Ga naar de inhoud

Voorbeelden & inspiratie voor communiekaarten

De Eerste Communie is een belangrijk moment in het leven van een kind. Daar hoort natuurlijk een prachtige en unieke communiekaart bij. Het leukst is om de kaart samen met de communicant te ontwerpen. Hij of zij zal megatrots zijn op de zelf ontworpen uitnodiging! Op deze pagina geven we je inspiratie en voorbeelden voor de mooiste communiekaart.

Voorbeeld communiekaart met foto

Vaak worden er mooie foto’s gemaakt van het communicantje in de prachtige communie outfit. Deze foto’s kun je perfect gebruiken voor op de communiekaart. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij onderstaande kaarten is alleen het kader vervangen, waardoor je met dezelfde foto in een paar klikken een geheel andere kaart creëert! 

Categorie: Alle communiekaarten
Designer: Manique

communiekaart confetti kader
communiekaart roze kader

Voorbeeldkaart communie aanpasbare kleur

Bij veel kaarten kun je de achtergrondkleur aanpassen. Door een kleur te kiezen die ook in de foto zit, creëer je zo een mooi geheel. In de kaartmaker kun je bij het wijzigen van de achtergrondkleur kiezen voor ‘meer kleuren’ en vervolgens ‘kies een kleur van de kaart’. Daarna kun je op een gewenste plek op de kaart klikken en voilà: de kleur is gewijzigd!

Categorie: Alle communiekaarten
Designer: Lidy de Koning – Illustrations

vormsel blauw
vormsel groen

Voorbeeld communiekaarten set

Voor een Eerste Communie worden vaak meerdere kaarten gestuurd. Een uitnodiging, een menukaart en een bedankkaart. Het is leuk om deze kaarten bij elkaar te laten aansluiten. Daarom kun je gaan voor één van onze prachtige communiekaarten sets! Deze kaarten passen qua stijl en ontwerp perfect bij elkaar. Vaak is er ook een bijpassende sluitzegel verkrijgbaar!

Categorie: Alle communiekaarten
Designer: Manique

communie met gouden bladeren en roze waterverf

Wat zet je op een communiekaart?

Een communiekaart is een uitnodiging voor familieleden en vrienden om naar het communiefeest te komen van je zoon of dochter. Daarom wil je wel graag alle informatie vermelden die de gasten nodig hebben. Enkele zaken om aan te denken zijn:

  • Datum – wanneer vindt de communie plaats? 
  • Tijd – hoe laat begint het? Als mensen zowel in de kerk als op de feestlocatie welkom zijn, vermeld dan van beide onderdelen de aanvangstijd. 
  • Locatie – ook hier geldt: als mensen zowel naar de kerk als naar de feestlocatie komen, vermeld dan van beide onderdelen de adresgegevens. 
  • Aanwezigheid – het is voor de ouders handig om te vragen of de genodigden hun aanwezigheid willen doorgeven, zodat ze daar rekening mee kunnen houden bij het plannen van het feest. 
  • Cadeautip – als er speciale cadeauwensen zijn, kun je deze op de kaart vermelden. Wil de communicant het liefst geld ontvangen, dan kun je een figuur van een envelopje op de kaart plaatsen. 

Een leuke schrijftip is om het kaartje vanuit het perspectief van het kind te schrijven. Hij of zij nodigt immers oma’s, opa’s, ooms en tantes uit om naar het communiefeest te komen.

3 voorbeeldteksten voor een communiekaart

Naast het informeren van de genodigden, wil je vaak een speciale tekst of mooi gedicht op de communiekaart of communie bedankkaart zetten. Het is tenslotte ook een kaart voor een speciale gelegenheid. Hieronder hebben we 3 tekstjes voor je uitgekozen, die je ter inspiratie kunt gebruiken.

Kijk voor meer inspiratie bij alle teksten voor communiekaarten

Zonnetje

Samen met papa, mama en alle vriendjes uit mijn klas wil ik een zonnetje zijn.

Een zonnetje dat warmte straalt voor alle mensen groot en klein.

De eerste keer

De eerste keer aan tafel gaan,

de eerste keer bij Jezus staan.

De eerste keer het eten van dit brood,

dat mensen voedt in alle nood.

 

De eerste keer hier en vandaag,

ik doe dit echt ontzettend graag.

Ik hoop dat ik voortaan,

die weg van Jezus voort mag gaan.

Bedanktekst

Uw wensen en geschenken

brachten vreugde en geluk op mijn communiefeest.

Ze hebben mijn dag nog mooier gemaakt.

Daarom wil ik u bij dezen bedanken!

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.