Vintage en retro geboortekaartjes

Retro geboortekaartjes en vintage geboortekaartjes zijn erg populair. Ga je voor de vintage look of een retro stijl? Het ouderwetse, nostalgische gevoel is terug te vinden in de matte kleuren en getekende figuren. Wil jij een vintage of retro geboortekaartje maken? Bekijk dan zeker deze kaartencollectie en vraag een GRATIS proefdruk aan!

Meer: hip | botanisch | kraft | waterverf

  • Gratis proefdruk
  • Voor 20:00 besteld, vandaag verstuurd
  • Eenvoudig personaliseren

Retro geboortekaartjes

Geboortekaartjes in retro stijl, wat betekent dat precies? Retro is het teruggrijpen op ontwerpen uit het verleden. Het roept een nostalgisch gevoel op. We zien hierin elementen terug die ooit populair waren en die nu weer populair aan het worden zijn. Verder zien we ook veel kaartjes met matte kleuren en kaartjes die van oud papier gemaakt lijken te zijn.

Vanuit de mode weten we al dat bepaalde trends altijd weer terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van Volkswagen busjes of silhouetten op de kaartjes. Ook dieren, zoals uilen of olifanten, voegen een retro element toe aan een geboortekaartje. Het startpunt van onze geboortekaartjes is altijd hetzelfde: je mag het kaartje helemaal aanpassen naar je eigen wens. Voeg foto’s, figuren en kaders of een origineel geboorte gedichtje toe. Zo maak jij je eigen retro geboortekaartje hip. 

Vintage geboortekaartjes

Met vintage geboortekaartjes bedoelen we eigenlijk geboortekaartjes met een vintage look. Vintage betekent namelijk ‘tweedehands’ of ‘gebruikt’, maar dat kan helemaal niet met onze geboortekaartjes, die krijg je dus gewoon nieuw. Geboortekaartjes die ‘vintage’ ogen, hebben mooie patronen uit de jaren 60 en jaren 70. Ook hebben de geboortekaartjes elementen uit deze jaren, zoals poëzieplaatjes en bloemetjes. Wil je jouw kaartje helemaal compleet maken? Bestel dan een vintage geboortekaartje op kraftpapier. Zo weet je zeker dat jouw kaartje er uitziet als een geboortekaartje van vroeger.

Wat is het verschil tussen retro en vintage geboortekaartjes?

Retro en vintage worden veelal door elkaar gebruikt, maar eigenlijk kan dit niet. De term vintage wordt namelijk gebruikt voor authentieke artikelen die minimaal 30 jaar oud zijn. Het gaat dan om artikelen die uit de vijftiger, zestiger, zeventiger en tachtiger jaren afkomstig zijn. Vintage betekent eigenlijk gewoon zeer kenmerkend in een bepaalde periode.

Retro artikelen zijn spullen van nu, die qua ontwerp en stijl geïnspireerd zijn op artikelen uit de zestiger en zeventiger jaren. Retro is dus eigenlijk oud in een nieuw jasje.  

Nog veel meer geboortekaartjes

Bij Kaartje2go vind je geboortekaartjes in heel veel verschillende stijlen. Wil je in de retro en vintage hoek blijven, bekijk dan ook eens onze geboortekaartjes met een silhouet design. Ook voor hippe geboortekaartjes, klassieke geboortekaartjes en bijzondere geboortekaartjes hebben wij speciale kaartjes.

Sluitzegels op de enveloppen van je vintage of retro geboortekaartjes

Ben jij er al uit welk kaartje je wilt bestellen? Bestel bij je vintage en retro geboortekaartjes prachtige sluitzegels om op de enveloppen te plakken. De sluitzegelstickers plak je op de envelop voor een sierlijke afwerking. Nadat je het kaartje hebt gemaakt kies je de gewenste papiersoort, envelop en favoriete sluitsticker uit. Zo maak je jouw kaartjes nog unieker en persoonlijker. 

 

Ekomi
Kaartje2go krijgt een 9.4 uit 10 van 18.912 beoordelingen