Ga naar de inhoudGa naar het kaarten filter

Klassieke geboortekaartjes

Klassieke geboortekaartjes met rustige kleuren en figuren zijn nog steeds heel populair. Het is een uitstekende keuze als je een geboortekaartje wil maken met een tijdloos ontwerp voor jullie kindje. Maak nu zelf je klassieke geboortekaartje.

Vergelijkbare stijlen: Vintage | Lief | Silhouet | Origineel | Hartjes

Geboortekaartjes klassiek maken

Een klassiek geboortekaartje herken je aan het tijdloze ontwerp. De klassieke look wordt gekenmerkt door zachte kleuren in combinatie met een sierlijk en stijlvol lettertype. Klassieke kleuren zijn donkerblauw, lichtblauw en licht- of oudroze. Maar ook kleuren als terra, mintgroen, peach, goud en zilver kom je vaak tegen op een klassiek geboortekaartje. 

De kalme kleuren van onze klassieke geboortekaartjes worden gecombineerd met rustige, smaakvolle vormen. Daarnaast komen figuren als hartjes en kant vaak terug. Een wiegje, kinderwagen of silhouet van een jongen of meisje op de voorkant maakt het klassieke geboortekaartje helemaal af. Andere leuke versiersels voor klassieke geboortekaartjes zijn strikjes, ruitjes of handjes en voetjes. Klassieke geboortekaartjes hebben veel weg van ouderwetse geboortekaartjes zonder dat ze oubollig zijn.

Nog mooier zijn de klassieke geboortekaartjes met foliedruk. De glinstering van het goud, zilver of koperfolie is oogverblindend, een echte verrassing voor familie en vrienden.

Geboortekaartjes barokstijl

Barok is een stijl die in de periode 1600-1750 ontstaan is. De barok stijl bestaat uit ronde en gebogen vormen die enorm sierlijk zijn. Verder bestaat de stijl uit rijke kleuren, veel goud en romantische beelden en figuren. Voeg op je geboortekaartje eenvoudig figuren toe om zo de barok stijl terug te laten komen.

Klassieke geboortekaartjes versturen

Nu je klassieke geboortekaartjes gemaakt zijn is het tijd om de kaartjes te gaan versturen. Bij Kaartje2go hebben we twee verschillende opties om je kaartjes te versturen. Beide opties leggen we hieronder verder uit.

Direct versturen:

We versturen de kaartjes direct naar de ontvangers. Je hoeft alleen maar alle adressen in te vullen en wij doen de rest. Makkelijk toch? Heb je nog niet alle adressen verzameld? Gebruik dan onze adresverzoeker en verzamel eenvoudig alle adressen naar wie je een kaartje wil sturen.

Thuis ontvangen:

Bij de verzendoptie thuis ontvangen versturen we alle klassieke geboortekaartjes als pakketje naar je toe. Deze optie is ideaal als je de geboortekaartjes van jullie kindje graag wil versieren met leuke extra’s. Je kan daarna zelf de kaartjes op de post doen naar de ontvangers. 

Alle kaartjes die voor 20:00 besteld worden versturen we nog dezelfde dag. Zo heb je in 95% van de gevallen de kaartjes de volgende dag al in huis.


Tip: Kijk voor inspiratie over alles wat met geboorte te maken heeft op onze blog!

Klassieke geboortekaartjes bestellen

Wanneer je klassieke geboortekaartjes bij Kaartje2go bestelt profiteer je van verschillende voordelen. Welke dat zijn hebben we hieronder voor je uitgelicht. 

  • Je ontvangt een gratis proefdruk. Zo kan je de klassieke geboortekaartjes goed in het echt bekijken.
  • Je kunt kiezen uit verschillende extra’s. Zoals verschillende papiersoorten, enveloppen en sluitzegels om het kaartje helemaal af te maken.
  • Je kunt gratis geboortekaartjes winnen wanneer je op de uitgerekende datum bevalt. Alleen al meedoen is aantrekkelijk, want je krijgt standaard 10% korting op je bestelling. 
  • Je kaarten worden supersnel verzonden. Als je op werkdagen voor 20:00 uur bestelt, liggen ze in 95% van de gevallen al de volgende dag op de deurmat.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.