Ga naar de inhoudGa naar het filter

Geboortekaartjes ooievaar

Een ooievaar op een kaart kan maar één ding betekenen: er is een baby geboren! Hebben ook jullie een kleintje mogen verwelkomen? Deel dit heugelijke nieuws door een schattig geboortekaartje met een ooievaar te versturen. Blije gezichten = gegarandeerd!

Ooievaar geboortekaartjes maken      

Bij Kaartje2go hebben we een grote collectie geboortekaartjes met dieren. Toch steekt één dier er met kop en schouders bovenuit als het om symboliek gaat: de ooievaar. Geen enkel dier wordt zo sterk met geboorte geassocieerd als deze grote vogel met witte en zwarte veren. Wil ook jij een geboortekaartje met ooievaar versturen? Kies een mooi ontwerp uit onze collectie en pas deze naar wens aan in de kaartmaker.

Geboortekaartjes met ooievaar: klassiek of toch modern?       

Eind achttiende eeuw kwam de mythe uit Duitsland overwaaien dat ooievaars baby’s rondbrachten. In deze tijd kwam dat ouders goed uit, er werd namelijk nog niet echt gepraat over hoe kinderen gemaakt worden. Echt populair werd de ooievaar als symbool voor nieuw leven toen Wilhelmina een geboortekaartje met ooievaar liet maken toen prinses Juliana (1909) werd geboren. Ook nu wordt er nog vaak voor een geboortekaartje met een illustratie van dit dier gekozen, al zijn de kaartjes van nu niet te vergelijken met die van toen. En is een ooievaar niet helemaal wat je zoekt, kijk dan eens bij onze andere geboortekaartjes met vogels

Zelf een geboortekaartje met ooievaar ontwerpen       

De leukste geboortekaartjes? Die maak je helemaal zelf. Maak een keuze uit onze ‘canvassen’ en laat je creativiteit erop los in de kaartmaker. Voeg bijvoorbeeld een foto toe, pas de achtergrond aan en schrijf een leuke tekst. Ook figuren en kaders helpen om van het geboortekaartje een meesterwerk te maken. Levert het zelf maken van een geboortekaartje met ooievaar niet het gewenste resultaat op? Onze designers kunnen bestaande ontwerpen iets voor je aanpassen als je een speciaal verzoek indient. Om de kaart helemaal af te maken, kun je ook sluitzegels met een ooievaar erbij bestellen.

👶 Psst … heb je onze geboorteblog al gezien? Hier vind je de leukste artikelen over wat je wilt weten over het krijgen van een baby.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.