar daarna is er ruimte voor felicitaties. Als je broeders of zusters wil feliciteren die niet in de buurt wonen, kan een Eid al-Fitr kaart een mooi gebaar zijn. Ook deze vind je terug in onze collectie. Ze hebben een extra feestelijk tintje en Wist je dat je ook cadeautjes aan je Eid kaart kunt toevoegen?  

Veelgestelde vragen over Eid (Mubarak) kaarten

Eid Mubarak betekent ‘gezegende ramadan’. Wanneer je dit zegt tijdens Eid al-Fitr (het Suikerfeest), betekent het ‘gezegend feest’.

Eid al-Fitr noemen we in Nederland het Suikerfeest, al klopt die term natuurlijk niet helemaal. Het is dan ook passend om te kiezen voor Ramadanfeest. Eid al-Fitr zelf betekent ‘feest van het breken (van het vasten)’.

Wil je weten wat je op je Eid Mubarak kaart kunt schrijven? Of wil je iemand een gezegende vastenmaand wensen? Dan kun je Ramadan Mubarak, Ramadan Kareem of Ramadan Mabrouk zeggen.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.