Klassieke geboortekaartjes maken

Klassieke geboortekaartjes zijn leuk omdat ze zo tijdloos zijn. Met een klassiek geboortekaartje breng jij het ‘ouderwetse’ nostalgische gevoel over. Het is een heerlijk kaartje om te geven en te ontvangen. Steeds meer ouders kiezen ervoor om eenvoudige, klassieke geboortekaartjes voor hun zoon of dochter te maken. Kies een van de vele leuke ontwerpen en vraag een GRATIS proefdruk aan.

Meer: origineel | vintage | silhouet | kraft

 • Gratis proefdruk
 • Voor 20:00 besteld, vandaag verstuurd
 • Eenvoudig personaliseren

Klassiek geboortekaartje op oud-Hollands papier

Op klassieke geboortekaartjes vind je vaak een tijdloos ontwerp terug. Roze kaartjes voor meisjes en blauwe kaartjes voor jongens. De letters zijn sierlijk en stijlvol, met mooie krullen. Kies voor een geboortekaartje met strikjes of ga voor een beschuit met muisjes geboortekaartje. Denk ook aan voetjes of handjes op het geboortekaartje, kleine streepjes, ruitjes of mooie versiersels in de vorm van strikjes.

Wil je het helemaal afmaken? Kies dan voor een geboortekaartje van oud-Hollands papier. Zo krijg je een ‘ouderwets’ geboortekaartje met een traditionele uitstraling. Ga je liever voor een chic en stijlvol geboortekaartje? Dan is parelmoerpapier een goede keuze. Zo kan jij in een paar muisklikken zelf een prachtig klassiek geboortekaartje maken.

Een leuke tekst mag ook niet ontbreken. Bekijk onze geboortegedichten voor inspiratie.

Hoe maak je een traditioneel geboortekaartje?

Het maken van een traditioneel geboortekaartje is heel eenvoudig. Kies een van de geboortekaarten uit deze collectie en je bent al een heel eind op weg. De kaartjes kun je helemaal aanpassen naar jouw wensen. Je kan natuurlijk ook beginnen met een blanco kaartje en zelf een klassiek kaartje maken. Let in ieder geval op de volgende dingen:

Lettertype

Het lettertype op een klassiek geboortekaartje is vaak erg sierlijk. Mooie krullende letters passen erg goed bij klassieke geboortekaartjes. Leuke lettertypes in onze kaartmaker zijn:

 • American
 • Curly
 • Elegantly
 • La Bella
 • Lively
 • Lovely
 • Romance
 • Valentine

Kleuren

Wil je zelf een klassiek geboortekaartje maken? Kies dan voor een blauwe of roze kleur. Dit kan de hele achtergrond zijn of een kader in deze kleur. Wit, zwart, grijs en zelfs goud kan ook. Zo maak je een stijlvol geboortekaartje.

Figuren

Beschuitjes, een ooievaar, strikjes, hartjes en dieren. Met deze leuke figuren maak je zelf een klassiek geboortekaartje. Je kan natuurlijk ook een geboortekaart met strikjes of een kaartje met beschuit met muisjes uit de galerij kiezen.

Papiersoort

Kies tot slot een passende papiersoort. Je ziet veel geboortekaartjes met geschept papier, ook wel oud-Hollands papier genoemd. Hierdoor krijgt je geboortekaartje een mooie ouderwetse look. Natuurlijk kun je ook kiezen voor stijlvol klassiek. Een chic geboortekaartje op parelmoerpapier is ook erg bijzonder. Weet je nog niet precies welke papiersoort je moet kiezen? Vraag dan een GRATIS proefdruk aan. Je ontvangt er een handige waaier bij met alle luxe papiersoorten en envelopkleuren waaruit je kan kiezen.

Kies je voor een klassiek geboortekaartje voor je baby of ga je liever voor een hip geboortekaartje? Wat je keuze ook wordt, wij helpen je graag met ons complete aanbod.

Sluitzegels voor geboortekaartjes

Bij Kaartje2go kun je mooie sluitzegels bestellen. Deze zegels plak je op de envelop om ze dicht te plakken, maar ook als versiering. Nadat je het kaartje hebt gemaakt kies je de enveloppen, de gewenste papiersoort en jouw favoriete sluitstickers uit.

Bekijk hier alle sluitzegels

Kaartje2go krijgt een 9.6 uit 10 van 14297 beoordelingen