Geboorte 11 juni 2018

Wat zet je op een geboorte-felicitatiekaartje?

Wat zet je op een geboorte felicitatie kaartje?

Als familie of vrienden een kindje hebben gekregen, dan laat je ze met een geboorte felicitatie weten dat je blij bent voor hen. En omdat je door corona misschien niet langs kunt komen, laat je met een geboorte felicitatie kaartje merken dat je aan hen denkt. Soms is het alleen best lastig om een leuke tekst te verzinnen voor op het kaartje! Met de volgende tips en voorbeelden schrijf je daarom een leuke felicitatie voor geboorte.

Zoek je een tekst voor het geboortekaartje van je eigen zoon of dochter? Bekijk dan ons artikel met 34 gedichtjes en teksten voor het geboortekaartje.

Traditionele wens als geboorte felicitatie

Een kaartje voor de geboorte van een kindje schrijven hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn namelijk heel veel leuke wensen waarmee je eigenlijk precies zegt wat je wilt zeggen. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Naam! We hopen dat alles goed is gegaan en wensen jullie heel veel geluk samen!

Hoera, Naam is geboren! Van harte gefeliciteerd. Door corona kunnen we helaas niet langskomen, maar we komen binnenkort graag even op raambezoek.

Gefeliciteerd met jullie kleine meisje! Ik wens jullie heel veel liefde en geluk toe.

Nieuw leven is geboren, wat een wonder! Veel geluk en gezondheid gewenst.

Gebruik herinneringen in de geboorte felicitatie

Heeft een goede vriend of vriendin een kindje gekregen? Haal in je geboorte felicitatie dan herinneringen op over de tijd dat jullie nog geen kinderen hadden! Bedenk welke namen jullie vroeger hadden bedacht en welke stijl kleding jullie kindjes sowieso zouden dragen! Ben je trouwens nog op zoek naar een leuk geboorte felicitatiekaartje? Bekijk dan ook onze felicitatiekaartjes voor geboorte.

Lieve Anne,

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie mooie dochter Emma. Vroeger fantaseerden we samen over het hebben van kinderen en nu is het zover voor jou! Weet je nog dat jij je zoontje Ruben zou noemen en ik mijn dochtertje Louise? Wat een mooie tijden waren dat. Ik hoop dat je kunt genieten van je kraamtijd en ik wens jullie veel geluk met jullie mooie meisje!

Veel liefs van Nadia

Lieve Berend en Marije,

Daar is hij dan, jullie prachtige zoon! Van harte gefeliciteerd met dit wonder. We hopen dat jullie een fijne kraamtijd mogen hebben en dat alles goed mag gaan. Op de zaterdagavonden maken de flesjes bier nu vast plaats voor flesjes melk, maar dat is jullie kleintje natuurlijk helemaal waard!

Lieve groetjes van Dirk en Hanneke

Geboorte felicitatie tekst

Gedichtje op een geboorte-felicitatiekaartje

Een makkelijke manier voor een originele geboorte felicitatie, is een gedichtje. Er zijn erg veel gedichtjes over geboorte en kinderen, dus je hoeft alleen maar een passend gedichtje bij de juiste personen te zoeken! Mooie en moderne gedichtjes vind je bij Gewoon JIP of Lief Leven, maar je kunt ook voor een klassiek gedichtje gaan. Kijk eens tussen onze teksten en gedichten voor geboortekaartjes of kies voor het volgende gedichtje.

Hallo lief kindje, daar ben je dan.
We hebben zo lang op jou gewacht.
Straks komen we kijken of je al lacht.

Een kindje is de allergrootste schat op aarde
Het is een engeltje van hemelse waarde.

Lief pasgeboren kindje,
alles even klein,
twee verbaasde oogjes,
“waar zou ik nu toch zijn?”
In een mooie grote wereld,
je nu nog onbekend,
maar waar jij, klein hummeltje,
heel erg welkom bent!

Quote of songtekst in je geboorte felicitatie

Een felicitatie voor geboorte maak je ook origineel met een mooie quote of songtekst. Misschien heb je wel een favoriete band of songwriter die een mooie tekst geschreven heeft, maar je kunt natuurlijk ook een mooie tekst opzoeken.

En het regent zonnestralen!

Acda & De Munnik

Soms nemen de kleinste dingen de meeste ruimte in je hart!

Winnie the Pooh

How wonderful life is now you’re in the world

Your Song – Elton John

Awesome people make awesome babies!

Tekst felicitatiekaart geboorte

Grappige tekst op een geboorte-felicitatiekaartje

Kunnen de nieuwe ouders van het kindje wel een grappige tekst waarderen? Gebruik dan een tekst met een knipoog in je geboorte felicitatie! Bij onze felicitatiekaartjes voor geboorte vind je ook veel grappige geboortekaartjes die perfect bij een tekst met een knipoog passen.

Er is maar één mooi kind in de wereld,
en elke moeder heeft het!

Met grote vreugde delen wij u mee dat de kinderbijslag verhoogd wordt.

Vader worden is een gunst, vader zijn een hele kunst!

Meer inspiratie nodig voor een hilarische tekst? Bekijk onze grappige teksten voor op een geboorte- of felicitatiekaartje!

Laat je hart spreken!

Bij het schrijven van een geboorte-felicitatiekaartje kun je natuurlijk ook gewoon je hart laten spreken. Zeg bijvoorbeeld dat dit een enorm bijzonder moment in het leven van de ouders moet zijn en dat je hoopt dat het kindje gezond mag opgroeien. Als je schrijft wat er in je hoofd zit, komt je kaart oprecht over. Dit zullen de ontvangers erg waarderen!

Lieve Irma en Job,

Jullie zijn ouders geworden van een zoon! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Lucas. We zijn zo blij voor jullie! Een kind krijgen is levensveranderend, maar ook zo waardevol. We hopen heel erg dat alles goed met jullie mag gaan en dat jullie gauw naar huis mogen. En dan kan het grote genieten hopelijk echt beginnen!

Groetjes,

Jasper en Elsbeth

Geboorte felicitatiekaartjes

Met deze tips schrijf jij een originele felicitatie voor geboorte aan de nieuwbakken ouders! We hebben trouwens ook teksten verzameld die je beter niet op een felicitatiekaartje kunt zetten, dus doe hier vooral je voordeel mee. En ga je binnenkort ook nog op kraambezoek bij de kleine spruit? Bekijk dan onze tips voor een origineel kraamcadeau.

Ook interessant voor jou: