Ga naar de inhoudGa naar het filter
Minimalistische trouwkaarten

Minimalistische trouwkaarten: simpel en stijlvol

Eenvoudig, strak en stijlvol: minimalistische trouwkaarten zijn helemaal hip. Hou jij ook van een simpele trouwkaart met rustige kleuren en subtiele details? Dan is een strakke trouwkaart perfect voor jullie smaakvolle bruiloft. Zo wordt het een serene, ontspannen dag waarop één ding centraal staat: de liefde.

Minimalistische trouwkaarten

Het organiseren van een bruiloft kan behoorlijk stressvol zijn. Maar als je het ons vraagt, worden we van deze minimalistische trouwkaarten helemaal zen. Op een trouwdag gaat het tenslotte maar om één simpel ding, en dat is jullie liefde voor elkaar. De rest is alleen maar franje! Daarom hebben onze designers minimalistische trouwkaarten ontworpen waarin de boodschap centraal staat. Een simpele trouwkaart herken je aan de volgende elementen:

🤎 Strakke lijnen en vormen
🤎 Opvallende typografie
🤎 Focus op de namen van het bruidspaar 
🤎 Less is more
🤎 Rustige kleuren en achtergronden

Van rustige aardetinten tot gewaagde kleurencombi’s 

Ben je op zoek naar een strakke trouwkaart met simpele vormen? Dan zijn rustige tinten een mooie combinatie. Je creëert bijvoorbeeld een moderne, cleane look met tinten als wit en grijs.  Wil je een sereen gevoel overbrengen? Dan zijn rustige, aardse kleuren een aanrader. Denk aan eenvoudige trouwkaarten met kalme kleuren, zoals beige en lichtbruin. Ook een warme rozetint kan heel mooi zijn op een simpele trouwkaart, helemaal in combinatie met strakke witte letters.

Tip: In onze collectie minimalistische trouwkaarten vind je ook kleurencombinaties die iets gewaagder zijn. Want wie zegt dat minimalistische trouwkaarten geen lila achtergrond kunnen hebben? 

Minimalistische trouwkaarten: strak en clean

Wat betreft vorm gaat het bij minimalistische trouwkaarten vooral om de functie. En dat betekent geen poespas, strakke lijnen en simpele vormen. Denk bijvoorbeeld aan een effen achtergrond gecombineerd met grote letters. Zo staat de boodschap centraal, en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. De typografie van de minimalistische trouwkaarten is vaak strak, maar je vindt ook elegante lettertypes terug, voor een iets zachter gevoel.

Ben je toch niet helemaal tevreden met je trouwkaart in minimalistische stijl? Dan kun je de kaart heel eenvoudig aanpassen in onze kaartmaker. Of vraag gerust ons klanttevredenheidsteam voor kleine aanpassingen. Wil je liever nog even verder kijken? We denken dat je deze simpele trouwkaarten ook mooi vindt:

🤍 Moderne trouwkaarten
🤍 Natuurlijke trouwkaarten
🤍 Klassieke trouwkaarten

Tips voor minimalistische trouwkaarten

Simpel, elegant en classy: met een strakke trouwkaart laat je zien dat je stijl hebt. Maar hoe zorg je voor een simpele trouwkaart die precies bij jullie past? Hieronder geven we je een aantal handige tips voor trouwkaarten in minimalistische stijl.

🤍 Bij een eenvoudige trouwkaart valt het lettertype extra op. Denk daarom goed na over de typografie.
🤍 Hoe simpeler de trouwkaart, hoe meer de kleuren in de spotlights staan. Experimenteer daarom met verschillende tinten en bekijk aan de hand van een gratis proefdruk hoe de kaart er in het echt uitziet.
🤍 Plaats op de minimalistische trouwkaarten alleen de informatie die jullie gasten nodig hebben. Probeer je in te houden met extra figuren en andere tierelantijntjes.
🤍 Kies voor een stijlvolle papiersoort. Bij een strakke trouwkaart valt de kwaliteit van het materiaal namelijk sneller op. Ga bijvoorbeeld voor oud-Hollandse structuur of stijlvol linnen.

Wil je trouwens nog meer trouwinspiratie? Kijk dan ook eens op ons trouwblog!

 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.