Ga naar de inhoudGa naar het filter

Lokwinske kaartsjes

Wil je je Friese vriend, neef, zus of beppe op z’n Fries feliciteren? Dan doe je dat door ‘lokwinske’ te zeggen! En met een lieve Fryske kaart komt je felicitatie natuurlijk nog beter over. Kies een leuk kaartje uit onze Friese collectie en zeg ‘van herte lokwinske’ in stijl!

Lokwinske kaarten maken

De betekenis van het woord lokwinske is in het Fries ‘gefeliciteerd’. Voor Friezen is ‘lokwinske’ de ultieme manier om iemand te feliciteren. Of het nu gaat om een jubileum, een pasgeboren kleinkind of een nieuwe baan: er zijn genoeg mooie gelegenheden om iemand lokwinske te wensen. Kies daarom een leuk Frysk kaartsje uit en verras je dierbare met een persoonlijke boodschap. Net stinne mar hinne! 

Lokwinske voor elke gelegenheid

Er zijn heel veel redenen om iemand te feliciteren. Bijvoorbeeld als iemand jarig is, een kindje heeft gekregen of een nieuw huis heeft gekocht. En voor al die redenen hebben we een leuke Fryske kaart. Benieuwd hoe je iemand in het Fries feliciteert voor een van deze momenten? We hebben vier handige zinnen voor je op een rijtje gezet:

  • Geboorte: Lokwinske mei jim lytse poppe!
  • Huwelijk: Lokwinske mei jimme troudei!
  • Nieuw huis: Lokwinske mei dyn nije hûs!
  • Nieuwe baan: Lokwinske mei dyn nije baan!

🌼 Tip: Kijk ook eens bij onze Fryske betterskip kaarten

Fan herte lokwinske mei dyn jierdei

Hieperdepiep hoera! Een verjaardag is natuurlijk het uitgelezen moment om je dierbare in het zonnetje te zetten. En stuur je een Friese kaart met lokwinske, dan komt die boodschap nog eens extra persoonlijk over. Op deze vijf manieren kun je iemand in het Fries feliciteren:

  • Fan herte lokwinske mei dyn jierdei!
  • Hertlik lokwinske mei dyn jierdei!
  • Ha in aldermachtichst moaie dei!
  • It is dyn jierdei! Lokwinske en in gesellige dei tawinske!
  • In moaie jierdei tawinske!

🌼 Meer inspiratie? Kijk ook eens bij deze bjusterbaarlik moaie Friese teksten.

Lokwinske frou of man

Een felicitatiekaart moet natuurlijk passen bij degene naar wie je hem stuurt. Zoek je een froulike lokwinske kaart? Dan kun je kiezen voor vrolijke kleuren en een leuke foto van jullie samen. En natuurlijk zijn er ook Friese kaarten met een stoere look. Zo is er voor ieder wat wils. Bêst genoch!

Heb je een leuke Friese felicitatietekst gezien, maar ben je nog niet helemaal tevreden met het ontwerp? Zoek dan een ander felicitatiekaartje uit en kopieer er een Friese tekst in. Of ga aan de slag met een blanco kaart!

Een gefeliciteerd kaart met een cadeau

Wil je iemand extra verrassen? Stuur dan een lief cadeautje met je lokwinske kaart mee. Ga bijvoorbeeld voor een lekkere chocoladereep, een bierpakket of een mooie bos bloemen. Zo maak je je vriend, familielid of collega niet alleen gelukkig met een felicitatiekaart, maar ook met een lief kleinigheidje!

🌼 Bekijk hier alle leuke cadeaus.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.