Algemeen 8 januari 2024

40 gedichten voor je kaart: da’s wat waard!

Gedichten voor je kaart

Een gedicht is een speelse manier om iemand een boodschap te sturen. Bijvoorbeeld om iemand te bedanken, te steunen of de liefde te verklaren. En daarom zijn kaarten met gedichten extra bijzonder! Schuilt er in jou niet meteen een poëet van jewelste, komen de sonnetten er ietsjes stroever uit dan bij Shakespeare en is je rijmelarij van het niveau likmevestje? Geen paniek, want wij klommen voor je in de pen en verzamelden de mooiste gedichten voor op kaarten.

Gedicht over de liefde

Liefde is misschien wel de grootste inspiratiebron voor gedichten. En dat betekent dat er heel veel prachtige gedichten over liefde zijn geschreven. Schrijf bijvoorbeeld een kaart met een liefdes gedicht voor je partner, of stuur je crush een bijzondere liefde kaart. En wat dacht je van een warm gedicht voor een huwelijk? Hopeloze romantici opgelet, want wij hebben de mooiste gedichten over de liefde op een rijtje gezet.

❤️ Ook leuk: 14 lieve gedichten voor op een valentijnskaart.

Vriendschap gedicht voor vriendinnen en vrienden

Vriendschap is een van de mooiste dingen in het leven. Vrienden geven je leven niet alleen kleur en gezelligheid, maar ze bieden je ook een schouder om op te huilen of een schop onder de kont als het nodig is. Heb je een mooie vriendschapskaart gevonden voor je vriend(in)? Dan maakt een van deze vriendschap gedichtjes ‘m helemaal af. Welk gedicht voor vriendinnen vind jij het leukst?

💌 Bekijk hier 50 bijzondere vriendschapsquotes

Gedicht voor moeder, vader, oma of opa

Een vader die altijd voor je klaarstaat, een moeder die je altijd van goede raad voorziet en de liefste opa en oma: je familie verdient vast mooie gedichten op hun kaarten. En dat hoeft niet alleen een gedicht voor je mama te zijn; je kunt ook een liefdevol gedicht voor je dochter, zoon, zus of broer schrijven. Wij tippen je alvast onze favoriete gedichten voor je familie.

🌸 Misschien vind je deze teksten voor alle moeders ook leuk

Vrolijke gedichten voor verjaardag

Woehoe, feest! Is er iets te vieren, of wil je zomaar een vrolijk kaartje sturen? Deze vrolijke gedichten maken je kaarten extra zonnig. Perfect voor een verjaardag of een andere vrolijke mijlpaal. Wie fleur jij op met een gedichtenkaart?

🌼 Ook leuk: 33 fleurige bloemen teksten

Gedicht voor kracht en troost

Een paar simpele woorden kunnen samen een speciaal gevoel overbrengen of een steun in de rug zijn; dat is het bijzondere aan gedichten. Met de volgende gedichten steek je je vriend of familielid een hart onder de riem. Verzamel de mooiste teksten en maak er een persoonlijke gedichtenkaart van. Want de kleinste gebaren kunnen soms verrassend bemoedigend zijn.

Grappige gedichten voor kinderen

Als kinderen ergens enthousiast van worden, dan zijn het wel leuke gedichtjes. Helemaal als gedichten op vrolijke kaarten staan. Van een versje over een regenwurm tot een maf gedichtje over een mier: van deze kaart gedichten worden kids als een kind zo blij!

☀️ Net zo vrolijk: Verjaardagswensen voor kinderen: teksten bomvol confetti!

Gedichten voor op kaarten: anders dan anders

Met een tof gedicht op je kaart kom je lekker origineel uit de hoek, en dat maakt de verrassing extra leuk voor de ontvanger. Hopelijk heb je inmiddels al een leuk voorbeeld gedicht gevonden. Maar je kunt natuurlijk zelf ook creatief aan de slag. Ga er dus lekker voor zitten en til je rijmtalent naar een hoger niveau, of schrijf een lieve en persoonlijke boodschap. Het kaartje wordt vast op prijs gesteld, en dat brengt je weer dichter bij elkaar!

Ook interessant voor jou: