Ga naar de inhoudGa naar het filter

Kerstkaart met doodles

Een kerstkaart met doodles ziet er niet alleen leuk, maar ook heel feestelijk uit. Wil ook jij een kaart met van die grappige krabbels versturen? Bij Kaartje2go vind je de leukste ontwerpen met doodles. Kies een kerstkaart uit onze collectie en pas hem naar wens aan in onze kaartmaker.

De leukste kaarten met kerst doodles

Handgetekende kerstbomen, sierlijke letters en kleine figuren als sterren, sneeuwvlokken en hartjes om alle witruimte op te vullen. Kerstkaarten met doodles zijn gevuld met schattige tekeningen die zowel de harten van kinderen als volwassenen laten smelten. Ben je zelf niet zo goed in doodlen (in het Nederlands ‘droedelen’)? Geen zorgen, onze designers hebben al grappige en moderne kerstkaarten met doodles voor je gemaakt.

Wat zijn kerst doodles?

Een doodle is een kleine krabbeltekening die je gedachteloos op papier zet. Waarschijnlijk doe je dit zelf ook wel eens in je agenda of schrift tijdens het bellen of vergaderen. Veel mensen tekenen bloemen, streepjes of pijltjes, maar misschien maak jij wel graag rondjes, vierkantjes of hartjes. Vind je doodles er leuk uit zien? Ook van kerstfiguren als kerstballen, sneeuwpoppen en rendieren kun je grappige doodles maken. 

Hoe maak ik een doodles kerstkaart?

Een mooie kerstkaart met doodles is zo gemaakt bij Kaartje2go. Kies één van de doodle kerstkaarten uit onze collectie en open het ontwerp in de kaartmaker. Zie je iets dat je graag wilt aanpassen? Klik met je muis op ‘bewerken’ en pas de achtergrond, afbeeldingen of tekst aan. Foto’s, een tekstvak, kaders of illustraties toevoegen kan natuurlijk ook. Hiermee maak je de kerstkaart met doodles nog persoonlijker. 

Zelf een kerstkaart met doodles maken

Je kunt een kerstkaart met doodles uit onze collectie kiezen, maar er ook één helemaal zelf maken. Naast dat dit heel leuk is om te doen, kan je vriend(in) of familielid de moeite die je erin hebt gestoken ook zeker waarderen. Benieuwd hoe je zelf een kerstkaart met doodles kunt maken? Wij leggen het je uit!

✏️ Kies voor een blanco kaart of een fotokaart als canvas;

✏️ Klik op ‘Bewerk je kaart’ om de kaartmaker te openen;

✏️ Voeg tekstvakken toe voor een lieve kerstboodschap (geen inspiratie? Zie onze voorbeeldteksten);

✏️ Selecteer een achtergrond en eventueel een mooi kader toe;

✏️ Vul de witruimte op met doodle figuren (zoek op ‘Doodle’ of ‘Kerst’).

Is de zelfgemaakte kerstkaart met doodles klaar? Vraag een gratis proefdruk aan om het resultaat in het echt te kunnen bewonderen. Je ontvangt de proefdruk als pakketje bij je thuis, samen met voorbeelden van onze papiersoorten en gekleurde enveloppen. Zo kun je goed zien en voelen welke keuzes je wilt maken voor je uiteindelijke bestelling.

Feestelijke extra’s voor je doodle kerstkaart

Wil je de kerstkaarten met doodles graag zelf versturen? Met onze feestelijke extra’s maak je de kaart nog specialer. Stop de doodle kerstkaart bijvoorbeeld in een rode envelop, plak er een sluitzegel met ‘Merry Christmas’ op en schrijf het adres van de ontvanger op de voorkant van de envelop. Heb je niet zo’n net handschrift? Onze voorgedrukte adresstickers besparen je niet alleen tijd, maar zien er ook nog eens heel sierlijk uit.

Doodle kerstkaarten bestellen & versturen

Yes, je doodle kerstkaart is er klaar voor. Jij ook? Dan hoef je de bestelling alleen nog maar af te ronden om de kerstkaarten te versturen. Net als het maken van doodle kerstkaarten gaat ook dit heel gemakkelijk in zijn werk. Je hoeft alleen maar door te geven hoeveel kaarten je wilt, naar welke papiersoort je voorkeur uitgaat en hoe je de kerstkaarten wilt versturen. Hierbij heb je de keuze uit direct versturen of de kaarten eerst thuis ontvangen. Beide opties hebben zo hun voordelen, lees maar!

Voordelen direct versturen:

➡ Nergens omkijken meer naar; Kaartje2go regelt alles.

➡ Snel naar meerdere adressen versturen.

Kerstcadeaus gemakkelijk mee te sturen (optioneel).

Voordelen thuis ontvangen:

➡ Keuze uit enveloppen en sluitzegels.

➡ Mogelijkheid om nog iets in de envelop te stoppen.

➡ Zelf uitdelen is een duurzame optie.
Ervoor zorgen dat je kerstkaarten voor de feestdagen arriveren? Verstuur ze dan minimaal een week voor kerst. Mocht het versturen van kerstkaarten er - om wat voor reden dan ook - bij ingeschoten zijn, dan kun je er ook nog voor kiezen om dierbaren ‘a Happy New Year’ te wensen met onze nieuwjaarskaarten. Dit haalt ook wat druk van de ketel voor de feestdagen, die vaak al stressvol genoeg zijn. Krijg jij ook een beetje de zenuwen van wat je allemaal nog moet doen voor kerst? Op onze kerstblog vind je de leukste tips voor een heerlijke kerst.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.