Uitnodiging 21 diner

Er zijn veel manieren om je 21e verjaardag te vieren. Misschien wel een van de leukste en meest originele feestjes is het 21 diner. Samen met vrienden en familie vier je jouw 21e levensjaar met een gezellige diner. De uitnodiging 21 diner maak je eenvoudig en snel bij Kaartje2go. Bovendien krijg je van ons een GRATIS proefdruk van jouw 21 diner kaartje.

Thema & dresscode & andere tips

Het regelen van een geslaagd 21 feestje is best iets waar je wat inspiratie bij kan gebruiken. Wij geven je een paar tips voor een onvergetelijk diner. 

1.Stel je eigen diner samen

Jij bent de gastvrouw of gastheer en dus is het aan jou om een lekkere maaltijd te bedenken. Dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Gebruik kookboeken en het internet als inspiratiebron. Heb je een vader of moeder die goed kan koken? Vraag hem of haar eens om advies.  

2. Kies een leuk thema

Er is niets zo leuk als een thema. Iedereen zal jouw feestje beter onthouden en het zorgt voor veel sfeer. Denk eens aan je favoriete vakantiebestemming of je lievelingskleur. Stuk voor stuk leuke thema’s om te kiezen. Heb je geen idee? Goud, bohemian, nineties, farm, of proud to be fout zijn slechts een paar van de opties die je kan bedenken.

3. Tafeldecoratie

Met een versierde tafel kun je het thema goed overbrengen. Mooie tafeldecoratie mag daarom zeker niet ontbreken. Een leuk tafelkleed, geurige bloemen en brandende kaarsen doen het altijd goed. Maak per persoon een menukaart en leg de servetten mooi neer. 

4. Denk aan de dresscode

Een dresscode voor je gasten maakt het plaatje helemaal compleet. Zie je al jouw vriendinnen verschijnen in een blauw jurkje of je vrienden in een maatpak? Zo wordt jouw 21 diner nog meer een geheel.

5. Naambordjes? Yes please!

Naamkaartjes mogen absoluut niet ontbreken. Hiermee zorg je voor een chique en stijlvolle uitstraling. Je kan de kaartjes zelf maken (bijvoorbeeld op hout), maar je kan ze ook online maken en samen met de 21 diner uitnodigingen bestellen.

6. Koop een wegwerpcamera

Een beetje ouderwets, maar hartstikke leuk! Met een wegwerpcamera kun je iedereen vragen om foto’s te maken. Zo heb je nog een mooie herinnering aan het fantastische feestje. 

21 diner menukaarten

Maak de aankleding van het diner compleet met mooie menukaarten. Ontwerp een leuke 21 diner menukaart in dezelfde stijl als de uitnodiging van het verjaardagsfeest.

Bekijk hier al onze menukaarten of bouw jouw uitnodiging om tot menukaart. Dat kan heel eenvoudig door de teksten aan te passen. 

Waar komt het 21 diner vandaan?

Toegegeven, het klinkt erg Amerikaans, maar de traditie komt gewoon uit Nederland. Het is vooral populair onder studenten. Studiegenoten en clubgenoten worden bij de ouders van de jarige uitgenodigd voor een stijlvol en chic diner. Champagne en een luxe maaltijd zullen zeker niet ontbreken. Steeds meer vrienden- en vriendinnengroepen kiezen ervoor om ook op deze manier hun 21e verjaardag te vieren. Zo wint het feestje steeds meer aan populariteit. Echt upcoming dus!