Ga naar de inhoudGa naar het filter

Geboortekaartjes ooievaar

Een ooievaar op een kaart kan maar één ding betekenen: er is een baby geboren! Hebben ook jullie een kleintje mogen verwelkomen? Deel dit heugelijke nieuws door een schattig geboortekaartje met een ooievaar te versturen. Blije gezichten = gegarandeerd!

Ooievaar geboortekaartjes maken      

Bij Kaartje2go hebben we een grote collectie geboortekaartjes met dieren. Toch steekt één dier er met kop en schouders bovenuit als het om symboliek gaat: de ooievaar. Geen enkel dier wordt zo sterk met geboorte geassocieerd als deze grote vogel met witte en zwarte veren. Wil ook jij een geboortekaartje met ooievaar versturen? Kies een mooi ontwerp uit onze collectie en pas deze naar wens aan in de kaartmaker.

Geboortekaartjes met ooievaar: klassiek of toch modern?       

Eind achttiende eeuw kwam de mythe uit Duitsland overwaaien dat ooievaars baby’s rondbrachten. In deze tijd kwam dat ouders goed uit, er werd namelijk nog niet echt gepraat over hoe kinderen gemaakt worden. Echt populair werd de ooievaar als symbool voor nieuw leven toen Wilhelmina een geboortekaartje met ooievaar liet maken toen prinses Juliana (1909) werd geboren. Ook nu wordt er nog vaak voor een geboortekaartje met een illustratie van dit dier gekozen, al zijn de kaartjes van nu niet te vergelijken met die van toen. Kies bijvoorbeeld voor een opvallend ooievaar geboortekaartje met waterverf look of een hippe kaart volgens de laatste trends.

Tip: benieuwd hoe onze geboortekaartjes eruitzien met de naam van jullie kleine spruit erop? Gebruik onze babynaam generator en ontdek hoe de kaarten met jullie naam eruitzien. 

Zelf een geboortekaartje met ooievaar ontwerpen       

De leukste geboortekaartjes? Die maak je helemaal zelf. Met papier en een prittstift aan de slag gaan is niet nodig; met de blanco kaarten en fotokaarten van Kaartje2go kun je alle kanten op. Maak een keuze uit onze ‘canvassen’ en laat je creativiteit erop los in de kaartmaker. Voeg bijvoorbeeld een foto toe, pas de achtergrond aan en schrijf een leuke tekst. Ook figuren en kaders helpen om van het geboortekaartje een meesterwerk te maken. Levert het zelf maken van een geboortekaartje met ooievaar niet het gewenste resultaat op? Onze designers kunnen bestaande ontwerpen iets voor je aanpassen als je een speciaal verzoek indient.

Geboortekaartjes met ooievaar bestellen      

Is de ooievaar langs gekomen met jullie baby? Dan is het moment daar om het geboortekaartje nog één laatste keer aan te passen. Let hierbij goed op of je alle gegevens er correct opzet; we kunnen ons zo voorstellen dat gebroken nachten je wat minder scherp hebben gemaakt. Laat eventueel een familielid of vriend(in) ook alvast een blik werpen. Zij een sneakpeak en jij de zekerheid dat er geen fouten opstaan! Mocht je nog twijfelen, vraag dan gerust een extra proefdruk aan als final check.

👶 Psst … heb je onze geboorteblog al gezien? Hier vind je de leukste artikelen over wat je wilt weten over het krijgen van een baby.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.