Geboorte 1 februari 2019

Dit zijn de geboortekaartjes trends van 2019

Met het geboortekaartje laat je je familie en vrienden voor het eerst kennismaken met je baby. Het is dan extra leuk als het design helemaal bij jullie stijl past! We voegen daarom regelmatig nieuwe geboortekaartjes toe die helemaal volgens de laatste trends zijn. Samen met onze designers hebben we de 6 leukste geboortekaartjes trends van 2019 voor je op een rijtje gezet.

Tip: Onze geboortekaartjestrends van 2022 zijn nu bekend!

Geboortekaartjes trends van 2019 met sterrenhemel en heelal

1. Geboortekaartjes met sterrenhemel

Een van de nieuwste trends voor geboortekaartjes is het thema sterrenhemel! In deze geboortekaartjes vind je vaak een prachtige, diepblauwe hemel met witte sterren terug. Ook de maan mag niet ontbreken in veel van deze geboortekaartjes. Haal je persoonlijk veel informatie uit je horoscoop? Kies dan voor een geboortekaartje met het sterrenbeeld van je kindje. Een sterrenhemel geboortekaartje is trouwens extra leuk als je je kindje een naam geeft die te maken heeft met het heelal, zoals Sterre, Nova, Luna of Beer.

Geboortekaartje trend dierenprint

In de mode zien we het al veel terug, maar in geboortekaartjes is het nieuw: dierenprintjes! Ga bijvoorbeeld voor een kaartje met een subtiel hartje in dierenprint of kies een geboortekaartje met dierenprint als hoofdthema. Het leuke is dat de dierenprintjes niet alleen in de klassieke kleuren te krijgen zijn, maar bijvoorbeeld ook met felle kleuren, zachte kleuren of in combinatie met goudlook details. Een dierenprint geboortekaartje is perfect als je een apart geboortekaartje zoekt dat nog niet iedereen kent.

Tip: Bij sommige geboortekaartjes met dierenprint kun je de achtergrondkleur zelf kiezen! Ga hiervoor in de kaartmaker naar Achtergrond en kies de kleur van jouw stijl bij Meer kleuren.

Geboortekaartjes met waterverf

3. Geboortekaartjes met waterverf

Een van de geboortekaartjes trends van 2019 die we ook in 2018 zagen is waterverf! Deze geboortekaartjes hebben alles wat baby’s zijn, want ze zien er stuk voor stuk lief uit en hebben een zachte uitstraling. In 2019 zien we waterverf vooral in combinatie met hartjes, blaadjes en silhouetten of met een lieve foto. Samen met een mooi lettertype en een lieve foto creëer je zo een heel zacht en subtiel geboortekaartje.

Dieren geboortekaartje

4. Geboortekaartjes met dieren

Ben je op zoek naar een schattig geboortekaartje? Dan past een geboortekaartje met dieren vast goed bij je! Voor de nieuwe geboortekaartjes met dieren hebben we weer de leukste dieren uitgezocht, zoals olifantjes, girafjes, hertjes en konijntjes. En als je zoon of dochter een broertje of zusje krijgt, kun je natuurlijk kiezen voor een dierengeboortekaartje met meerdere dieren! Met de papiersoorten linnen of mat geef je je geboortekaartje daarbij een authentieke twist.

Geboortekaartje trend botanisch

5. Geboortekaartjes trend van 2019: botanisch

De botanische look is al een paar jaar populair in de woonwereld en nu zien we ook veel geboortekaartjes met botanische invloeden. Zo worden blaadjes bijvoorbeeld als krans rond  de naam heen gebruikt of vind je blaadjes terug als subtiel detail. In de botanische geboortekaartjes wordt niet alleen gewerkt met groen, want we zien ook veel roze en blauwe blaadjes terug. In combinatie met veertjes, waterverf of met een schattige dierenillustratie is dit een heel leuke trend.

Geboortekaartjes trends minimalistisch

6. Minimalistische geboortekaartjes: Less = more!

Als laatste zijn rustige, minimalistische geboortekaartjes helemaal in. Wat dacht je van een geboortekaartje met een paar subtiele hartjes of stipjes, of met de voorletter van je kindje? Ook geboortekaartjes met alleen een waterverf achtergrond zijn krachtig door hun eenvoud. In deze geboortekaartjes is gewerkt met zachte kleuren, waardoor de naam van je kindje net iets meer opvalt.

Geboortekaartjes sturen is in Nederland een echte kraamtraditie. Wil je meer weten over de Nederlandse gebruiken rondom geboorte? Lees ons artikel met 7 kraamtradities in Nederland!

Trendy geboortekaartjes

Met een van de geboortekaartjes trends van 2019 stuur je een geboortekaartje dat helemaal bij jou en bij de trends van nu past! Wil je meer lezen over geboortekaartjes? Kies dan nu het gedichtje of tekstje voor op het geboortekaartje of maak direct het perfecte geboortekaartje met onze tips.

Ook interessant voor jou: